Νοσοκόμα σκότωνε τους... ενοχλητικούς ασθενείς!

16:09 15/10/2014 - Πηγή: AEK365

Μια 42χρονη νοσοκόμα από την Ιταλία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη καθώς θεωρείται υπεύθυνη για το θάνατο τουλάχιστον 38 ασθενών που υποτίθεται ότι φρόντιζε.

Η Ντανιέλα Ποτζιάλι κατηγορείται ότι χορήγησε σε έναν 78χρονο ασθενή θανατηφόρα δόση καλίου, ενώ η περίπτωσή του θεωρούνταν υπόθεση ρουτίνας. Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε απροσδόκητος και για τον λόγο αυτό διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν την υπερβολική δόση καλίου.

Οι έρευνες οδήγησαν στη 42χρονη νοσοκόμα, η οποία τώρα κατηγορείται για τον μυστηριώδη θάνατο

ακόμη 37 ασθενών, αριθμός ο οποίος ενδέχεται να αυξηθεί.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι η Ποτζιάλι φέρεται να χορηγούσε στους ασθενείς της υπερβολική ποσότητα χλωριούχου καλίου επειδή τους έβρισκε ενοχλητικούς, είτε εκείνους είτε τις οικογένειές τους. Μεταξύ των 38 θανάτων που ερευνώνται, οι 10 είχαν χαρακτηριστεί από τις ιταλικές αστυνομικές αρχές εξαρχής «πάρα πολύ ύποπτες».

Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα «Libero Quotidiano» μετέδωσε πως μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο όμως δεν κατονομάζει, δήλωσε σε δημοσιογράφο της πως η Ποτζιάλι τού είχε ζητήσει να τη βγάλει φωτογραφία δίπλα σε ασθενή που είχε μόλις είχε φύγει από τη ζωή.

Άλλος νοσηλευτής δήλωσε στην «Corriere di Bologna» πως στο κατασχεθέν από την Αστυνομία κινητό της υπάρχει φωτογραφία της στην οποία κάνει το σήμα της νίκης δίπλα από άλλον ασθενή που έχει καταλήξει.

Το χλωριούχο κάλιο μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή και χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για την εφαρμογή της θανατικής ποινής. Αστυνομικοί φέρονται να δήλωσαν ότι η υπόθεση ήταν δύσκολη επειδή το κάλιο χάνεται από το αίμα πολύ γρήγορα και δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα