Ρούσεφ και Νέβες στο β' γύρο των εκλογών στη Βραζιλία

08:19 6/10/2014 - Πηγή: AEK365

Με καταμετρημένο το 93,54% των έγκυρων ψηφοδελτίων, στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν η απερχόμενη πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ και ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB) Αέσιο Νέβες. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Βραζιλία θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου

Η Ρούσεφ δεν κατάφερε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο καθώς δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία λαμβάνοντας το 41,08% των ψήφων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ανώτατη εκλογική αρχή της χώρας.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού

Κόμματος (PSDB) Αέσιο Νέβες ο οποίος καταλαμβάνει το 34,20% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

«Ο αγώνας συνεχίζεται, σε μια μάχη που θα είναι νικηφόρα, γιατί είναι ο αγώνας του λαού της Βραζιλίας. Αυτός ο αγώνας είναι ο αγώνας των οικοδόμων του μέλλοντος που ποτέ δεν θα αφήσει τη Βραζιλία να γυρίσει προς τα πίσω» είπε η Ρούσεφ μιλώντας στη Μπραζίλια. «Νιώθω σαν να έλαβα ένα μήνυμα για να προχωρήσουμε σε αυτό τον αγώνα με όλους εσάς, για να αλλάξουμε τη Βραζιλία», πρόσθεσε.

Ρόλο ρυθμιστή στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα έχει η Μαρίνα Σίλβα, την οποία πολλοί θεωρούν διάδοχο της Ρούσεφ. Στις πρώτες δηλώσεις της μετά το αποτέλεσμα των εκλογών εξήγησε ότι η απόφαση για τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στις 26 Οκτωβρίου, θα πρέπει να ληφθεί εντός του συνασπισμού που σχηματίστηκε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βραζιλίας (PSB) με το οποίο αν και δεν είναι μέλος κατέβηκε ως υποψήφια.

«Θα συναντηθούμε και θα μιλήσουμε μεταξύ μας. Η Βραζιλία έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συμφωνεί με την τρέχουσα κατάσταση» δήλωσε η Μαρίνα Σίλβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σάο Πάολο. «Οι Βραζιλιάνοι πολίτες απαιτούν περισσότερη πρόοδο και θέλουν να δουν το έργο που αντιπροσωπεύει την πιο νόμιμη και πιο αξιόπιστη δύναμη αλλαγής» ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα