«Ντροπή και προδοσία η πρόσληψη του Ντι Κάνιο»

14:41 2/4/2013 - Πηγή: AEK365

Τις τελευταίες ώρες επικρατεί αναβρασμός στην Σάντερλαντ με αφορμή την πρόσληψη του Πάολο Ντι Κάνιο στην τεχνική ηγεσία με τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας να μην θέλουν τον Ιταλό προπονητή λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.
Ο Ντι Κάνιο παρουσιάστηκε επίσημα το πρωί της Τρίτης ενώ λίγες μέρες πριν είχε παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος της Σάντερλαντ, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ καθώς, όπως είπε, δεν μπορούσε να συνεργαστεί με κάποιον που έχει παραδεχτεί δημόσια πως είναι φασίστας.
Ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ανθρακωρύχων του Ντούρχαμ, δήλωσε μεταξύ

άλλων το εξής: "Εγώ όπως και χιλιάδες ανθρακωρύχοι υποστηρίζουμε την Σάντερλαντ και είμαστε παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο. Μαχόμαστε σκληρά για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία εκμηδενίστηκαν από τον φασισμό της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Χιλής. Η πρόσληψη του Ντι Κάνιο είναι ντροπή και προδοσία για όλους όσους πολέμησαν και πέθαναν από τον φασισμό".
Ο φίλος της Σάντερλαντ, Ρομπ Τζόνσον, δήλωσε: "Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουν την αηδία και την ντροπή μου για την απόκτηση του Ντι Κάνιο. Ας μην ξεχνάμε πως κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 267 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 1000 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς των Ναζί. Ο Ντι Κάνιο ιδεολογικά πιστεύει σε αυτούς τους δολοφόνους. Θα μποϊκοτάρω την Σάντερλαντ όσο είναι προπονητής της".
Την ίδια ώρα έχουν ήδη δημιουργηθεί, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Sun", γκρουπ στο Facebook μέσω των οποίων οπαδοί διαμαρτύρονται. Χαρακτηριστικό είναι πως αυτά τα γκρουπ έχουν χιλιάδες like, ενώ εκατοντάδες έχουν υπογράψει μία διαδικτυακή αίτηση με την οποία τονίζουν πως ο Ιταλός θα έπρεπε να απολυθεί πριν καν προλάβει να κάτσει στον πάγκο της ομάδας τους σε επίσημο παιχνίδι.
Επιπλέον, ο υπεύθυνος για το περιοδικό της Σάντερλαντ "A Love Supreme", βετεράνος πολέμου είπε: "Έχουμε μερικούς μεγαλύτερους αναγνώστες οι οποίοι πάλεψαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έναν πόλεμο κατά του φασισμού. Όλοι αυτοί αισθάνονται πως δεν μπορούν να υποστηρίζουν πλέον τον σύλλογο".

Keywords
Τυχαία Θέματα