Μισού αιώνα μνήμες «ξύπνησαν» στον αγώνα βετεράνων Αιγάλεω-ΑΕΚ

11:16 20/12/2014 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

ΗΤΑΝ Ιδιαίτερος αγώνας, αυτός που έγινε τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασίτης» στο Αιγάλεω. Και ήταν ιδιαίτερος για δύο λόγους . Αφ΄ ενός για τον «ιερό»
σκοπό τέλεσής του. Οι διοργανωτές, μέσω του πρόεδρου στον Σύνδεσμο βετεράνων Αιγάλεω Παναγιώτη Κατσοκογιάννη, είχαν ζητήσει από τους παριστάμενους, να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου για να βοηθηθούν τις αγίες ημέρες των Χριστουγέννων, οι ευπαθείς ομάδες πολιτών της περιοχής.

Αφ΄ ετέρου, γιατί έσμιξαν ποδοσφαιριστές,

που είχαν να βρεθούν μεταξύ τους, κάτι παραπάνω από δύο δεκαετίες. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης, αφού οι βετεράνοι άσσοι, αυτοί δηλαδή που συμμετέχουν ενεργά σε κάποιο Σύνδεσμο, όλο και σε κάποιο αγώνα συναντιόνται. Αναφερόμαστε σε βετεράνους ποδοσφαιριστές, που είχαν ξεχάσει πότε είδαν συμπαίκτες τους τελευταία φορά....

Όπως οι Μανώλης Κανελλόπουλος και Σταύρος Γιαφάλογλου, που είχαν «χαθεί» στον χρόνο και κάποιοι δεν τους αναγνώρισαν! Ο πρώτος, πήγε στην ΑΕΚ από το Αιγάλεω τον Ιούνιο του 1962 σε ηλικία 24 ετών και πέντε μηνών. Και ως δεξί μπάκ είχε τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος που πανηγύρισε η «Ένωση» ένα χρόνο αργότερα.

Ομολογούμε, ότι δεν τον είχαμε προλάβει. Όμως είχαμε ακούσει πολλά για τον ευθυτενή νεαρό, που σε ηλικία 18 ετών είχε κάνει ντεμπούτο στο Αιγάλεω ,και είχε ως προσόντα το πολύ δυνατό σουτ και τη δυνατότητα να διεμβολίζει με την ταχύτητα και την τεχνική του τους αντιπάλους. Τον Κανελλόπουλο, πήρε στην ΑΕΚ ο αείμνηστος Νίκος Γκούμας και έφυγε από την «Ένωση» τρία χρόνια μετά, έχοντας στο ενεργητικό του 60 συμμετοχές με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Και εάν δεν είχε τραυματιστεί στην αρχή της περιόδου 1964-65 (σ.σ. είχε μόνο τρεις συμμετοχές εκείνη τη χρονιά, ενώ την πρώτη του με την ΑΕΚ 27 και την δεύτερη 23), δεν θα έφευγε για να γυρίσει στο Αιγάλεω, όπου δύο χρόνια αργότερα, σε ηλικία 29 ετών «έκλεινε» την αγωνιστική του καριέρα, έχοντας 127 αγώνες στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και δέκα γκολ.

Περιπλάνηση της θύμησης από τον Μάνο Κανελλόπουλο και αυτούς που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα του 1963

Ο κύριος Κανελλόπουλος λοιπόν στα 76 του χρόνια πια, βρέθηκε στο γήπεδο του Αιγάλεω τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, όχι μόνο για να τιμηθεί από τους διοργανωτές, για την προσφορά του σε Αιγάλεω και ΑΕΚ, αλλά και για να δει συμπαίκτες και φίλους. Όπως τον «αρχηγό» του Ανδρέα Σταματιάδη, και τον «γάτο» της ομάδας Στέλιο Σεραφείδη. Αλλά και τους Γιώργο Πετρίδη και Άρη Τσαχουρίδη, με τους οποίους το καλοκαίρι του 1963, σήκωσαν στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας, το Κύπελλο, από το πρώτο Πρωτάθλημα που κατακτούσε η ΑΕΚ από καθιέρωσης Εθνικής κατηγορίας στην μεταπολεμική περίοδο.

Και ήταν «κληρονομιά» για εμάς, να ακούμε την περιπλάνηση της θύμησης που έκαναν πέντε από τους άσους που είχαν σηκώσει εκείνη την χρονιά την ΑΕΚ στις πλάτες τους. Σε κλίμα συγκίνησης, ξεφύλλισαν τις μνήμες τους, νοστάλγησαν την εποχή, που μπορεί να φαντάζει μακρινή, αλλά τα βιώματα αν και ...περασμένα, δεν είναι ξεχασμένα, μίλησαν για το «τώρα» και έκαναν αναφορές ακόμη και στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν..

Ακούγοντας τους, είπαμε μέσα μας, ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους διοικούντες τον Σύνδεσμο βετεράνων της ιστορικής ομάδας των δυτικών προαστίων, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία τέλεσης του αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά και για να ανταμώσουν οι βετεράνοι άσοι των δύο ομάδων και να θυμηθούνε τα παλιά. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές, που έχουν κάνει το δρομολόγιο Αιγάλεω-Νέα Φιλαδέλφεια και αντίστροφα. Γιατί δεν είναι μόνο ο Μανώλης Κανελλόπουλος, που προαναφέραμε, και για την απόκτησή του από την ΑΕΚ στα ανταλλάγματα προς το Αιγάλεω ήταν μεταξύ άλλων και οι Χανιώτης, Χατζημιχαήλ, Καραλής .

Η περίπτωση Σταύρου Γιαφάλογλου

Είναι και ο Γιάννης Μαρδίτσης, για την απόκτηση του οποίου εάν από τα ανταλλάγματα ήταν και ο Σταύρος Γιαφάλογλου, που ήταν παρόν στην εκδήλωση. Στα 76 του χρόνια και αυτός, μας θύμισε πως το 1959, είχε παραχωρηθεί με υποσχετική από την ΑΕΚ στο Αιγάλεω για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση από την ομάδα των δυτικών προαστίων στους «κιτρινόμαυρους» του Γιάννη Μαρδίτση.

Τον Γιαφάλογλου, που ήταν βραχύσωμος, αλλά ταχύτατος μεσοεπιθετικός, τον είχε «αποκτήσει» η ΑΕΚ στα 18 του χρόνια, από τον Ακράτητο Πετραλώνων. Και βάζουμε τη λέξη «αποκτήσει» σε εισαγωγικά, γιατί ο Ακράτητος, δεν είχε συναινέσει ποτέ για την «μετακίνηση» του στους «κιτρινόμαυρους». Ήταν εις γνώση των διοικούντων της «Ένωσης», ότι ο Γιαφάλογλου, δεν θα έπαιζε για δύο χρόνια. Όμως για να μην μείνει αγωνιστικά ενεργός για το διάστημα της αναγκαστικής αποχής από την ΑΕΚ, μαζί με φίλους του από τη γειτονιά του, δημιούργησε το ανεξάρτητο σωματείο της Α.Ε. Περικλέους στην οποία και έπαιξε μέχρι τα τέλη του 1956, οπότε επιτεύχθηκε ένας συμβιβασμός μεταξύ Ακράτητου και ΑΕΚ και ολοκληρώθηκε έτσι η μετακίνησή του. Στις 19 Ιανουαρίου του 1958 πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στην «Ένωση» στο Πρωτάθλημα Ελλάδος, στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Χαριλάου. Η ΑΕΚ με γκολ του Νεστπορίδη, είχε κερδίσει 1-0. Εκείνη την περίοδο ο Γιαφάλογλου, είχε επ[τα συμμετοχές στο Πρωτάθλημα Ελλάδος, ενώ ακολούθησαν δέκα για το Πρωτάθλημα Αθηνών, με πρώτο αγώνα μάλιστα αυτόν κόντρα στο Αιγάλεω (25 Σεπτεμβρίου 1957 στο γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας με σκόρερ της ΑΕΚ τον Χανιώτη και των φιλοξενούμενων τον Αποστολίδη) και τρεις για το Κύπελλο. Και ο κ. Γιαφάλογλου, θυμήθηκε πολλά τόσο με τον Ανδρεα Σταματιάδη, όσο και με τον Στέλιο Σεραφείδη, ενώ μνημόνευσαν και τον «απόντα» Κώστα Νεστορίδη, αλλά και τον Γιάννη Κανάκη, για τον οποίο ο κ. Γιαφάλογλου ρωτούσε νέα για την υγεία του.

Περισσή περιπλάνηση της θύμησης λοιπόν και έξι γκολ είχε το «μενού» στον αγώνα παλαιμάχων Αιγάλεω-ΑΕΚ. Ήταν η πρώτη φορά που οι παλαίμαχοι άσσοι των δύο ομάδων βρίσκονταν αντίπαλοι. «Έπρεπε να κάνουμε ένα τέτοιο αγώνα με την ΑΕΚ, που ιστορικά μας συνδέουν πολλά. Και να τον κάνουμε και για σύσφιξη σχέσεων, για να αποδείξουμε ότι τίποτε δεν μας χωρίζει, παρά τα γεγονότα που είχαν γίνει πέρσι τον Ιανουάριο με τους οπαδούς στον αγώνα που είχαν δώσει οι ομάδες μας στην Γ' Εθνική» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσικογιάννης, που έδωσε ευχές για «χρόνια πολλά» και «καλές γιορτές» στη δεξίωση που παρέθεσαν οι διοργανωτές μετά τον αγώνα σε αίθουσα του γηπέδου «Σταυρός Μαυροθαλασίτης»

Οι τιμητικές διακρίσεις και η ρήση του Κατσικογιάνη για τον Πανταζή

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων Αιγάλεω Παναγιώτη Κατσικογιάννη μάλιστα, ξάφνισε πολλούς με όσα είπε στην διαδικασία των τιμητικών διακρίσεων που έγιναν, αφού πριν δώσει αναμνηστική πλακέτα στο για κοντά μισό αιώνα φυσιοθεραπευτή και «εργάτη» της ΑΕΚ, το Νίκο Πανταζή αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι: «Πολλοί από εσάς, ίσως γνωρίζεται τα φιλικά μου αισθήματα για την ΑΕΚ. Εκείνο που δεν ξέρετε είναι ότι ο πατερούλης μου, από δώδεκα χρονών, με πήγαινε να κάνω θεραπεία στο Νίκο Πανταζή. Και του οφείλω πάρα πολλά, αφού με έκανε καλά σε πολλές δύσκολες περιπτώσεις που είχα ως ποδοσφαιριστής, τόσο στο Αιγάλεω, όσο και στον Εθνικό, αλλά αργότερα και στον Πανηλειακό. Τα «χρυσά χέρια» του Νίκου, με έκαναν πολλές φορές καλά, τον ευχαριστώ δημόσια και αυτή η πλακέτα που του δίνω είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω». Για τον Παναγιώτη Κατσικογιάννη, να θυμίσουμε, ότι το 1980 κατέληξε στον Εθνικό «από σπόντα», αφού ή μεταγραφή στην ομάδα της καρδιάς του την ΑΕΚ, δεν ολοκληρώθηκε την τελευταία στιγμή.

Να σημειωθεί ακόμη, στο λιτό, αλλά όλο ουσία τελετουργικό πριν την έναρξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι τίμησαν ποδοσφαιριστές, που έχουν γράψει ιστορία και στις δύο ομάδες. Αρχικά ο προπονητής της ομάδας βετεράνων του Αιγάλεω Τάκης Τσαλαμάγκας, έδωσε τιμητική πλακέτα στον Μανώλη Κανελλόπουλο. Επίσης, για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τιμήθηκαν τόσο ο Ανδρέας Σταματιάδης(σ.σ. πήρε την πλακέτα από τον Μπάμπη Σταυρόπουλο), όσο και ο Στέλιος Σεραφείδης(σ.σ. από το Νίκο Τσιαμπουρή). Τέλος, ο Λυσσανδρος Γεωργαμλής, εκ μέρους των βετεράνων της ΑΕΚ, έδωσε το λάβαρο του Συνδέσμου στους γηπεδούχους, που παρέλαβε ο Μπάμπης Σταυρόπουλος.

Η τιμή στον Κοπιτσή και η παρουσία Δαμιανίδη

Στους τιμηθέντες όμως ήταν και Χάρης Κοπιτσής, που ήταν ο τρίτος ακραίος μπακ, που ήρθε στην ΑΕΚ -αυτός από τον Πανιώνιο, αλλά «αιγαλεώτης» στην καταγωγή- μετά τους Κανελλόπουλο και Άρη Δαμιανίδη. Ο τελευταίος, πήγε στη ΑΕΚ από το Αιγάλεω (σ.σ. τον είχε πάρει το 1971 από τα Πετράλωνα) τον Ιούνιο του 1977 και έμεινε για τρεις περιόδους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έπαιξε σε 42 αγώνες και συμμετείχε στο ντάμπλ του 1978, αλλά και το πρωταθλήματα του 1979.

Όσον αφορά στον Χάρη Κοπιτσή, ήταν εμφανώς συγκινημένος, όταν παραλάμβανε την πλακέτα από τον Φραγκίσκο Μαρτίνο. Ο εκ των κορυφαίων δεξιών μπακ που φόρεσαν την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, με δυσκολία ψέλλισε δύο λόγια, για «την τιμή που του έκαναν» όπως είπε και ευχαρίστησε τους διοργανωτές, αφού του έφεραν στο μυαλό πολλά.. Ο Χάρης. είχε αγωνιστεί στο Αιγάλεω από το 1986(σ.σ. αποκτήθηκε από τον τοπικό Ορφέα) μέχρι το 1988, που πήγε στον Πανιώνιο. Από εκεί τον απέκτησε η ΑΕΚ τον Δεκέμβρη του 1992. Και όταν έφυγε πολυτροπαιούχος. Δύο πρωταθλήματα το πρωτο την περίοδο1992-93 και το άλλο τη επόμενη χρονιά και δύο Κύπελλα: Το 1996 που δεν έπαιξε στον τελικό και το 1997 στον τελικό του οποίου χτύπησε ένα επιτυχημένο πέναλτι. Μετά την την ΑΕΚ, επέστρεψε στο Αιγάλεω το 2001-02, για να «κλείσει» την καριέρα του ένα χρόνο αργότερα στον Πανελευσινιακό.

Λάμψη αστέρων εντός των γραμμών

Και αφού ολοκληρώθηκε το τελετουργικό, οι βετεράνοι άσοι των δύο ομάδων παρουσία του Δημάρχου Αιγάλεω Δημητρίου Μπίρμπα, κλήθηκαν να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους, εντός των γραμμών του αγωνιστικού χώρου και να διαφημίσουν το ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας όσους τυχερούς θεατές-περίπου 200-βρέθηκαν στην εξέδρα .

Γιατί μπορεί να υπήρχε λάμψη από τις παρουσίες τόσων αστέρων του ποδοσφαίρου μας στο γήπεδο, όμως το τερέν, λόγω ηλικίας, δεν είναι πια για όλους. Στο χορτάρι λοιπόν, κάποιοι ως άστρα λαμπρά οδηγούσαν τις ομάδες τους στην προσπάθεια επικράτησης.

Για την ΑΕΚ οι «μάγοι» ήταν οι Ντανιέλ Μπατίστα (παραμένει δεινός γητευτής της μπάλας), Ευάγγελος Βλάχος(χαίρεσαι να απολαμβάνεις την ηρεμία στο παιχνίδι του και τις δεξιοτεχνικές ικανότητες του), Χάρης Κοπιτσής (μεγάλος διεμβολιστής), Λύσσανδρος Γεωργαμλής και Λάμπρος Γεωργιάδης( τα σουτ που εξαπέλυαν είχαν ορμή φωτοβολίδας, αλλά δεν έβρισκαν δίχτυα). Και για τους γηπεδούχους, οι Τάκης Καλογερόπουλος, Κώστας Κατσαρός( παραμένουν δεινοί σκόρερ), Δημήτρης Τσιαμπουρής, και Μιχάλης Παπαδάκης.

Να σημειώσουμε πάντως ότι οι γηπεδούχοι, που ως ομάδα άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, είχαν στο αρχικό τους σχήμα, τους αειθαλείς Παναγιώτη Κατσικογιάννη-ο οποίος με μεγάλη δόση μετριοπάθειας, αυτοσαρκαζόταν για την απόδοσή του-και Μπάμπη Σταυρόπουλο, που όση ώρα αγωνίστηκαν «ξύπνησαν» θύμισες άλλης εποχής.

Οι 38 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν πάντως, διαφημίσαν με τις ενέργειές τους κατά διαστήματα το ποδόσφαιρο και τελικά «μοίρασαν» την αγάπη τους για το σκοπό τέλεσης του αγώνα. Κάτι που φανερώνει και το τελικό 3-3. Το σκορ «άνοιξε» ο Βαγγέλης Βλάχος με δυνατό σουτ(9΄) αλλά οι γηπεδούχοι με τα σουτ των Τσιαμπουρη(17΄), Καλογερόπουλου(26΄) και Κατσαρού (30΄) προηγήθηκαν 3-1. Ο αειθαλής Καλεντέρογλου αξιοποίησε πάσα του Κοπιτσή (43΄) για το 3-2, και ισοφάρισε με ιδανική εκτέλεσε φάουλ ο Κοπιτσής στο 68΄. Δοκάρια για τους «κιτρινόμαυρους», οι Βλάχος(21΄) Μπατίστα(26΄) και Κοπιτσής 54΄

Διαιτήτευσαν οι Γιώργος Τσίπουρας, Αλέξης Τενακίδης και Νίκος Ολυμπιάδης

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΙΓΑΛΕΩ (Προπονητής Τάκης Τσαλαμάγκας): Ευστράτιος Μπέλλας, Ιωάννης Νταγκίνης, Ηλίας Συνοδινός, Αναστάσιος Τσιάκας, Χρήστος Τάσης, Παναγιώτης Κατσικογιάννης, Δημήτριος Τσιαμπουρής, Χαράλαμπος Σταυρόπουλος, Παναγιώτης Καλογερόπουλος, Κωνσταντίνος Κατσαρός. Λεωνίδας Δαμουράς(αρχική ενδεκάδα)Ιωάννης Σάμιος, Κωνσταντίνος Μπράχας, Μιχαήλ Παπαδάκης, Δημήτριος Τοπάζης, Σπυρίδων Λαγκαδίτης, Σταμάτιος Γαρδέρης, Παντελής Τζανουδάκης, Ευθύμιος Σταυρόπουλος. Με την αποστολή παρόντες και οι Νικόλαος Τσιαμπουρής, Άρης Σταμάτης, Νικόλαος Γονίδης, Σωτήρης Ζαρδαμόπουλος, Τάκης Μαρκόπουλος, Τάκης Μανδραφλής, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Φραγκίσκος Μαρτίνος, Αρης Δαμιανίδης, Σταύρος Γιαφάλογλου και Εμμανουήλ Κανελλόπουλος. Παρών επίσης, ο Πρόεδρος των παλαιμάχων της Μικτής Πειραιώς Νικόλαος Σιδηρόπουλος.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΕΚ(Προπονητές Μιχαήλ Σιμιγδαλάς-Χρήστος Αντωνόπουλος): Μάριος Αρδίζογλου, Αθανάσιος Σαρκίρης, Δημήτριος Ζήσης, Μιχαήλ Καρούσης, Εμμανουήλ Παπαδόπουλος, Λυσσανδρος Γεωργαμλής, Χαρίλαος Κοπιτσής, Γεώργιος Βλαντής, Ντνιέλ Μπατίστα. Ευάγγελος Βλάχος, ΛάμπροςΓεωργιάδης(αρχική ενδεκάδα)Χρήστος Αρδίζογλου, Θωμάς Λαγινάς, Αναστάσιος Αγγελόπουλος, Λεωνίδας Χατζηκουμαντάρης, Δημήτριος Τσιώκας, Ανδρέας Καρακίδης, Στέφανος Καλεντέρογλου, Αναστάσιος(Τάσος) Κωνσταντίνου. Με την αποστολή παρόντες και οι Στιλιανός Σεραφείδης, Ανδρέας Σταματιάδης, Άρης Τσαχουρίδης, Γεώργιος Πετρίδης, Νικόλαος Σταθόπουλος, Γιώργος Καραφέσκος, Νικόλαος Σεβαστόπουλος, Στυλιανός Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Σπυρίδων Οικονομόπουλος, Σταμάτης(Τάκης) Βουδούρης, ο Νικόλαος Πανταζής, ο επανακάμψας μετά το πρόβλημα καρδιάς που αντιμετώπισε Κωνσταντίνος Καρυδόπουλος και φυσικά το επίτιμο μέλος των βετεράνων και εκπρόσωπος του σωματείου ΑΕΚ Κωνσταντίνος Μάρκου

@Με μενού, από πολλά φρούτα, γλυκά, χυμούς και εδέσματα «κρύου πιάτου» , η διοίκηση των βετεράνων του Αιγάλεω δεξιώθηκε μετά τη λήξη του αγώνα στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου, τις αποστολές των δύο ομάδων και τους «καλεσμένους» φίλους. Και αφού αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές για Χριστούγεννα και νέα χρονιά, υποσχέθηκαν να ανανεώσουν για «του χρόνου» το ραντεβού τους.... ΠΑΙΔΙΑ-γιατί παιδιά είναι οι βετεράνοι- ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ....

Keywords
ΑΕΚ, αιγαλεω, γκολ, προσφορες, καλοκαιρι, ηρακλης, αθηνα, νέα, οφείλω, αιγαλεω, αρης, Χριστούγεννα, παντα, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, σταυρος δημας, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, σταυροι, λεωνιδας τζανης, γιωργος αγγελοπουλος, γλυκα, γνωση, εξεδρα, ευχες, καριερα, κοντρα, οικονομοπουλος, πειραιως, υγεια, φρουτα, ωρα, αγαπη, αστρα, αγωνες, αειθαλης, βλαχος, γκολ, γεγονοτα, γειτονια, γινει, γηπεδο, γητευτης, γονιδης, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, διοικηση, δωδεκα, δωσει, εγινε, αιθουσα, ειπε, εμμανουηλ, ενεργα, εξι, εποχη, ετων, εφυγε, ζησης, ηλικια, ηρεμια, θυμισες, θωμας, θυμισε, κυπελλο, κλιμα, κωνσταντινιδης, λαβαρο, λαμψη, λεωνιδας, ληξη, λιτο, λογια, μανο, μυαλο, νικο, ξερετε, ομαδα, παντα, ορμη, ουσια, οφείλω, παιδια, ποδοσφαιρο, πετριδης, πηγαινε, ρηση, ραντεβου, σιδηροπουλος, συγχαρητηρια, συσφιξη, σωματειο, τιμη, τρια, φαουλ, φυσικα, φορα, χρηστος, ιωαννης, κωνσταντινος, αγωνας, δημητρης, ειδη, ειπαμε, εθνικο, κωνσταντινου, κωστας, μεινει, ομαδες, παιχνιδι, σωτηρης, βιωματα
Τυχαία Θέματα