Μουρίνιο: Το άθλημα είναι σημαντικότερο από μια ρατσιστική μειοψηφία

19:52 25/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση του Γιάγια Τουρέ για μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 λόγω των ρατσιστικών φαινομένων στη Ρωσία.

"Σέβομαι την άποψη του Γιάγια αλλά διαφωνώ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η πιο σημαντική διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και οι μαύροι παίκτες, πολύ, μα πολύ σημαντικοί γι' αυτό. Και τέλος πάντων, τι υπερισχύει; Τα δισεκατομμύρια των φιλάθλων που είναι ερωτευμένοι με το άθλημα ή μερικοί χιλιάδες που πηγαίνουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα απλώς

για να δημιουργήσουν πρόβλημα;. Εγώ αν ήμουν μαύρος θα έλεγα ότι τα δισεκατομμύρια των φιλάθλων υπερισχύουν. Οπότε ας πολεμήσουμε τις μερικές χιλιάδες. Ας δώσουμε στον κόσμο αυτό που θέλει. Και ο κόσμος θέλει το καλύτερο. Χωρίς τους μαύρους παίκτες το προϊόν δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο παιχνίδι και ότι η πλειοψηφία του κόσμου που πηγαίνει στα γήπεδα σέβεται τη διαφορετικότητα του κάθε ατόμου. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από τις μειοψηφίες".

Keywords
Τυχαία Θέματα