Η Μόνικα Λεβίνσκι επιστρέφει

13:23 21/10/2014 - Πηγή: AEK365

Η Μόνικα Λεβίνσκι, η γυναίκα που παραλίγο να καθαιρέσει τον Μπίλ Κλίντον από την προεδρία της Αμερικής, όταν αποδείχτηκε ότι είχαν σχέση το 1998 επανεμφανίστηκε με δημόσια ομιλία και με νέα διαδικτυακή ζωή.

Τη Δευτέρα μίλησε στο συνέδριο «Under 30» του Forbes για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

Στην ομιλία της κατήγγειλε τα μίντια και το διαδίκτυο για τον τρόπο που της φέρθηκαν όταν ήταν «η πέτρα του σκανδάλου» στις ΗΠΑ.

Το

πούρο του πλανητάρχη, αλλά και ο περίφημος λεκές στο μπλε φόρεμα, είχαν κάνει τη Μόνικα Λεβίνσκι πρωτοσέλιδο σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα για πολύ καιρό. Σήμερα, 16 χρόνια μετά, η Λεβίνσκι είναι 41 ετών.

Για πρώτη φορά μπήκε στο Twitter τη Δευτέρα με ένα μόλις hashtag για "τιτίβισμα". #HereWeGo έγραψε και έγινε retweet από 3,440 χρήστες.

Στην ομιλία της στο συνέδριο του Forbes ανέφερε πως είναι πρώτο θύμα διαδικτυακού bullying στην ιστορία ενώ παραδέχθηκε ότι πολλές φορές είχε φτάσει στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

«Είμαι ο πρώτος άνθρωπος που είδε τη φήμη του να καταστρέφεται παγκοσμίως μέσω ίντερνετ. Δεν υπήρχε Facebook, Twitter ή Instagram τότε αλλά υπήρχε κουτσομπολιό, ειδήσεις και ψυχαγωγικές ιστοσελίδες με δυνατότητα σχολίων και email που κυκλοφορούσαν από τον έναν στον άλλο».

Στόχος της είναι πλέον να βοηθήσει ανθρώπους η φήμη των οποίων καταστρέφεται μέσω του Ίντερνετ.

«Πιστεύω ότι η ιστορία μου μπορεί να βοηθήσει στο να αλλάξουμε την κουλτούρα της ταπείνωσης και του εξευτελισμού του άλλου που μας έχει κυριεύσει», είπε στην ομιλία της.

«Το 1998 είχε εμμονή με την αυτοκτονία και κατά διαστήματα ήθελα να πεθάνω. Μπορώ να φανταστώ πώς σκέφτονται πολλοί άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που θυματοποιήθηκαν όπως εγώ», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα