Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

23:13 19/10/2014 - Πηγή: AEK365

Γιάννης Ανέστης 7

Ήταν ψύχραιμος, με σωστές τοποθετήσεις και σωστές αντιδράσεις σε όλες τις φάσεις. Ήξερε πότε να βγει και πότε να περιμένει. Στο γκολ φυσικά δεν μπορεί να του καταλογιστεί ευθύνη.

Μιχάλης Μπακάκης 7

Για ακόμη μια φορά έδειξε ότι η ΑΕΚ βρήκε ένα ακραίο μπακ που μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα. Ήταν μονίμως «παρών» επιθετικά με τις προωθήσεις του, ενώ στο τέλος έπαιξε και ως εξτρέμ. Πρέπει, ωστόσο, να αποκτήσει μεγαλύτερη

αυτοπεποίθηση στην τελική πάσα, αλλά να «πάρει» και τελειώματα.

Δημήτρης Κολοβέτσιος 7

Για ακόμη μια φορά ήταν σταθερός, ήρεμος και με σωστές κινήσεις μέσα στο γήπεδο. Έκανε αρκετά κοψίματα τόσο κοντά στην περιοχή, όσο και πιο ψηλά. Η αντικατάστασή του έγινε για λόγους τακτικής.

Βασίλης Λαμπρόπουλος 6

Με το πέναλτι... μουτζούρωσε μια καλή εμφάνιση. Είχε ενέργεια, δυναμισμό και ανέβαζε σωστά τη μπάλα (γι' αυτό προφανώς και προτιμήθηκε να μείνει ως μοναδικός στόπερ όταν η ΑΕΚ έπαιξε με τρεις πίσω), ωστόσο αυτή η μία φάση θα μπορούσε να στοιχίσει ακριβά.

Σταύρος Πεταυράκης 7

Στο ανασταλτικό κομμάτι τα πήγε πολύ καλά, ενώ και επιθετικά ανέβαινε συνεχώς, έδινε στηρίγματα στα εξτρέμ, αλλά και έπαιξε με τη μπάλα στα πόδια. Κέρδισε και την αποβολή, που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα.

Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο 7

Ήταν το γνωστό... STOP για τους αντιπάλους ανασταλτικά στον άξονα, βοήθησε την ομάδα να κρατήσει τη μπάλα και να την ανεβάσει σωστά όσες φορές ο Απόλλωνας προσπάθησε να πιέσει ψηλά.

Πέτρος Μάνταλος 8

Δικαίως του αποδόθηκε ο τίτλος του MVP. Προσπάθησε πολύ να ανταποκριθεί στο ρόλο του αμυντικού χαφ. Από δική του εκτέλεση φάουλ ήρθε το πρώτο γκολ, ενώ πέτυχε το δεύτερο και νικητήριο εκτελώντας άψογα το πέναλτι σε ένα χρονικό σημείο που η μπάλα έκαιγε.

Βαγγέλης Πλατέλλας 5

Στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να φανεί καθόλου. Δεν πήρε πρωτοβουλίες, δεν έκανε φάσεις. Στο δεύτερο ανέβηκε κάπως και αν και δεν έκανε κάποια ολοκληρωμένη προσωπική προσπάθεια, επιχείρησε κάποια σουτ (ένα εξ αυτών κόπηκε στη γραμμή).

Έλντερ Μπαρμπόσα 6

Αγωνίστηκε... παντού. Ξεκίνησε ως δεκάρι, όμως πήγε και αριστερά και δεξιά, σε μια προσπάθεια να ανακατευτεί η τράπουλα. Δεν του βγήκαν οι ενέργειες στο βαθμό που η ΑΕΚ περιμένει, όμως από δική του -έξυπνη- πάσα προήλθε η φάση του πέναλτι στο τέλος.

Μάρκος Ντούνης 4

Δεύτερο διαδοχικό κακό παιχνίδι για τον Έλληνα ακραίο άσο. Δεν κατάφερε να κάνει τον αντίπαλο να τον νιώσει από την πλευρά του. Δεν πήρε φάσεις πάνω του και η μοναδική του συνεισφορά ήταν επί της ουσίας ένα αδύναμο σουτ.

Αλεξάντερ Ντακόλ 7

Δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να έχει την συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας που είχε στο προηγούμενο ματς ο Αραβίδης. Στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν... άφαντος. Όμως, πέτυχε με παλληκαρήσιο τρόπο το γκολ που επέτρεψε στην ΑΕΚ να μπει ξανά στο παιχνίδι (από φάουλ που είχε κερδίσει ο ίδιος).

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ντάρκο Ζόριτς 7

Ο ορισμός της επιτυχημένης αλλαγής. Δεν του πήρε ούτε λεπτό να μπει στις απαιτήσεις του αγώνα, έβαλε ενέργεια στην αριστερή πλευρά της ΑΕΚ και τελικά κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο η Ένωση πήρε τη νίκη.

Νίκος Γεωργέας 7

Ο... ακούραστος εργάτης της ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι και έπαιξε ως... φουλ μπακ. Δεν άφησε κενά στην άμυνα (με την ομάδα να αγωνίζεται με τρεις πίσω), ενώ με τις προωθήσεις του βοήθησε κι αυτός στο να ασκήσει η ομάδα πίεση στον αντίπαλο.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 8

Η ενδεκάδα που παρέταξε ήταν η λογική και... αναμενόμενη. Ωστόσο, το σημερινό ήταν ίσως το πρώτο παιχνίδι στο οποίο έπαιξε τόσο καθοριστικό ρόλο από τον πάγκο. Με μια απόφαση που είχε ρίσκο, αλλά του βγήκε. Με την ΑΕΚ να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα και να πιέζει για τη νίκη (και από τη στιγμή που δεν είχε σέντερ φορ στον πάγκο), πέρασε στο ματς τον Γεωργέα στη θέση του Κολοβέτσιου, έπαιξε με τρεις πίσω (Πεταυράκη, Λαμπρόπουλο, Γεωργέα), ανέβασε τον Μπακάκη ως εξτρέμ στα δεξιά (στα αριστερά ήταν ο Ζόριτς που είχε μπει νωρίτερα στη θέση του Ντούνη και επίσης δικαίωσε τον προπονητή για την αλλαγή) και έβαλε τους Πλατέλλα και Μπαρμπόσα να κινούνται πίσω από τον Ντακόλ, προκειμένου να μεταφέρει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην αντίπαλη περιοχή. Κάτι που συνέβη.

Keywords
Τυχαία Θέματα