«Να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό»

19:01 21/11/2011 - Πηγή: AEK365

Ο Άρης πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα μέσα στην Κρήτη επί του ΟΦΗ και ο Φράνσις Ντίκο μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρχει ανάλογη συνέχεια.

«Αναμφίβολα είναι μία πολύ καλή Δευτέρα. Μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μία καλή ομάδα. Με τον τρόπο που πήραμε το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ψυχολογία μας.

Η νίκη μας δίνει εμπιστοσύνη.

Εμείς ως ποδοσφαιριστές ξέρουμε ότι δεν αλλάζει πολλά στη βαθμολογία αλλά περισσότερα στη ψυχολογία. Το επόμενο παιχνίδι είναι κόντρα στον Πανιώνιο και αν καταφέρουμε να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο τότε θα έχουμε αλλάξει επί της ουσίας πράγματα».

Για τα στοιχεία που οδήγησαν τον Άρη στη νίκη: «Είδαμε μία πολύ καλή ομάδα. Παίζουμε 11 παίκτες με ένα μυαλό. Επτά παιχνίδια χωρίς νίκη ήταν πολλά για μία ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ. Αυτή τη φορά δεν υπήρχε τίποτα ή θα παίρναμε τη νίκη και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την Ευρώπη αφού σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να παλεύουμε μέχρι και για τον υποβιβασμό.

Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στον προπονητή. Σε κάθε αλλαγή προπονητή υπάρχει αλλαγή στην ψυχολογία, είτε θετική είτε αρνητική. Αυτό φάνηκε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό όπου παίξαμε πιο επιθετικά και δεχθήκαμε 3 γκολ από στημένα. Είναι νικητής και έχει το χάρισμα να το μεταφέρει στους παίκτες. Με εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι με αυτό τον κόσμο θα φτάσουμε τις φιλοδοξίες που έχουμε» σημείωσε για να συμπληρώσει σχετικά με τον Πρόμπιερζ: «Είναι ομαδικός. Δεν τον ενδιαφέρει τι είσαι, Γάλλος Ισπανός, Έλληνας. Σου λέει ότι παίζεις στον ΑΡΗ και θα κάνεις τα πάντα γι' αυτό. Θέλει όλοι να έρθουν κοντά και να γίνουν οικογένεια.

Δίνει τεράστια εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες. Κάθε Σάββατο ή κάθε Κυριακή πρέπει να κερδίζουμε και όλοι πρέπει να νιώθουν ευγνώμονες για το γεγονός ότι αγωνίζονται στον ΑΡΗ.

Κάθε φορά που αλλάζει ο προπονητής έχει αντίδραση στους παίκτες. Η νοοτροπία νικητή που έχει είναι αυτή που θέλουμε να έχουμε ώστε να πάρουμε τις νίκες».

Σχετικά με τη συνέχεια: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κάθε μέρα θα βελτιωνόμαστε, θα βλέπετε παίκτες να παλεύουν σαν λιοντάρια. Δε ξέρω που θα μας βγάλει. Έχουμε μεγάλο ρόστερ και όλοι είναι καλοί ακόμα και οι νεαροί είδατε τι μπορούν να πετύχουν όπως χθες ο Γιαννιώτας. Αν παίξουμε καλά μπορούμε να καλύψουμε τις φιλοδοξίες μας».

Για τα στημένα: «Κόντρα στον Ολυμπιακό δεν ήμασταν καλοί στα στημένα στο ανοιχτό παιχνίδι δεν είχαμε πολλές φάσεις, ο τερματοφύλακας έκανε δύο ή τρεις επεμβάσεις.

Χθες δεχθήκαμε αρκετές φάσεις από στημένες μπάλες αλλά δεν απειληθήκαμε. Είναι θέμα ψυχολογίας. Αξίζουν εύσημα στον προπονητή στους παίκτες. Δεν θέλουμε να επαναλαμβάνουμε χαζά λάθη και να δεχόμαστε γκολ από στημένα».

Για τη χημεία με τον Σανκαρέ: «Πηγαίνει καλύτερα και καλύτερα. Είμαι νέος στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Σανκαρέ έπαιξε και πέρυσι. Είναι από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ελλάδα και όσο παίζουμε περισσότερο μαζί τόσο καλύτεροι θα γ

Keywords
Τυχαία Θέματα