Ο πήχης που ανέβηκε και οι ενοχές για μία ΑΕΚ που γουστάρουμε!

09:00 15/12/2011 - Πηγή: AEK365

Αυτή την ΑΕΚΑΡΑ τη γουστάρεις!

Του Θοδωρή Καρβουνιάρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ στο aek365.gr

«Ενοχές» για αυτήν την ΑΕΚ

Του Τάσου Καπετανάκου, ρεπόρτερ ΑΕΚ στο aek365.gr

Γυρίσαμε χρόνια πίσω. Μας γύρισαν άθελα τους τα πιτσιρίκια χθες βράδυ.

Που αν εξαιρέσεις τον Κωνσταντόπουλο και τον Γκερέιρο, είναι όλα νεαρά παιδιά πάνω - κάτω. Αλλα «ψημένα», άλλα «άβγαλτα». Σημασία έχει όμως τι εικόνα έδωσαν. Και είδαμε την ΑΕΚ την παλιά, αυτή που έμπαινε από το πρώτο λεπτό σε κάθε γήπεδο της Ευρώπης για να δείξει ότι είναι καλύτερη. Είτε της έβγαινε, είτε όχι. Χθες ήταν νομοτελειακά δεδομένο ότι θα της βγει. Είχε δοκάρι, είχε φοβερό τετ α τετ και χρειάστηκε το αριστερό του Μανωλά για το 0-1. Ένα γκολ «ΑΕΚ». Ένα γκολ δείγμα του πείσματος ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να μπει γκολ». Και το έβαλε το παιδί που αδικεί τον εαυτό του, περισσότερο από τον καθένα. Και χθες απέδειξε το γιατί και πόσο κακό κάνει στο ταλέντο του όταν δεν είναι σοβαρός. Χθες ήταν σπουδαίος, έτσι τον θέλω στο γήπεδο (και ας με βρίζει στα αποδυτήρια) και οφείλω να το πω. Χωρίς ψευτομαγκιές, χωρίς αλαζονεία, χωρίς τίποτα παραπάνω. Εκανε αυτά που έπρεπε και ήταν σούπερ αποτελεσματικός αμυντικός.

Το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε από... όνειρο. Το 2-0 διά ποδός Γκερέιρο και διά... στήθους Μπερνς, δείχνει ότι αν ο Βραζιλιάνος δουλέψει και δουλευτεί, εμπιστευτεί τον Κωστένογλου και ο προπονητής τον εμπιστευτεί, μπορεί και να αξίζει τελικά τα 600.000 ευρώ που σιχτιρίζουμε κάθε μεταγραφική περίοδο. Στην επανάληψη η απειρία ήταν λογικό να φέρει νευρικότητα. Δεν έχουν εμπειρία, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Ήρθε το γκολ τελικά από την πλευρά του έμπειρου Καράμπελα και όχι όσο έπαιζε ο άπειρος Εγγλέζου. Για λίγο ακόμα, υπήρξε νευρικότητα μέχρι να βγει η ΑΕΚ από την περιοχή. Ο Κλωναρίδης έκανε μια φάση που γίνεται από λίγους στην Ευρώπη και απέδειξε ότι έχει πράγματα να δώσει στο μέλλον.

Κρατώ πολλά από αυτό το ματς και ας ήταν αδιάφορο. Κρατώ ότι η ΑΕΚ βρήκε παίκτες πουν την σήκωσαν στις πλάτες τους (Γκερέιρο, Μάκος, Μανωλάς, Κάλα), ότι έχει παίκτες με μέλλον (Κλωναρίδης, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου, Τσουκαλάς), ότι έχει δεύτερο τερματοφύλακα ξανά, ότι έχει λύσεις και ότι έχει προπονητή με όλη την σημασία της λέξης και της έννοιας. Δεν «παράτησε» την ομάδα έτσι, δεν... πέταξε στον λάκκο με τα λιοντάρια μια δεκαριά νεαρά παιδιά. Τα προετοίμασε για ότι έπρεπε, τα δούλεψε σε αυτά που θέλει και τους έβαλε να τα δείξουν. Είναι ευτυχία για την ΑΕΚ που τώρα έχει τον Κωστένογλου, ανθρώπους που ξημεροβραδιάζονται για αυτήν την ομάδα στα Σπάτα, ώστε να είναι έτοιμη αγωνιστικά. Είναι ευτυχία που έχει τέτοια αποδυτήρια που δουλεύουν σωστά παρά τα τεράστια προβλήματα. Αν είχε συνεπή και φιλόδοξη ιδιοκτησία και διοίκηση με πλάνο, θα μπορούσε να κάνει... θαύματα. Αν είχε και τον κόσμο της ΑΕΚ δίπλα της, θα μπορούσε να «εκτοξευθεί», να γίνει πάλι ΑΕΚ.

Άπαντες είμαστε «ένοχοι» απέναντι σε αυτά τα παιδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τους «εγκαταλείψαμε» πριν μας δείξουν τι έ

Keywords
Τυχαία Θέματα