Μίλησαν για μια ώρα Μέρκελ-Τσίπρας

17:19 23/4/2015 - Πηγή: AEK365

Σxεδόν μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας στο κτήριο του Συμβουλίου της ΕΕ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα ενώ στη συζήτησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός

ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ής Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλος Απριλίου.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες, ξεκίνησε στις 15.30 (ώρα Ελλάδος) για να ολοκληρωθεί περίπου μία ώρα αργότερα. Από ώρα σε ώρα αναμένεται η συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ωστόσο δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής ώρα.

Η Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιείται μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λετονία, όπου πάντως δεν αναμένονται μεγάλες εξελίξεις αναφορικά με την Ελλάδα.

Το δεύτερο ραντεβού Τσίπρα - Μέρκελ πραγματοποιήθηκε ακριβώς ένα μήνα από τη μαραθώνια συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα