«Μοναδικό το πάθος των παιδιών»

23:32 14/7/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Κώστας Μίσσας συνεχάρη τους παίκτες του στην Εθνική Νέων για την προσπάθειά τους και τη νίκη τους επί της Σερβίας (70-69) στην πρεμιέρα της β' φάσης του U20 Eurobasket 2014 στο Ηράκλειο κι ευχήθηκε ανάλογη συνέχεια.«Είναι πάρα πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, γεμάτη σ' όλα τα επίπεδα. Το παιχνίδι κρίθηκε στο κομμάτι της άμυνας. Ο Σιόλογκας έκανε καταπληκτική δουλειά πάνω στον Νόβακ, που είναι ένας απ' τους δύο καλύτερους

παίκτες της Σερβίας. Με την τακτική που ακολουθήσαμε τους αναγκάσαμε να κάνουν πράγματα που δεν τους αρέσουν. Για 40 λεπτά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Αν ήμασταν λίγο πιο ψύχραιμοι στις βολές κι είχαμε καλύτερη ευστοχία σε κάποια ανοιχτά σουτ, τα πράγματα θα 'ταν ακόμη καλύτερα. Νομίζω πως το πάθος που έδειξαν τα παιδιά ήταν μοναδικό. Δεν υπήρχε φάση που να μη κυνηγήσαμε μία μπάλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα μας πέρασε τόσα σοκ κι είναι λογικό να 'χουν επηρεαστεί οι παίκτες. Δική μας δουλειά είναι να διαχειριστούμε αυτό το πράγμα όσο το δυνατόν καλύτερα για να το πιστέψουν τα παιδιά και να βγάζουν πάθος, όπως έγινε σήμερα (14/7)» είπε ο 61χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε εν όψει Ισπανίας (15/7, 19:15):

«Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε. Εντάξει, ήταν μία πάρα πολύ καλή νίκη, αλλά έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία. Είναι μία ομάδα που δε μας ταιριάζει και πρέπει να σκαρφιστούμε κάποια τρικ για να ελέγξουμε το ρυθμό. Αν το κάνουμε, μπορούμε να βρούμε λύσεις και στην επίθεση να χτυπήσουμε με τα ατού μας, έχοντας συγκέντρωση. Πρέπει για 40 λεπτά να 'μαστε συγκεντρωμένοι στο κομμάτι του ρυθμού. Είναι μία ομάδα που σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε. Έχουμε παίξει δυο φιλικά κι έχουμε χάσει δύο φορές απ' την Ισπανία, στο ένα χάσαμε με 16 και στο άλλο με 15 πόντους. Όταν μίεα ομάδα είναι καλύτερη από εσένα και σ' έχει κερδίσει στα φιλικά, αυτό είναι καλύτερο για τον πιο αδύναμο. Τους απομυθοποιείς, γιατί βλέπεις πως κι ο άλλος έχει δυο πόδια, δυο χέρια, είναι σαν κι εσένα δηλαδή, και μπορείς να τον αντιμετωπίσεις καλύτερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα