Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ντέρικ Κάρακτερ κλείνει στη Βασίλισσα!

01:41 20/10/2014 - Πηγή: AEK365

Πολύ κοντά σε μια μεταγραφή βόμβα βρίσκεται η ΑΕΚ αφού λεπτομέρειες απομένουν για να ενισχυθεί η φροντ λάιν της με έναν κάτοχο του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Πρόκειται για τον Αμερικανό σέντερ Ντέρικ Κάρακτερ, ο οποίος στις 28 Σεπτεμβρίου κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο με τη φανέλα της βραζιλιάνικης Φλαμένγκο.

Η πρωταθλήτρια Αμερικής Φλαμένγκο υπερκάλυψε στον δεύτερο τελικό το -3 του πρώτου (66-69) και να κατέκτησε το τρόπαιο (με 90-77) έναντι της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μακάμπι. Μάλιστα, μετά το τέλος του 1ου αγώνα

μεταξύ της Μακάμπι και της Φλαμένγκο ο προπονητής των Ισρηλινών, Γκάι Γκούντες, είχε κάνει ειδική αναφορά στον Αμερικανό σέντερ (φορά το νούμερο 45 στο βίντεο που ακολουθεί): «Γνωρίζαμε τον Ντέρικ Κάρακτερ γιατί έχει αγωνιστεί στο Ισραήλ. Ξέραμε τι τύπος παίκτη είναι, γνωρίζαμε την δύναμη του, ειδικά όταν παίρνει τη μπάλα μέσα στο ζωγραφιστό είναι δύσκολο να παίξεις εναντίον του στο ένας με έναν. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά και να τον κρατήσουμε μακριά από τη ρακέτα».

Ο Κάρακτερ είναι 26 ετών (4/5/1988) αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ-σέντερ και αν όλα πάνε καλά θα πάρει την θέση του Γκούντριτζ που ούτως ή άλλως θα αντικατασταθεί.. Έχει ύψος 2,06 μ. και βάρος 125 κιλά. Είναι δυνατός παίκτης, θυμίζει λίγο Αλεξάντερ, πολύ καλός στο λόου ποστ με έφεση στο ριμπάουντ και το 2010 επελέγη από τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, Λος Άντζελες Λέικερς στο νούμερο 58 του ντραφτ. Στο δυναμικό των «λιμνάνθρωπων» παρέμεινε για δύο χρόνια, αγωνιζόμενος κυρίως στην D-League, και εν συνεχεία δοκίμασε την τύχη του στο Πουέρτο Ρίκο (Μετς ντε Γκουανάμπο), το Ισραήλ (Μπνέι Χερζλίγια) και τη Λιθουανία (Πιένο Ζβάιγκζντες) πριν να επιστρέψει για λίγο πίσω στην Αμερική (Αϊντάχο).


Keywords
Τυχαία Θέματα