Ο Αλεξίου για τους υπαλλήλους της Ερασιτεχνικής

23:05 17/1/2015 - Πηγή: AEK365

Θα θέλατε να μας πείτε τι ακριβώς συνέβη με αυτό το θέμα των υπαλλήλων;

Το θέμα των υπαλλήλων είναι ευαίσθητο και με πολλές παραμέτρους. Η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη. Οι εργαζόμενοι σε κάθε εργασία πρέπει να πληρώνονται. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Όταν αναλάβαμε την Διοίκηση πριν 1.5 χρόνο οφείλονταν μισθοί εννεά μηνών και οι εργαζόμενοι είχαν περιέλθει σε δεινή θέση. Με την ανάληψη της Διοικήσεως από εμάς, προσφέρθηκε ο κύριος Λαζόπουλος εκτός από την χρηματοδότηση του τμήματος χάντμπολ, να αναλάβει και την πληρωμή του προσωπικού για ένα χρόνο και εξοφλώντας και τους οφειλόμενους

μισθούς, απαλλάσσοντας την Διοίκηση από ένα μεγάλο βραχνά. Υπήρξε η δέσμευση του προς το προσωπικό για καταβολή δύο μισθών κάθε μήνα, έναν για τους οφειλόμενους μισθούς και έναν για τον τρέχοντα. Υπήρξε μάλιστα και ευχαριστήρια ανακοίνωση των υπαλλήλων για αυτήν την δέσμευση του. Η μισθοδοσία των επτά υπαλλήλων μηνιαίως ανερχόταν σε ποσό 11.500 ευρώ περίπου μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές. Από αυτά οι ασφαλιστικές εισφορές δεν καταβλήθηκαν ποτέ. Μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, ουδεμία ενημέρωση είχαμε από το προσωπικό για το θέμα αυτό και θεωρούσαμε ως Διοίκηση ότι η πληρωμή τους γίνεται κανονικά. Ενδεχομένως να έπρεπε να λειτουργήσουμε διαφορετικά ως Διοίκηση συνολικά και να ενημερωθούμε για την πορεία αυτή, αλλά η μη αναφορά οποιουδήποτε προβλήματος δεν μας έδωσε ένα τέτοιο ερέθισμα. Ξαφνικά κατά τις γιορτές των περσινών Χριστουγέννων γίναμε δέκτες έντονων παραπόνων από το προσωπικό για μη καταβολή μισθών τους. Εκείνη την στιγμή το πρόβλημα αυτό έσκασε σε εμάς κυριολεκτικά σαν βόμβα. Για να υπάρχει ενημέρωση στον κόσμο σας λέγω ότι από τον κύριο Λαζόπουλο αλλά και εμάς ως Διοίκηση καταβλήθηκαν συνολικά πέντε - έξι μισθοί, αν θυμάμαι καλά, τα στοιχεία φυσικά υπάρχουν. Οι αποδείξεις πληρωμών φέρουν ημερομηνία παλαιότερων μηνών γιατί τα χρήματα που εισπράττονταν, θεωρούνταν από το προσωπικό ότι πήγαιναν για τις οφειλές των παλαιότερων οφειλομένων από άλλες διοικήσεις μισθών. Πέραν αυτών των μισθών που κατέβαλε ο κ. Λαζόπουλος, η Διοίκηση συνολικά κατέβαλε ακόμη τέσσερις μισθούς μέχρι και το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Συνεπώς είναι αναληθές να λέγεται ότι είναι επί 15 μήνες απλήρωτοι. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος για τους τελευταίους 15 ολόκληρους μήνες δεν έχει λάβει χρήματα. Αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας. Και ασφαλώς πρέπει το σωματείο όταν έχει την δυνατότητα να εξοφλήσει τις οφειλές του αυτές. Το σωματείο της ΑΕΚ δεν μπορεί όμως να αντέξει οικονομικά επτά εργαζόμενους υπαλλήλους που ετησίως θα το επιβαρύνουν με ένα ποσό των 160.000 Ευρώ περίπου. Το Σωματείο πρέπει να απασχολεί 2-3 υπαλλήλους το πολύ. Και με μισθούς εναρμονισμένους στην Ελλάδα του σήμερα και όχι με παράλογα ποσά. Τους τελευταίους μήνες κατά τους οποίους οι υπάλληλοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, το Σωματείο λειτουργεί στην καθημερινότητα του με την αφιλοκερδή προσφορά κάποιων μελών του και με την βοήθεια υπαλλήλων της ΚΑΕ, έχοντας απαλλάξει έστω και προσωρινά το σωματείο από περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση. Ασφαλώς βέβαια αυτό δεν δύναται να συνεχιστεί και πρέπει να γίνουν προσλήψεις προσωπικού στα όρια που προανέφερα.

Τώρα σε σχέση με την επίσχεση εργασίας που έχουν επιβάλει οι εργαζόμενοι, πρέπει να τονίσω, όπως το είχα πει και προσωπικά στην κ. Στεβή, όταν απεχώρησε από το γραφείο και μας παρέδωσε τα κλειδιά και τα βιβλία, ότι αν και νομικά δικαιούνται να το κάνουν, θα μπορούσαν οι υπάλληλοι να έχουν καταγγείλει τη σύμβαση και να αποχωρήσουν και να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και τις αποζημιώσεις του, όσα και όσες οφείλονται. Αυτά βέβαια θα κριθούν στα δικαστήρια πλέον.

Keywords
Τυχαία Θέματα