Ο δίχρονος που ήταν εθισμένος στο τσιγάρο, τώρα είναι εθισμένος στο φαγητό! (ΦΩΤΟ)

11:30 18/11/2013 - Πηγή: AEK365

Πριν τρία χρόνια είχε σοκάρει τους πάντες όταν ο δίχρονος τότε Άλντι Ριζάλ κάπνιζε... αρειμανίως δεκάδες τσιγάρα την ημέρα. Μετά από το διεθνές ενδιαφέρον μια ομάδα ψυχιάτρων ενθάρρυναν τη μητέρα του να τον κρατά απασχολημένο με το παιχνίδι και της έμαθαν τους κινδύνους του καπνίσματος.

«Αρχικά είχε πολλά νεύρα χωρίς τα τσιγάρα του και καλούσαμε τον Δρ Σέτο για βοήθεια», τονίζει η μαμά του Ντιάν Ριζάλ. «Τώρα δεν θέλει πια να καπνίζει», αναφέρει ενώ προσθέτει ότι πολλοί άνθρωποι προσφέρουν στο γιο της τσιγάρα αλλά εκείνος αρνείται.

Τελικά, ο μικρός κατάφερε να απαλλαγεί από τον εθισμό του, για να αποκτήσει όμως τώρα έναν άλλο: το φαγητό!

Ενα νέο ντοκιμαντέρ καταγράφει την καθημερινή ζωή της οικογένειας και αποκαλύπτει πώς ζει ο Άλντι, χωρίς τσιγάρο αλλά με πολλά κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό. Η μητέρα του ανησυχεί για το βάρος του γιου της, ενώ υποστηρίζει πως το αγοράκι ζητά φαγητό όπως απαιτούσε τσιγάρα.

«Οταν πρωτοέκοψε το κάπνισμα ζητούσε πολλά παιχνίδια. Χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο αν δεν του δίναμε αυτό που ήθελε. Γι' αυτό του δίναμε τσιγάρα στην αρχή, λόγω των ξεσπασμάτων και του κλάματος. Τώρα δεν του δίνω τσιγάρα αλλά τρώει πολύ», λέει.

Οι γονείς του Άλντι προσπαθούν να τον ταΐζουν υγιεινά για να χάσει βάρος, χωρίς όμως αποτελέσματα.

«Θα έπρεπε να ζυγίζει από 17 έως 19 κιλά και είναι ήδη 24», λέει η διατροφολόγος. « Είναι δύσκολο για την οικογένεια, η μαμά πιστεύει πως είναι ένα κακομαθημένο παιδί, αν απλά του απαγορεύσει το φαγητό θα είναι πολύ δύσκολα. Θα χρειαστεί συνεργασία από όλους στο σπίτι. Του δίνουν τρία κουτιά ζαχαρούχο γάλα την ημέρα...»

Ο παιδίατρος William Nawawi ανησυχεί πως το κάπνισμα σε τόσο νεαρή ηλικία μπορεί να έκανε τον Άλντι πιο επιρρεπή σε προβλήματα βάρους. Σήμερα ο μικρός ζει στο ψαροχώρι του και ακολουθεί αυστηρή δίαιτα με πολλά λαχανικά και φρούτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα