Ο λόγος που δεν υπάρχει «dislike» στο Facebook

14:45 21/10/2014 - Πηγή: AEK365

Έχουν υπάρξει πολλές φορές που θέλεις να δείξεις την δυσαρέσκειά σου με ένα θέμα στο Facebook, ωστόσο το μόνο «κουμπί» που υπάρχει είναι αυτό του «like», το οποίο σημαίνει «μου αρέσει».

Κατά καιρούς έχουν διοργανωθεί online ψηφοφορίες με εκατομμύρια άτομα να έχουν υπογράψει ώστε να προστεθεί κι ένα κουμπί «dislike» στο Facebook

χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τώρα, ο εφευρέτης του like και πρώην τεχνικός διευθυντής του Facebook, Μπρετ Τέιλορ, σε μια συνέντευξή του στο σάιτ Tech Radar μας λύνει την απορία γιατί δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί. Όπως είπε ένα «dislike» θα δημιουργούσε αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο και όπως προβλέπει δεν θα το δούμε ποτέ.

Όπως λέει όταν συζήτησαν τη δημιουργία του «like» είχε συζητηθεί έντονα και η δημιουργία ενός αντίστοιχου «dislike». Όμως, οι πιθανότητες των αρνητικών συνεπειών ύπαρξης ενός τέτοιου εικονιδίου ήταν τόσες, που η ιδέα απορρίφθηκε.

Όπως τονίζει ο Τέιλορ, το dislike button θα προκαλούσε πολλά αρνητικά vibe μεταξύ χρηστών αλλά και αντιδράσεις που μπορεί να οδηγούσαν μέχρι και σε cyberbullying.

«Έχω την αίσθηση ότι εάν υπήρχε ποτέ το 'dislike' θα είχε έναν πολύ αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο. Εάν θες να δηλώσεις τη δυσαρέσκειά σου προς κάτι, μάλλον θα πρέπει να γράψεις ένα σχόλιο γιατί μόνο με λόγια θα καταφέρεις να εκφραστείς πλήρως. Σίγουρα και το Like δεν είναι τέλειο, αλλά τα πράγματα συνήθως είναι πιο πολύπλοκα από το πάτημα ενός 'dislike' όταν θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας», αναφέρει.

Και όπως επισημαίνει το άρθρο, καταλήγοντας, «η ύπαρξη ενός 'dislike' button δεν θα εξυπηρετούσε το επιχειρηματικό μοντέλο των στοχευμένων διαφημίσεων του Facebook, το ίδιο καλά με το 'Like'».

Keywords
Τυχαία Θέματα