«Να αποτελέσουμε το νέο αίμα της ΑΕΚ»

13:25 3/1/2013 - Πηγή: AEK365

Όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, έτσι και η ΑΕΚ φροντίζει να δίνει βάση στις Ακαδημίες της, ώστε έτσι μέσα στα επόμενα χρόνια να μπορεί να χρησιμοποιήσει παιδιά από τα «σπλάχνα» της, που θα διαπρέψουν με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Αυτό τόνισε και η προπονήτρια των Ακαδημιών του χάντμπολ, Ράνια Καραγιάννη στο aek365 με μια μίνι συνέντευξη. Συγκεκριμένα, η νεαρή προπονήτρια κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να φέρει το τμήμα σε ανταγωνιστικό επίπεδο και δηλώνει ικανοποιημένη

για όλη αυτή την πορεία. «Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία. Πέρα από αυτό, όμως αυτό το ότι έχουμε καταφέρει να βρούμε γήπεδο για προπονήσεις, μιας και μέχρι τώρα είχαμε αρκετές δυσκολίες, έχει ανεβάσει και την ψυχολογία των αθλητών, οι οποίοι προπονούνται με ακόμα μεγαλύτερό πάθος και ενέργεια».

_Η πορεία του Παιδικού και του μίνι τμήματος έχουν παρουσιάσει αισθητή βελτίωση την φετινή αγωνιστική περίοδο. Τι πιστεύεις πως έχει αλλάξει;

_Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σε μια μέρα. Όλα, όπως και το ότι αναλάβαμε τις Ακαδημίες με τον Γιώργο Τριανταφύλλου ήταν ένα ρίσκο, που στην πορεία μας βγήκε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αφού με υπομονή και επιμονή καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο, πάνω απ΄ όλα με σκληρή δουλειά. Γι' αυτό ελπίζω να καταφέρουμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά.

_Πέρα από την σκληρή δουλειά όλων όσων απαρτίζουν το τμήμα τι άλλο έχει αλλάξει;

_Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία. Αυτό, όμως που έχει ανεβάσει την ψυχολογία των αθλητών, οι οποίοι προπονούνται με ακόμα μεγαλύτερό πάθος και ενέργεια, είναι το γεγονός πως επιτέλους τα παιδιά μπήκαν σε γήπεδο χάντμπολ και κάνουν προπονήσεις σε καλές συνθήκες.

Ευτυχώς, βλέπω πως από την στιγμή που καταφέραμε να βρούμε ώρες στο κλειστό του Μενιδίου για να πραγματοποιούμε κάποιες προπονήσεις υπάρχει αισθητή βελτίωση σε ψυχολογικό και αγωνιστικό τομέα. Αυτό, μας δημιουργεί αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας, αφού και τα παιδιά φαίνεται πως επιθυμούν να δουλεύουν ακόμα περισσότερο και δείχνουν ακόμα πιο υπάκουα και συγκεντρωμένα στον στόχο μας.

_Μπορείς να μας κάνεις μια ανάλυση του Παιδικού και του μίνι τμήματος;

_Το παιδικό τμήμα έχει περάσει αρκετές δυσκολίες, ωστόσο φέτος βλέπω πως έχουμε αλλάξει αγωνιστική συμπεριφορά και έχουμε δέσει αρκετά σαν ομάδα. Τα παιδιά θέλουν να δουλέψουν ακόμα περισσότερο και πιστεύω πως θα βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το τμήμα των μίνι. Τα παιδιά δουλεύουν αρκετά και θέλουν να παλεύουν σε όλες. Μάλιστα, από τις 19 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν και οι επίσημοι αγώνες του Πρωταθλήματος. Εκεί, θα χωριστούν οι ομάδες σε 3 ομίλους και ήδη στα φιλικά παιχνίδια που έχουμε δώσει βλέπουμε τις αδυναμίες και τα λάθη μας προσπαθώντας να τα διορθώσουμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τα κρίσιμα αυτά παιχνίδια.

_Θα συμβούλευες τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το χάντμπολ σε μια δύσκολη εποχή;

_Θεωρώ πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στον κόσμο αυτό το διάστημα με την οικονομική κρίση, αλλά και τα υπόλοιπα το να ασχοληθεί κάποιος με τον αθλητισμό είναι ότι καλύτερο. Με τον αθλητισμό, αλλά ειδικά με το χάντμπολ δίνει έναν άλλο τόνο στη ζωή ενός παιδιού και το αποτρέπει από το να εθίζεται σε λάθος συνήθειες. Ο νέος δραστηριοποιείται, κοινωνικοποιείται και αναπτύσσει μια σωστή προσωπικότητα.

_Οι στόχοι των Ακαδημιών για την φετινή χρονιά ποιοι είναι;

_Φυσικά το να ανέβουμε ψηλά και να ανεβαίνουμε ένα επίπεδο σταδιακά είναι ο στόχος για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Οπωσδήποτε, θέλουμε με τα μίνι να να μπούμε στην 6άδα του Πρωταθλήματος και να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό πλάνο.

Ενώ, όσον αφορά στους Παίδες φέτος έχουμε ανέβει επίπεδο και δείχνουμε να μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερη πορεία.

Φυσικά πάνω απ' όλα στόχο αποτελεί κάποια στιγμή να στελεχώσουμε μια αξιοπρεπή και ταλαντούχα ομάδα που θα μποεί μέσα στο επόμενο διάστημα να στελεχώσει την ανδρική ομάδα της ΑΕΚ.

Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ για το 2013 υγεία, χαρά, ευτυχία και πολλές επιτυχίες στην ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα!

Keywords
Τυχαία Θέματα