Μια «τρέλα» που έμεινε στην ιστορία

10:09 5/1/2015 - Πηγή: AEK365

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια δεν έκρινε κανέναν τίτλο. Δεν ήταν κανένα ματς που έμεινε στην ιστορία για την ποιότητά του ή για ένα ιδιαίτερο αγωνιστικό γεγονός. Αρκεί, όμως, μια φωτογραφία για να τον κατατάξει στους σταθμούς του οπαδικού κινήματος της ΑΕΚ λόγω μιας πράξης που μπορείς να τη χαρακτηρίσεις ακόμα και ηρωική.
Και πώς να μην είναι ηρωικό αυτό που έκανε ο Βασίλης

Τσάτσαρης, ένα δεκαεξάχρονο παιδί που είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη με τα καραβάνια των οπαδών της ΑΕΚ και που μέσα στην «τρέλα» της νιότης και την «αρρώστια» για την πιο μεγάλη ομάδα του κόσμου έκανε αυτό που βλέπουμε; Πήρε τη σημαία της ΑΕΚ, πήδηξε τα κάγκελα του γηπέδου και έτρεξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο την ώρα της προθέρμανσης. Η εικόνα για το τι προκάλεσε, μιλάει από μόνη της. Ο... αντίπαλος οπαδός έτρεξε να τον... αναχαιτίσει, αλλά ο Βασίλης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της παλιάς Θύρας 21 και ακόμα «μάχιμος» οπαδικά, είχε προλάβει να γράψει την ιστορία του, με τη βοήθεια βέβαια του φωτογραφικού φακού που κατέγραψε τη στιγμή.
Τα πράγματα στα ελληνικά γήπεδα δεν ήταν τόσο απολίτιστα όσο σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν μαζευτεί και είχαν πάει ανενόχλητοι με πορεία στο γήπεδο, αφού πρώτα είχαν παίξει μπάλα στον Λευκό Πύργο! Ομως η Τούμπα ήταν από τότε κολαστήριο και φόβητρο για κάθε φιλοξενούμενο. Ήθελε «άντερα» για να κάνεις αυτό που έκανε ο οπαδός της ΑΕΚ στην έδρα μιας από τις καλύτερες ομάδες της εποχής που γέμιζε από φανατικό πλήθος. Γι' αυτό και η ενέργεια του Βασίλη Τσάτσαρη μνημονεύεται ακόμα.
Για την ιστορία, το τελικό σκορ ήταν 1-1. Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στο 3' με κοντινό πλασέ του Γερμανού φορ Βάλτερ Βάγκνερ από πάσα του συμπατριώτη του Τίμο Τσανλάιτερ, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει στο 19' με τον Κερμανίδη, μετά τη σέντρα του Τερζανίδη και την ασταθή επέμβαση του τερματοφύλακα της ΑΕΚ Σιδηρόπουλου.
Η σύνθεση της ΑΕΚ στον αγώνα της Τούμπας: Σιδηρόπουλος, Στεφανίδης, Νικολάου, Ραβούσης, Τσανλάιτερ, Ζαρζόπουλος, Τσάμης, Αρδίζογλου, Δέδες, Παπαϊωάννου (70' Τάσος) Βάγκνερ

Στις 5 Ιανουαρίου

5/1/36 ΑΕΚ-Αρης 2-4 (Πρωτάθλημα Ελλάδας)
5/1/69 AEK-Άρης 3-0 (Α' Εθνική)
5/1/77 Ηρακλής-ΑΕΚ 1-2 (Κύπελλο Ελλάδας -ανατροπή με γκολ του Παπαϊωάννου και με πέναλτι του Τάσου στην παράταση)
5/1/86 Παναθηναϊκός-AEK 2-1 (Α' Εθνική -σκανδαλώδης ακύρωση γκολ του Μαύρου στο 89' με ανύπαρκτο οφσάιντ)
5/1/92 Skoda Ξάνθη-AEK 0-0 (Α' Εθνική)
5/1/94 ΑΕΚ-Λεβαδειακός 2-1 (Α' Εθνική -ντέρμπι από το πουθενά και ανατροπή με δύο γκολ του Αλεξανδρή)
5/1/97 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0 (Α' Εθνική -πρεμιέρα των Φραντζέσκου, Μαραγκού με ΠΑΟΚ, αλλά η άτυχη της ημέρας ήταν η ΑΕΚ που έχασε τεράστιες ευκαιρίες)
5/1/03 Άρης-ΑΕΚ 1-1 (Α' Εθνική -εχθρική διαιτησία Τσαγκαράκη αλλά και σούπερ γκολ Κατσουράνη που ισοφάρισε με σουτ έξω από την περιοχή)
5/1/05 Άγιος Δημήτριος-ΑΕΚ 1-4 (Κύπελλο Ελλάδας)
5/1/11 ΑΕΚ-Κέρκυρα 0-0 (Α' Εθνική)
5/1/13 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 3-1 (Α' Εθνική)
5/1/14 Αιγάλεω-ΑΕΚ 1-2 (Football League 2)

Keywords
Τυχαία Θέματα