Νταμπίζας: Θα τα βγάλει πέρα ο Καραγκούνης

11:42 10/9/2012 - Πηγή: AEK365

Μέχρι την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Γιώργου Καραγκούνη στην Φούλαμ με τον Νίκο Νταμπίζα, που έχει αγωνιστεί στην Premier League, να πιστεύει πως ο διεθνής μεσοεπιθετικός θα τα βγάλει πέρα στο αγγλικό πρωτάθλημα. Παράλληλα ο παλαίμαχος αμυντικός μίλησε για την εθνική ομάδα αλλά και για την καριέρα του ως προπονητής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νταμπίζας στο NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 για
- Τον Καραγκούνη και την μεταγραφή του στην Φούλαμ: "Γιατί να μην αντέχει; Έχει αλλάξει

η ποδοσφαιρική ηλικία, έχει αυξηθεί ο μέσος όρος ποδοσφαιρικής ζωής. Ο Γιώργος βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Με την σωστή διαχείριση και ενέργεια θα τα βγάλει πέρα στο αγγλικό πρωτάθλημα".
- Την απόδοση της Εθνικής στην πρεμιέρα των προκριματικών: "Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούμε όλες τις παραμέτρους του παιχνιδιού. Ήταν πρεμιέρα και οι αγωνιστικές συνθήκες δύσκολες. Καλό είναι να μην υπάρχουν μεταπτώσεις στην απόδοση, να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση. Όμως δεν θεωρώ πάρα πολύ άσχημη την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, υπάρχει χώρος για προβληματισμό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική έκανε την πιο πειστική εμφάνιση της. Υπήρχε υπομονή, κυκλοφορία της μπάλας και όχι βεβιασμένες επιθέσεις. Είχε αρκετά καλά στοιχεία. Τα πήγαν πολύ καλά στο δεύτερο τα παιδιά".
- Την απουσία του Σαμαρά: "Πολλές είναι οι παράμετροι που αλλάζουν τον σχηματισμό της ομάδας και τώρα με την απουσία του Γιώργου είναι πιθανό να αλλάξει το σχήμα. Ο Γιώργος έχει διαφορετικό στυλ από τους υπόλοιπους, πολλές φορές αναλώνεται σε κάποιες ενέργειες και αδικεί τον εαυτό του".
- Το αν η Εθνική Ελλάδας είναι το φαβορί του ομίλου: "Βάσει των παρουσιών τα τελευταία δέκα χρόνια η ομάδα έχει κάνει άλματα προόδου στον ποδοσφαιρικό χάρτη και για αυτό κουβαλάμε την ταμπέλα του φαβορί. Αυτό είναι το μεγαλύτερο βάρος. Όλοι περιμένουν η ομάδα να τα καταφέρει, είναι μια καινούρια κατάσταση, αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το αυριανό παιχνίδι. Κουβαλάμε αρκετά στραβά και αυτά πρέπει να τα διαχειριστούμε. Προερχόμαστε από μια νίκη και είμαστε και το φαβορί. Αυτό αυξάνει το βαθμό δυσκολίας για τον αγώνα κόντρα στην Λιθουανία".
- Τον αγώνα κόντρα στην Βοσνία: "Πρέπει να πας με μια διαφορετική ψυχολογία, σε τέτοια παιχνίδια η ομάδα είναι πιο κλειστή και καλύτερα προετοιμασμένη ξέρει τι θα αντιμετωπίσει. Αυτό που τώρα προέχει είναι να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς, το ματς με τους Βόσνιους είναι καθοριστικό".
- Την καριέρα του ως προπονητής: "Είναι καλό να μπεις σε διαφορετική κατάσταση και να παίρνεις εφόδια. Έχω μπει πάλι στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Τώρα πρέπει να παντρέψεις την εμπειρία από τους αγώνες και να την μετατρέψεις σε ένα νέο χώρο. Προς το παρόν είμαστε στο στάδιο της συλλογής δεδομένων".

Keywords
Τυχαία Θέματα