Ο Σεντένο σαραντάρισε (VIDEO)

08:38 6/10/2014 - Πηγή: AEK365

Καλοκαίρι 2002 και στην Αθήνα φτάνει για λογαριασμό της ΑΕΚ ο 28χρονος τότε Βάλτερ Σεντένο. Ο Μάκης Ψωμιάδης έχει βρει "φλέβα χρυσού" στην Κόστα Ρίκα και φέρνει τον κορυφαίο μέσο της χώρας της Κεντρικής Αμερικής. Στην παρουσίαση του φανερά τρακαρισμένος δεν

μιλά πολύ. Σε ερώτηση αν τον τρομάζει το γεγονός ότι στην ΑΕΚ θα βρει μπροστά του τον Βασίλη Τσιάρτα δεν προλαβαίνει να μοιραστεί τις σκέψεις του καθώς ο Μάκης Ψωμιάδης απαντά για αυτόν. "Φτιάχνουμε μεγάλη ομάδα να πούμε και θέλω δύο παιχταράδες σε κάθε θέση".

Σήμερα ο Βάλτερ Σεντένο γίνεται 40 χρονών και κάνοντας μια αναδρομή στην καριέρα του σίγουρα το μικρό πέρασμα του από την ΑΕΚ θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Μπορεί η παρουσία του Τσιάρτα να έκανε δύσκολη τη ζωή του σε αγωνιστικό επίπεδο και η παρουσία του Ψωμιάδη δυσκολότερη σε εξαγωνιστικό όμως ο Σεντένο πρόλαβε να γράψει ιστορία με τη φανέλα της Ένωσης. Το γκολ στο Μπερναμπέου έγινε το highlight της καριέρας του ενώ σε επίπεδο Champions League πέτυχε ένα ακόμα απέναντι στη Ρόμα στο "Ολίμπικο". Μέσα σε δέκα μήνες ο Σεντένο έπαιξε 14 ματς με την ΑΕΚ που ήταν αρκετά για να λέμε ακόμα και σήμερα πως αυτός ο παίκτης έπρεπε να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα.

Η πορεία του άλλωστε από εκεί και πέρα έδειξε τι μπορούσε να προσφέρει. Το 2003 έφυγε... τρέχοντας από την Ελλάδα και επέστρεψε στην πατρίδα του και την αγαπημένη του Σάπρισα. Κορυφαίος παίκτης της σεζόν 2003-04 στην Κόστα Ρίκα ο "Πατέ" κατέκτησε τελικά με το "μοβ τέρας" δέκα πρωταθλήματα και ένα Πρωταθλητριών Κεντρικής Αμερικής. Το 2005 αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Συλλόγων πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Θρύλος στην εθνική της χώρας με 137 εμφανίσεις και 24 γκολ. Φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα των "τίκος" τον Νοέμβριο του 2009. Από την ενεργό δράση αποσύρθηκε στις 5 Μαΐου 2012 με την Σάπρισα να αποσύρει το νούμερο οκτώ που φορούσε. Έναν χρόνο μετά ανακοίνωσε πως επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους να παίξει στο Πουέρτο Ρίκο με τη φανέλα της Μπαγιανόν. Έπαιξε έντεκα ματς, πέτυχε τρία γκολ και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Σε πρόσφατη συνέντευξη του ξεκαθάρισε πως η ζωή του είναι στα γήπεδα και θα συνεχίσει να εργάζεται στο ποδόσφαιρο έστω και από άλλο πόστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα