«Μόνη λύση η λιτότητα»

15:43 22/5/2012 - Πηγή: AEK365

«Λιτότητα - ποια είναι η εναλλακτική;» διερωτάται ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας Γκόραν Πέρσον σχολιάζοντας το αν έχει αποτύχει η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Είναι μακρύς ο δρόμος, δεν υπάρχουν γρήγορες ούτε εύκολες λύσεις», υπογραμμίζει ο κ. Πέρσον σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ναφτεμπορικής (naftemporiki.gr).

Ο Γκόραν Πέρσον, που ανήκει στο Σουηδικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, πρώτα ως υπουργός Οικονομικών (1994-96) και στη συνέχεια ως πρωθυπουργός (1996-2006), συνέβαλε

στο να ισοσκελίσει η Σουηδία τον προϋπολογισμό της, που στη διάρκεια της ύφεσης της δεκαετίας του '90 είχε πολύ υψηλό έλλειμμα, καθώς και να μειώσει το χρέος της.

Ο κ. Πέρσον εμφανίζεται επίσης επιφυλακτικός ως προς την άνοδο στη γαλλική προεδρία του Φρανσουά Ολάντ, καθώς, όπως λέει, και η Γαλλία είναι ευάλωτη. Αν οι Γάλλοι επιχειρήσουν να εισέλθουν σε αναπτυξιακή τροχιά μέσω αυξημένων κρατικών δαπανών, «θα τιμωρηθούν αυστηρά από τις αγορές και δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα