Πολύ ωραία μπάλα η ΑΕΚ για 60 λεπτά (ΦΩΤΟ και VIDEO)

18:15 17/8/2014 - Πηγή: AEK365


Πέρυσι τέτοια εποχή η ΑΕΚ, σε παρόμοιο φιλικό παιχνίδι, με την ίδια αντίπαλο, στο ίδιο γήπεδο, έφευγε ντροπιασμένη γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από τη Νίκη Βόλου. Φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η περσινή ΑΕΚ από το ξεκίνημα δείχνει πως δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας για τη συνέχεια... Κέρδισε 2-1 τη Νίκη (η οποία

την άλλη εβδομάδα ξεκινά τις υποχρεώσεις της στη Σούπερ Λίγκα) με τα γκολ των Αραβίδη (2') και Μάνταλου με πέναλτι (34'), όμως ακόμη και το σκορ έχει σημασία μόνο ψυχολογικό. Η ομάδα για 45 λεπτά ήταν απολαυστική. Κάθετο ποδόσφαιρο, ωραία και ορθολογική από τα άκρα, δύο γκολ, χαμένες ευκαιρίες, μία μόνη απειλή. Αυτή η ΑΕΚ έχει τεράστιο μέλλον... Πάμε να δούμε πώς πήγε το ματς:

Απλό ποδόσφαιρο, σωστό ποδόσφαιρο, αυτοματισμοί και ακόμη η ΑΕΚ δεν είναι... έτοιμη. Ό,τι έδειχνε ο Τραϊανός Δέλλας όλο αυτό το διάστημα στις προπονήσεις η ΑΕΚ το έβγαλε στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού. Από τα άκρα «χτυπούσε» συνέχεια και γέμιζε την αντίπαλη περιοχή με τους «κρυφούς» φορ. Μόλις στο 2' πάσα του δεξιού εξτρέμ (Πλατέλλας) στον δεξιό μπακ (Μπακάκης) που έκανε κίνηση χωρίς τη μπάλα βγαίνοντας μπροστά, παράλληλη μπαλιά του τελευταίου και ο φορ (Αραβίδης) από κοντά να γράφει το 0-1. Τόσο απλά, τόσο γρήγορα, τόσο αποτελεσματικά. Και υπήρχε και συνέχεια... Μέχρι το 16' η ΑΕΚ έκανε τρεις φάσεις για γκολ, όλες βγαλμένες από τα πλάγια! Όλες! Μία φορά στο πρώτο ημίχρονο απειλήθηκε, λίγο μετά το 0-1, με τον Ανέστη να το βγάζει στη γωνιά του. Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που η Ένωση απειλήθηκε στα πρώτα 45 λεπτά. Είχε εξαιρετική αμυντική τακτική με τον Κορδέρο να τρέχει σωστά όπου έπρεπε, να κλέβει μπάλες και να βγάζει μπροστα, τον Κολοβέτσιο με τον Λαμπρόπουλο στα στόπερ να καθαρίζουν τα πάντα και όχι μόνο αυτό αλλά να κάνουν κι ότι ζητά ο Δέλλας από τους αμυντικούς του να βγάζουν σωστά τη μπάλα μπροστά, ο Ανάκογλου δίπλα στον Κορδέρο, είχε τον ελεύθερο ρόλο να κάνει καταμέτωπο επιθέσεις και μέσα σε 45 λεπτά να πατά τρεις φορές περιοχή, ενώ τα δυο εξτρέμ της Ένωσης Πλατέλλας και Μπαρμπόσα, να δημιουργούν κινδύνους. Ο πρώτος να συγκλίνει προς τον άξονα και ο δεύτερος να βγάζει εξαιρετικές παράλληλες μπαλιές... ξυράφι.
Η ΑΕΚ στο 33' κατάφερε να κερδίσει πέναλντι με τον Πλατέλλα να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή και τον Μάνταλο ένα λεπτό μετά να εκτελεί σωστά και να κάνει το 0-2. Απόλυτη κυριαρχία της ΑΕΚ στο γήπεδο! Απόλυτη...
Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος να γυρίζει πίσω, να τραβιέται στα άκρα, να βρίσκεται στον άξονα, να μην κρύβεται δηλαδή και να προσπαθεί να βγάζει κάθετες μπάλες είτε στον Αραβίδη, είτε στα εξτρέμ, είτε ακόμη και στα μπακ (Μπακάκης, Πεταυράκης) που πήγαιναν πάνω κάτω τις πλευρές τους. Αυτή ήταν η ΑΕΚ: Μία ομάδα ήρεμη, με σωστό passing game, με κάθετες μπάλες, με κλεψίματα και δύο γκολ στα πρώτα 45 λεπτά που θα ήταν περισσότερο με λίγη προσοσχή στην τελευταία πάσα.

Πολλές οι αλλαγές, έπεσε ο ρυθμός

Το δεύτερο ημίχρονο δεν συγκρινόταν ποιοτικά και αγωνιστικά με το πρώτο. Οι πολλές αλλαγές έριξαν το ρυθμό κυρίως μετά το 60 και μέχρι τότε είχαμε ένα σουτ του Μπαρμπόσα στο 48' και ένα του Ντούνη λίγα λεπτά μετά. Ο Δέλλας από την έναρξη της επανάληψης μέχρι το 65' είχε αλλάξει όλη την αρχική 11άδα, για να φτάσει η ομάδα να παίξει για το υπόλοιπο του αγώνα με τον Καραγκιολίδη στο τέρμα, τον Γεωργέα δεξί μπακ, τον Γροντή αριστερό, τους Σαρρή και Σβάρνα στόπερ, τους Ρόβα - Φαγιέ αμυντικά χαφ, τον Ντούνη δεξί εξτρέμ, αριστερό τον Ζόριτς και μπροστά τον Ντακόλ με τον Μπρέσεβιτς.
Η Νίκη Βόλου κατάφερε και ανέβασε λίγο το ρυθμό της για να εκμεταλλευτεί στο 74' λάθος της άμυνας και κακής τοποθέτησης του Καραγκιολίδη και να μειώσει σε 1-2. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είχε βγει μακριά από την εστίακαι ο Σκούρτης, αφού βρήκε άδεια την άμυνα της ΑΕΚ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με ψηλοκρεμαστό σουτ μείωσε.
Μέχρι το τέλος του αγώνα είδαμε την ΑΕΚ να προσπαθείνα βρει ρυθμό. Έβγαλε δύο εξαιρετικές συνδυασμένες επιθέσεις από τον άξονα με τελικό αποδέκτη τον Γροντή να βγαίνει σωστά από τα αριστερά αλλά οι σέντρες δεν ήταν καλές και δεν κατέληξαν σε ευκαιρίες. Επίσης έγινα και δύο καλά σουτ από Ζόριτς και Ντακόλ αλλά είδαμε και λάθη. Και αυτά όμως είναι λογικά... Η ουσια είναι πως η ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου ήταν εξαιρετική, ενώ εκείνη του δευτέρου ημιχρόνου, μετά το 60 όταν έγιναν οι πολλές αλλαγές, έβγαλε και αδυναμίες, δέχθηκε ένα γκολ, όμως και πάλι δημιούργησε κάποιες φάσεις βγαλμένες από τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις.Σε γενικές γραμμές ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση της αρχικής εντεκάδας της ομάδας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταμπάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Σωτηράκος, Ίβενς, Καρασαλίδης, Λάουξ, Γιαννιτσάνης, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης, Μάρτινς, Τζιώρας
ΑΕΚ: Ανέστης (62' Καραγκιολίδης), Μπακάκης (55' Γεωργέας), Πεταυράκης (55' Γροντής), Κολοβέτσιος (62' Σαρρής), Λαμπρόπουλος (62΄Σβάρνας), Κορδέρο (46' Φαγιέ), Ανάκογλου (55' Ρόβας) , Πλατέλλας (46' Ντούνης), Μπαρμπόσα (62' Ζόριτς), Μάνταλος (62' Μπρέσεβιτς), Αραβιδης (46' Ντακόλ)

Παραλειπόμενα

17:58 Οι παίκτες της ΑΕΚ που δεν θα ξεκινήσουν το ματς πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον κόσμο να αρχίζει τα τραγούδια στη θέα τους
18:00 Ο Αρης Σοιλεδης έχει για αρκετή ώρα συζήτηση με παλιούς γνώριμους απο τη Νίκη Βόλου
18:05 Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αναρτήσει ένα πανό το οποίο γράφει: Ζούμε όλοι στην Παλαιστινη! Τέλος στη γενοκτονια
18:09 Ο Ανεστης βγαίνει για ζέσταμα με τον κόσμο να τον χειροκροτεί και να τραγουδά συνθήματα κατα του Αχιλλέα Μπεου

18:17 Η Νίκη Βόλου βγαίνει για προθερμανση
18:18 Η ώρα της ΑΕΚ με τον κόσμο να σηκώνεται όρθιος και να τραγουδάει

18:26 Ενας φίλαθλος που έχει ντυθεί... τσολιας πήρε μια σημαία της ΑΕΚ και κάνει βόλτα στο ταρταν με τον κόσμο να φωνάζει: "Γεια σου τσολια, τσολια γ... Τον Πειραιά "

Και η εντεκάδα της Νίκης Βόλου: Ταμπακης, Παπουτσογιαννοπουλος, Σωτηρακος, Ιβενς, Καρασαλιδης, Λαουξ, Γιαννιτσανης, Κοτσαριδης, Μουζακιτης, Μαρτινς, Τζιωρας

18:40 Ασταματητο τραγούδι απο τον λαό της ΑΕΚ! Είναι οι μόνοι που ακούγονται στο γήπεδο και προσπαθούν να... σκεπάσουν τα ροκ τραγούδια που παίζονται απο τα μεγάφωνα (δείτε πιο κάτω βίντεο)

18:48 Μετα το τέλος του αγώνα θα δωθει το κύπελλο του πρωταθλητή πέρυσι στη Β Εθνική στη Νίκη Βόλου

Keywords
Τυχαία Θέματα