Ο πρώτος...γαιοξύστης του κόσμου! (ΦΩΤΟ)

23:50 13/10/2011 - Πηγή: AEK365

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πια μπουχτίσει από τους πολλούς ουρανοξύστες. Έτσι, αρχιτέκτονες στο Μεξικό είπαν να κάνουν κάτι το διαφορετικό και έβαλαν μπρος για τον πρώτο... «γαιοξύστη» (earthscraper κατά το skyscraper) του κόσμου!

Πρόκειται για μια ανάποδη ουσιαστικά πυραμίδα που η βάση της θα είναι στο επίπεδο του εδάφους, ενώ η κορυφή της θα φτάνει 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης!

Το κτήριο θα έχει 45 πατώματα από τα οποία τα 10 θα έχουν κατοικίες, μαγαζιά και ένα μουσείο και τα υπόλοιπα 35 γραφεία. Στην επιφάνεια του εδάφους θα υπάρχει ένα γυαλί διαμέτρου 240x240 μέτρα

πάνω στο οποίο θα περπατά κανονικά ο κόσμος και θα επιτρέπει στο φυσικό φως να περνά μέσα στην κατασκευή.

Ο.... «γαιοξύστης» θα κατασκευαστεί σε μια από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης του Μεξικό και φιλοδοξεί να δώσει μια νέα εικόνα στην πόλη.

Ο Εστέμπαν Σουάρες από το αρχιτεκτονικό γραφείο BNKR Arquitectura που σχεδίασε τον «γαιοξύστη» λέει: «Το κέντρο του Μεξικό χρειάζεται μια αλλαγή, αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχει χώρος, η μόνη λύση είναι να πάμε προς τα κάτω».

Η επιλογή της πυραμίδας ως το σχήμα της κατασκευής ήταν τόσο πρακτική, ώστε το κτήριο να «σφηνώσει» στο έδαφος και να υπάρχει καλύτερη διάχυση του φωτός, όσο και συμβολική καθώς η ιστορία των Μεξικανών από την εποχή των Αζτέκων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις πυραμίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα