Μιχαλολιάκος:Λυπάμαι για τη δολοφονία του Π.Φύσσα

00:02 3/10/2013 - Πηγή: AEK365

Συνεχίζεται η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου στον ανακριτή με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής να υποστηρίζει, όπως και οι συγκατηγορούμενοι του, ότι η δίωξη του είναι πολιτική, ενώ καταδίκασε κάθε μορφή βίας.

«Λυπάμαι για τη δολοφονία Φύσσα. Την αποδοκιμάζω όπως και τη βία συνολικά. Δεν είμαι ναζιστής». Ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανακριτή υπεραμύνθηκε της νομιμότητας της οργάνωσης. «Δεν γνωρίζω εάν μέλη της Χρυσής Αυγής

είχαν παραβατική συμπεριφορά. Η Χρυσή Αυγή είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση».

Μαζί με τον κ. Μιχαλολιάκο στην Ευελπίδων μεταφέρθηκαν άλλοι πέντε από τους συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης. Σε τρεις εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ η σύντροφος του προφυλακισμένου βουλευτή, Γιάννη Λαγού, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Νωρίτερα, είχε κριθεί προφυλακιστέα η εμπλεκόμενη στην υπόθεση αστυνομικός που υπηρετούσε στον Πειραιά.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ανακριτές και εισαγγελέας θα συσκεφθούν προκειμένου να αποφασίσουν για την προφυλάκισή του. Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο αδελφός του, Τάκης Μιχαλόλιας.

Ο Γιάννης Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων λόγω και των επιβαρυντικών στοιχείων, έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα