Ντελ Μπόσκε: Ο Ρονάλντο δεν έχει την κοφτή ντρίμπλα των Μέσι, Νεϊμάρ

12:37 3/7/2014 - Πηγή: AEK365

Στο βιβλίο του Λούκα Καϊόλι "Νεϊμάρ: Η δημιουργία του καλύτερου 10αριού στον κόσμο", ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε καταθέτει την άποψη του για τον Βραζιλιάνο επιθετικό αλλά και για τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.
Για τον Νεϊμάρ, ο Ντελ Μπόσκε σημειώνει τα εξής: "Μου αρέσει ο Νεϊμάρ. Είναι ένας από τους παίκτες που δεν μπορείς να δεις πολύ συχνά. Αυτός είναι ο... διάδοχος της βραζιλιάνικης παράδοσης που είχε αρχίσει να ξεθωριάζει.
Δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο στις μέρες μας να δούμε έναν ποδοσφαιριστή που είναι σε θέση να

ντριμπλάρει και να είναι τόσο ευκίνητος όσο αυτός. Είναι ένας σημαντικός παίκτης, καθώς με το στυλ παιχνιδιού του μπορεί να ξεκλειδώσει μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα με πάρα πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα.
Δεν είναι μόνο ότι τρέχει, ντριμπλάρει και σκοράρει, αλλά και το ότι δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις, παίρνοντας πολλά φάουλ κοντά στην περιοχή. Είναι αμφιδέξιος, ένας μεγάλος σκόρερ, πάντα στο σωστό μέρος. Ιδανικός για την αριστερή πλευρά, μπορεί να δημιουργήσει πολλά ρήγματα. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να παίξει σε άλλη θέση, αλλά ότι είναι η καλύτερη θέση του. Όπως ο Μέσι, ο οποίος ξεκίνησε στα άκρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον άξονα αγωνιζόμενος σχεδόν ως 9άρι. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Όλοι οι παίκτες μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις, αλλά όλοι οι παίκτες έχουν την ιδανική θέση τους".
Για τη σύγκριση Μέσι με Νεϊμάρ, ο Ντελ Μπόσκε λέει: "Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να κάνει κάποιος συγκρίσεις. Ο Μέσι είναι εξαιρετικός. Βρίσκεται στην κορυφή με τις λίστες των κορυφαίων ποδοσφαιριστών εδώ και μερικά χρόνια. Από την έναρξη της επαγγελματικής του καριέρας στην Βαρκελώνη, σχεδόν πριν από 10 χρόνια, υπήρξε συνεπής και προοδευτικός. Κάθε χρόνο πετυχαίνει νέους στόχους και κατακτά νέους τίτλους
Θα χρειαστεί χρόνος για να γνωρίσει ο κόσμος τον Νεϊμάρ και να καταλάβει αν μπορεί να προσαρμοστεί στη Βαρκελώνη και να γράψει ιστορία. Ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο το έχουν καταφέρει και πιστεύω ότι είναι ένα καλό παράδειγμα για τον κόσμο του ποδοσφαίρου".
Προχωρώντας σε σύγκριση Κριστιάνο Ρονάλντο-Νεϊμάρ, ο Ντελ Μπόσκε τονίζει: "Ο Ρονάλντο είναι ένας παίκτης όλος δύναμη, ταχύτητα, αριστεροπόδαρος και δεξιοπόδαρος, καλός με το κεφάλι, καλός στα χτυπήματα φάουλ και στα πέναλτι. Είναι ένα... ζώο.
Είναι λιγότερο δημιουργικός από τον Νεϊμάρ και τον Μέσι και δεν έχει την κοφτή ντρίμπλα που έχουν οι Νεϊμάρ και Μέσι. Θέλει χώρο για να παίξει. Δεν έχει το ρεπερτόριο του Νεϊμάρ που είναι ελαφρύτερος, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί δέος με το παιχνίδι του.
Στη Γιουνάιτεντ ο Ρονάλντο κέρδισε εμπειρία και από τότε που πήγε στη Ρεάλ παίζει συνεχώς στο ανώτατο επίπεδο. Ο Νεϊμάρ από την πλευρά του είναι ένας καλλιτέχνης του ποδοσφαίρου και το ισπανικό ποδόσφαιρο χρειάζεται παίκτες σαν και αυτόν".
Για την παρουσία των Μέσι, Νεϊμάρ στο Μουντιάλ, ο Ντελ Μπόσκε είπε: "Πρόκειται για παίκτες που όταν οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους στερεύουν από ιδέες, μπορούν να πάρουν την μπάλα και να κάνουν κάτι μαγικό. Είναι εξαιρετικοί, ιδιαίτεροι ποδοσφαιριστές".
Για το δίλημμα Αργεντινή ή Βραζιλία, ξεκαθαρίζει:
"Η Αργεντινή παίζει πολύ καλά. Έχει αρκετές πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο. Στο ρόστερ της υπάρχουν πολλοί παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό και ο Μέσι. Η Βραζιλία από την άλλη είναι το φαβορί, τόσο λόγω της φιλοξενίας της διοργάνωσης, όσο και επειδή έχουν μια επιθετική ομάδα, η οποία είναι συμπαγής και γεμάτη αστέρια. Από το κέντρο μέχρι τα άκρα είναι πολύ δυνατή.
Έχουν τον Ντάνι Άλβες και τον Μαρσέλο που είναι μοναδικοί. Δύο φορ που είναι δυναμικοί σαν ζώα όπως ο Χουλκ και ο Φρεντ, μπροστά από τον Νεϊμάρ που αποτελεί αντίβαρο...".

Keywords
Τυχαία Θέματα