Ο «άθλος» του Μανόλο!

12:33 6/5/2012 - Πηγή: AEK365

Φεύγοντας από την ΑΕΚ τον περασμένο Οκτώβρη και επιστρέφοντας στην πατρίδα του, ο Μανόλο Χιμένεθ πίστευε πως θα έβρισκε καλύτερες συνθήκες εργασίας, από τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε στην Ελλάδα και την Ένωση. Ωστόσο, έκανε λάθος. Η Σαραγόσα ήταν ένας σύλλογος που βρισκόταν στην ίδια οικονομικά μοίρα με την ΑΕΚ. Ίσως και σε χειρότερη. Τελευταία στη βαθμολογία και καταδικασμένη από όλους,

ουσιαστικά περίμενε το... μοιραίο και έκανε σχέδια για την επόμενη χρονιά που θα την έβρισκε στη Σεγούντα. Θαύματα άλλωστε στις μέρες μας, δύσκολα γίνονται. Για να επιτευχθεί χρειαζόταν ένας καλός... σεφ και όχι μάγειρας (όπως τον αποκαλούσαμε στην Ελλάδα) ή ένας πολύ καλός... παπατζής (είχε και αυτόν τον χαρακτηρισμό από μερίδα του Τύπου), που όμως δεν θα κρύβει Ρηγάδες, αλλά θα εμφανίζει άσους από το μανίκι.

Την 1η Ιανουαρίου προσλαμβάνεται ο Μανόλο Χιμένεθ. Ζητάει μεταγραφές για να ενισχυθεί η ομάδα και να έχει ελπίδες για να διεκδικήσει την παραμονή. Απαγορευτικό από τη διοίκηση λόγω έλειψης χρημάτων. Δεν έμεναν και πολλά. Σκύβει το κεφάλι και δουλεύει μαζί με το προπονητικό επιτελείο του, που παρεμπιπτόντως είναι ίδιο με αυτό που είχε στην ΑΕΚ. Το ξεκίνημά του μόνο ιδανικό δεν θα το έλεγε κανείς. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Χαβιέ Αγκίρε και μετά από εντός έδρας ήττα από την Αλκορκόν για το Κύπελλο (0-2), γνωρίζει την ήττα από την Σανταντέρ (1-0), ισοπαλία εντός έδρας με τη Χετάφε (1-1), «στείρο» σε γκολ εκτός έδρας ματς με τη Λεβάντε, ήττα από Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» (3-1) και εντός έδρας ήττα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο (2-1). Αν στην αρχή του 2012 χρειαζόταν ένα θαύμα η Σαραγόσα, στις 5 Φλεβάρη ούτε αυτό της έφτανε.

Τελικά και παρότι οι «σφαλιάρες» στην πορεία δεν έλειψαν, κατάφερε με σπουδαία αποτελέσματα, όπως το «διπλό» μέσα στο «Μεστάγια», νίκες με Ατλέτικο και Μπιλμπάο, αλλά και με ένα σερί 3 Χ 3, στα τελευταία ματς της Σαραγόσα, βρίσκεται μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και η ομάδα του κρατάει την τύχη στα χέρια της. Με νίκη απέναντι στην Χετάφε, στη Μαδρίτη, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στα άλλα παιχνίδια, μένει στην κατηγορία. Και αυτό διότι αν και βάσει βαθμολογίας η Σαραγόσα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 18η θέση, ισοβαθμώντας με τη Βαγιεκάνο στους 40 βαθμούς (υστερεί σε ισοβαθμία), την τελευταία αγωνιστική η Ράγιο αντιμετωπίζει την Γρανάδα των 42 βαθμών. Σε περίπτωση μάλιστα που η Γρανάδα νικήσει στην έδρα της Βαγιεκάνο, αρκεί και η ισοπαλία στην Σαραγόσα, απέναντι στη Χετάφε, για να παραμείνει στην κατηγορία.

Πάντως ό,τι και αν συμβεί στο τέλος, σε ένα πρωτάθλημα που οι ουραγοί δίνουν μεγάλη μάχη για τη σωτηρία τους, αυτό που έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Μανόλο Χιμένεθ, μοιάζει με έναν μικρό άθλο και μπορεί να φτάσει ακόμα και στο... θαύμα. Μην ξεχνάμε πως και στην ΑΕΚ, τόσο την περσινή περίοδο (που τα προβλήματα δεν ήταν λιγότερα από φέτος), όσο και στην αρχή της φετινής, κατάφερε κόντρα σε όλους και σε όλα να βάλει την ομάδα στους ομίλους του Europa League και να... αποχαιρετήσ

Keywords
Τυχαία Θέματα