Με το δεξί Λίβερπουλ και Σίτι

17:32 17/8/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 0-2
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Η Σίτι μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 3ο λεπτό, ο Γιόβετιτς έβγαλε πανέμορφα στον Τζέκο, εκείνος βρήκε λίγο με το γόνατο, αλλά ο Κρουλ βγήκε και τον πρόλαβε, ενώ στο 11' ο Ολλανδός κίπερ έδιωξε δύσκολα τον κεραυνό του Νασρί. Στο 23ο λεπτό ο Ριβιέρ αστόχησε από ιδανική θέση, ενώ στο 38' ήρθε και το γκολ για τους «πολίτες». Ο Τουρέ έβγαλε ιδανική

βαθιά μπαλιά, ο Τζέκο κατέβασε όμορφα κι έσπασε στον Σίλβα που μπήκε σαν κρυφός φορ κι έκανε το 1-0 με πλασέ.

Η πρώτη απειλή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε από το κεφάλι του Έντιν Τζέκο στο 64', που δεν μπόρεσε για ακόμη μία φορά να νικήσει τον Κρουλ και να χρεώσει την ασίστ στον Γιόβετιτς, που τον τροφοδότησε (η μπάλα πέρασε λίγο άουτ). Ίδια κατάληξη είχε και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαγιά Τουρέ στο 73', με την μπάλα να «γλείφει» το δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα ο Αγιόθε Πέρεθ έφτασε κοντά στο να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, κάνοντας το ντεμπούτο του λεπτά πριν, αλλά η παρέμβαση του Φερνάντο ήταν αρκετή για να στείλει την μπάλα εκτός εστίας του Χαρτ. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Σέρχιο Αγουέρο (αντικατέστησε τον Τζέκο) να παίρνει το «ριμπάουντ» έπειτα από απόκρουση του Κρουλ σε δικό του σουτ και να διαμορφώνει το αποτέλεσμα με κοντινό πλασέ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Γιάνμαατ, Ντάμετ, Σισοκό, Ανίτα (Ομπερτάν 63'), Κόλμπακ, Καμπελά, Γκουφράν (Άαρονς 74'), Ριβιέρ (Αγιόθε 83')

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Κολάροφ, Νασρί (Μίλνερ 78'), Σίλβα, Τουρέ, Φερνάντο, Τζέκο (Αγουέρο 83'), Γιόβετιτς (Φερναντίνιο 73')

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 2-1
Γήπεδο: Άνφιλντ

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε η Λίβερπουλ που επικράτησε με 2-1 της Σαουθάμπτον και μπήκε με το δεξί στη φετινή σεζόν.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πιάσει καλό ρυθμό χωρίς όμως να τα καταφέρει. Σε αυτό δεν την βοήθησε και η καθαρά αμυντική τακτική της Σαουθάμπτον, η οποία θέλησε να προστατεύσει στο πρώτο 15λεπτο την περιοχή της και όχι να επιτεθεί. Μια καλή προσπάθεια με μακρινό σουτ του Στάριτζ ήταν ότι καλύτερο είχε να δείξει η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, η οποία σταδιακά άρχισε να βλέπει την Σαουθάμπτον να κερδίζει βήματα στο γήπεδο. Αυτό ωφέλησε τους «κόκκινους». Στο 24ο λεπτό, ο Χέντερσον έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και με μια εκπληκτική μπαλιά με το αριστερό τροφοδότησε τον Στέρλινγκ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Φόρστερ για το 1-0. Ο Μινιολέ αναγκάστηκε σε δύο καλές επεμβάσεις μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου σε σουτ του Σνέιντερλιν ενώ με τη λήξη του 45λεπτου, ο Φόρστερ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Στέρλινγκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σαουθάμπτον βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με σαφέστατη εντολή να πιέσει πιο ψηλά και να μην επιτρέψει στη Λίβερπουλ πολλές επιθέσεις. Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, οι «Άγιοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Κλάιν τροφόδοτησε τον Τάντιτς στη γωνία της περιοχής από τα δεξιά, αυτός έχοντας τον Λόβρεν στην πλάτη του, βρήκε με τακουνάκι ξανά τον Κλάιν, ο οποίος έκανε κάθετη κίνηση στην περιοχή της Λίβερπουλ και πιάνοντας ένα δεξί κεραυνό νίκησε τον Μινιολέ για το 1-1.Η Σαουθάμπτον δεν επαναπαύτηκε όμως στο γκολ της ισοφάρισης και έψαχνε τη νίκη. Στο 62ο λεπτό ο Γουόρντ-Πράουζ βρήκε αμαρκάριστο στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ του τελευταίο μπόκαρε ο Μινιολέ. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κλάιν να απειλήσει αλλά την άμυνα των γηπεδούχων να απομακρύνει την τελευταία στιγμή. Η μπόρα είχε περάσει προσωρινά για τη Λίβερπουλ, η οποία άρχισε να ανεβάζει ρυθμό εκμεταλλευόμενη και την είσοδο του Άλεν. Στο 75΄ο Χέντερσον δοκίμασε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ όμως τέσσερα λεπτά μετά, ο Στάριτζ έδω σε τη λύση πλασάροντας από κοντά για το 2-1 έπειτα από γύρισμα του Στέρλινγκ. Ωστόσο το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μαρτυρικό για την ομάδα του Ρότζερς. Η Σαουθάμπτον πίεσε ασφυκτικά και στο 87' σπατάλησε διπλή μεγάλη ευκαιρία για την ισοπαλία. Το σουτ του Σνάιντερλεν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, οι γηπεδούχοιο δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Λονγκ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά, η Λίβερπουλ κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και να πάρει με αρκετή δόση άγχους την πρώτη νίκη της χρονιάς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Μανκίγιο, Τζόνσον, Σκρτελ, Λόβρεν, Τζέραρντ, Λούκας (Άλεν 62'), Χέντερσον, Κουτίνιο (Λάμπερτ 75'), Στέρλινγκ, Στάριτζ

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντε, Γιοσίντα, Μπερτράντ, Γουινιάμα, Σνέιντερλιν, Ντέιβις (Ισγκροβ 81'), Γουόρντ-Πρόουζ, Τάντιτς (Λονγκ 73'),Πελέ

Keywords
Τυχαία Θέματα