Μίτσελ: «Εύχομαι νίκη στην ΑΕΚ»

23:30 13/10/2011 - Πηγή: AEK365

Μπορεί τελικά να μην γύρισε ποτέ στην ΑΕΚ, αλλά ο Μίτσελ δεν έχει ξεχάσει το 6μηνο πέρασμα του από την Ενωση. Ο Ισπανός χαφ παίζει στην Χετάφε, όμως μίλησε στο «sport24» για το επικείμενο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, τον Χιμένεθ και την Πριμέρα Ντιβισιόν. Η συνέντευξη

του Μίτσελ: Μίτσελ πέρυσι αγωνίστηκες μόνο στο ένα από τα δυο ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Και δεν νομίζω να είναι και η καλύτερη ανάμνηση που έχεις. «Ναι, έτσι είναι. Κακό παιχνίδι από την αρχή, όλα μας πήγαν στραβά, αντίθετα οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν τα πάντα τέλεια, οπότε χάσαμε με αυτό το βαρύ σκορ. Το χειρότερο ήταν ότι προερχόμασταν από ένα σερί καλών εμφανίσεων και αυτό το 6-0 μας προσγείωσε απότομα. Καταφέραμε όμως να το ξεπεράσουμε και να πανηγυρίσουμε στο τέλος το Κύπελλο. Πάντως αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

Πριν λίγες μέρες λύθηκε η συνεργασία ΑΕΚ και Χιμένεθ. Πόσο πιστεύεις ότι θα επηρεάσει αυτό τους παίκτες ενόψει του ντέρμπι; «Είναι δύσκολο να το πεις. Στην Ισπανία λέμε «καινούργιος προπονητής, σίγουρη νίκη», αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται πάντα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Πόσο γρήγορα θα μπει στο κλίμα της ομάδας ο νέος τεχνικός, πόσο θα έχει επηρεαστεί η ψυχολογία των παικτών από την αποχώρηση του πρώην προπονητή και οπωσδήποτε ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός σου. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τί θα γίνει».

Ποια ήταν η δική σου σχέση με τον Χιμένεθ; «Άψογη. Ο Μανόλο με βοήθησε να νιώσω ξανά ποδοσφαιριστής, αφού στην Αγγλία δεν είχα καθόλου ευκαιρίες. Με έφερε στην ΑΕΚ, μου έδωσε συμμετοχές και του είμαι ευγνώμων για αυτό. Ο Χιμένεθ είναι ικανός προπονητής, εργάτης και καλός ψυχολόγος. Κρίμα που αναγκάστηκε να φύγει από την Ελλάδα, ήθελε να μείνει και να προσφέρει».

Πώς κρίνεις το εξάμηνο που έμεινες στην ΑΕΚ; Θεωρείς ότι ήταν ένας θετικός σταθμός στην καριέρα σου; «Οπωσδήποτε. Δεν είμαι μόνο ευγνώμων στον Χιμένεθ για την ευκαιρία που μου έδωσε, αλλά και στην ΑΕΚ, τη διοίκηση και τον κόσμο της. Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα, με ιστορία, παρόν και μέλλον. Έχει ευρωπαϊκές παρουσίες και δυνατότητες να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα. Γνωρίζω ότι περνάει μια δύσκολη φάση με την οικονομική δυσπραγία, αλλά εύχομαι να συνέλθει από αυτό και να βρει το δρόμο της».

Ποιες ήταν οι καλύτερες στιγμές που έζησες στην ΑΕΚ; «Πάνω απ’ όλα φυσικά το Κύπελλο. Ένας τίτλος είναι πάντοτε η μεγαλύτερη δικαίωση για τις προσπάθειες ενός παίκτη και μιας ομάδας. Και η δική μας πορεία προς την κατάκτηση πέρασε μέσα από μεγάλες προκρίσεις απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Περάσαμε νικηφόρα μέσα από την Τούμπα που είναι ένα γήπεδο πραγματικά κολασμένο! Και βέβαια αποκλείσαμε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ που είναι ένα από τα πιο όμορφα στάδια που έχω δει στη ζωή μου. Εκεί έζησα μια επίσης υπέροχη στιγμή, αφού μόλις στη δεύτερη συμμετοχή μου μπόρεσα να πετύχω το γκολ της πρόκρισης στην κυριολεκτικά τελευταία ανάσα του παιχνιδιού. Πραγματικά αξέχαστο!»

Να υποθέσω ότι θέλεις να κερδίσει η ΑΕΚ στο σαββατιάτικο

Keywords
Τυχαία Θέματα