Ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για τους κορυφαίους

19:46 25/10/2013 - Πηγή: AEK365

Λίγο πριν από το φινάλε της χρονιάς και οι φίλοι του στίβου έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τους κορυφαίους αθλητές του 2013. Αθλητές που διακρίθηκαν σε κλειστό και ανοιχτό στίβο, όχι μόνο για την κατηγορία Ανδρών - Γυναικών, αλλά και τις μικρότερες.
Από σήμερα 15 έως και 26 Οκτωβρίου οι φίλοι του στίβου θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν το... κάδρο με τους καλύτερους, μέσα από την ψηφοφορία που θα «τρέξει» στο site της ομοσπονδίας και θα αφορά στους

κορυφαίους Παίδες Κορασίδες.

Μπορείτε να ψηφίσετε στην αρχική σελίδα, αριστερό μενού -ψηφοφορίες-ψηφίστε.

Μετά την ημερομηνία αυτή θα ακολουθήσουν οι ψηφοφορίες για τις άλλες κατηγορίες και συγκεκριμένα Εφήβων - Νεανίδων, Νέων Α-Γ και Ανδρών - Γυναικών.

Η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 8 Δεκεμβρίου οπότε και θα ανακοινωθούν συνολικά τα αποτελέσματα των κορυφαίων σε όλες τις κατηγορίες τους.

Η επιλογή των αθλητών έγινε με βάση τις διακρίσεις τους με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, αλλά και την γενικότερη παρουσία τους σε αγώνες εντός και εκτός χώρας.

Από σήμερα λοιπόν 15/10 ξεκινάει η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων στην κατηγορία παίδων-κορασίδων με τους παρακάτω υποψήφιους.

Πέντε Παίδες και τρεις Κορασίδες διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου για το 2013. Ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης κατέλαβε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντότενσκ στα 10.000 μ. βάδην, ενώ στο Κιάσσο της Ελβετίας (13/10) πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 10χλμ βάδην δρόμου και έγινε ο κορυφαίος Ευρωπαίος Παίδας βαδιστής, βελτιώνοντας παράλληλα τόσο το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων, όσο και Εφήβων. Ο αθλητής πέτυχε πανελλήνιο τόσο στα 10.000 μ. στο στίβο, όσο και το χειμώνα στον κλειστό!

Δύο φορές έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στη διάρκεια της χρονιάς, ο Χρήστος Κοτίτσας στα 800 μ., με αποκορύφωμα το 1.50.91, που πέτυχε στις Σέρρες. Ο αθλητής από η Δεσκάτη αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο του Ντόνετσκ, όμως, ακυρώθηκε στον ημιτελικό. Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε και ο Δημήτρης Βλάχας στα 400 μέτρα, ο οποίος έφτασε μέχρι τον ημιτελικό. Ο νεαρός το χειμώνα είχε βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ, στον κλειστό στίβο. Ο Κυριάκος Ζώτος αγωνίστηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη δισκοβολία και κατέλαβε την 10η θέση. Τέλος ο Γιάννης Κυριαζής, αν και δεν κατάφερε να διακριθεί στο Ντόνετσκ, έδειξε το ταλέντο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, όπου έστειλε το ακόντιο στα 78,44 μέτρα. Η παραπάνω επίδοση αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ και την 5η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, στην κατηγορία του. Την καλύτερη παρουσία στο Ντότενσκ πραγματοποίησε η Δήμητρα Ζώτου, η οποία ήταν πέμπτη στη σφυροβολία με 67,20 μέτρα. Τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς, διεκδικεί ακόμη η παγκορασίδα Θεοδώρα Αραμπατζή, που έστειλε το ακόντιο στα 50,89 μέτρα. Πολύ καλή χρονιά πραγματοποίησε και η Αθηνά Ρέντζιου. Η παγκορασίδα άλτρια του ύψους (γεννημένη το 1998) ξεπέρασε το 1,76 μ. και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Παίδες

Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (Ιλισσός) 10.000 μ. βάδην

Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Δεσκάτης) 800 μ.

Δημήτρης Βλάχας (ΕΚΑ Δωδώνη) 400 μ.

Γιάννης Κυριαζής (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) Ακοντισμός

Κυριάκος Ζώτος (ΓΣ Μανδρών) Δισκοβολία


Κορασίδες

Δήμητρα Ζώτου (ΓΣ Μανδρών) Σφυροβολία

Θεοδώρα Αραμπατζή (Σέρρες 93)Ακοντισμός

Αθηνά Ρέντζιου (ΓΣ Κηφισιάς) Υψος

Keywords
Τυχαία Θέματα