Ο απολογισμός του Μαυρομάτη

02:46 5/3/2012 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης έκανε τον διοικητικό απολογισμό για το 2011 και ανέφερε...
«Είναι εντυπωσιακή η παρουσία τόσων σωματείων και αυτό αποτελεί τρανή απάντηση σε όσους αντέλεγαν ή αντέδρασαν στη λογική του να βγει η ομοσπονδία κάποια στιγμή από τα κλισέ και τα δεδομένα ότι τα πάντα οι συνελεύσεις γίνονται στο κέντρο. Σε μια εποχή που στην Ελλάδα βλέπουμε τα πάντα με άλλο μάτι, εξ ανάγκης βέβαια, πρέπει να καταλάβουμε πως Ελλάδα

δεν είναι μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ευχαριστώ πραγματικά όλους εσάς που ταξιδέψατε στην Καλαμάτα.

Απολογούμαστε για τη δράση της ομοσπονδίας το 2011, όπου το περιβάλλον και οι συνθήκες ήταν οι χειρότερες δυνατές. Δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομική κρίση, η οποία έφερε τεράστιες και σοβαρότατες συνέπειες, αλλά πλέον ο αθλητισμός δεν είναι ίδιος. Από τις αρχές Μαρτίου 2011 βρεθήκαμε στη δίνη κατασχέσεων από διάφορους πιστωτές με κυριότερο και σοβαρότερο το θέμα της De Boer. To καλοκαίρι του 2010 είχε εκδώσει διαταγή πληρωμής 1.750.00 ευρώ πλέον τόκων. Χάσαμε τα ασφαλιστικά μέτρα τον Μάρτιο και η εταιρεία άσκησε όλα τα δικαιώματά της, τελείως επιθετικά, μπλοκάροντας όλα τα χρήματά μας ως τον Οκτώβριο. Προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα γιατί ξαφνικά, κι έχοντας αναλάβει υποχρεώσεις, ήταν δύσκολο να ανταπεξέλθουμε.

Το ΔΣ είχε δύο δρόμους. Ή να ματαιώσει διοργανώσεις που θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά ή να δώσει μια λύση με οποιονδήποτε τρόπο. Και βρέθηκε λύση χάρις στις προσπάθειας όλων των μελών και τους ευχαριστώ θερμά. Έγινε κάτι σπάνιο για ομοσπονδία, καθώς έβαλαν όλοι το χέρι στην τσέπη. Θυμάμαι -και δεν θα ξεχάσω ποτέ- το σαββατοκύριακο πριν τα Χανιά με το European League και του μπιτς βόλεϊ στο Ρέθυμνο μαζευτήκαμε να καλύψουμε τα έξοδα διαιτησίας και μετακίνησης.

Μιλάμε για τέτοιες τραγικές συνθήκες. Αυτό το κλίμα πρέπει να το έχουμε υπόψιν μας. Το ευχάριστο και αυτό που υπερηφανευόμαστε στην ομοσπονδία είναι πως λύσαμε το θέμα των Ολυμπιακών Έργων. Υπήρχε τελεσίδικη δικαστική απόφαση από το 2010 και η εκτέλεσή της επισπεύτηκε παρότι η εκταμίευση ήταν δύσκολη λόγω. Καλύψαμε το πρόβλημα των ολυμπιακών έργω και τώρα κοιτάμε πως θα αξιοποιήσουμε την Παιανία.

Επαναλαμβάνω πως στόχος ήταν η εμπέδωση του νέου ευέλικτου, πολυφωνικού και δημοκρατικού μοντέλου διοίκησης για το οποίο είχε δεσμευθεί προεκλογικά καθώς και η μετάβαση από το προεδρικό μοντέλο διοίκησης σε ένα μοντέλο με βάση τις λειτουργίες και κυρίως τις ανάγκες του οργανισμού. Παλιότερα οι σύμβουλοι δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα