«Μένω εγώ, μένει κι ο Παράσχος»

23:41 4/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου,Γιώργος Σπανός σε δηλώσεις του υποστήριξε πως θα παραμείνει στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ και την επόμενη περίοδο, κρατώντας και τον Γιώργο Παράσχο στην τεχνική ηγεσία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Αν αισθάνεται πίκρα ή ικανοποίηση μετά τα πλέι οφ:

«Είναι ανάμικτα τα αισθήματα. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί κλείσαμε την χρονιά με θετικό πρόσημο. Ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ψηλά και αυτό μας δίνει ευχαρίστηση. Είχαμε φέτος μια τεράστια ευκαιρία να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και να κάνουμε την υπέρβαση σαν ομάδα. Όμως η μπάλα δεν είναι μόνο τα

αποτελέσματα... η εικόνα μας ήταν καλή στα πλέι οφ και του χρόνου έχουμε σαν βασικό στόχο να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

Για το αν η βαθμολογία των πλέι οφ αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα:

«Το πρωτάθλημα είναι μια συνιστάμενη πραγμάτων. Είναι η κανονική διάρκεια και τα πλέι οφ. Στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ειδικά στο δεύτερο μισό δεν μπορούμε να πούμε πως αδικηθήκαμε. Από τα δικά μας λάθη μπήκαμε σε αυτή την θέση στα πλέι οφ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε την ολική ανατροπή και την δικαιούμασταν βάσει της εικόνας μας στα πλέι οφ, αλλά όχι και βάσει του πρωταθλήματος. Στο δεύτερο γύρο αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Συνολικά δεν μπορώ να πω πως ήταν άδικο που βγήκαμε δεύτεροι στα πλέι οφ».

Για τις αλλαγές προπονητών στην εφετινή σεζόν:

«Η αλήθεια είναι πως είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Ξεκινήσαμε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, έναν καταξιωμένο τεχνικό. Τον Νοέμβρη, προς τα τέλη είχαμε κάποια προβλήματα και η εικόνα μας δεν ήταν καλή αν και παίρναμε θετικά αποτελέσματα. Ηρθε και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο και παραιτήθηκε ο Μπάγεβιτς. Δεν θέλω να τον αδικήσω γιατί στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος είχαμε καλύτερους μεσοεπιθετικούς. Με τις προσθήκες των Ναπελοένι, Ουντότζι και εν μέρει του Μάντζιου άλλαξε η εικόνα της ομάδας. Ειδικά μετά την έλευση του Παράσχου, απελευθερώθηκε όλη η ομάδα. Παίξαμε καλή μπάλα στα πλέι οφ και από λεπτομέρειες δεν ήρθε η υπέρβαση».

Για την παραίτηση που είχε υποβάλει στα τέλη του Γενάρη:

«Εχω μιλήσει και συζητήσει πολλές φορές με τους οπαδούς γιατί η ομάδα λειτουργεί σε οικογενειακό κλίμα. Αν μια ομάδα δεν έχει ηρεμία, ειδικά η δικιά μας, θα έρθουν ανάποδα αποτελέσματα. Πήγε να ξεφύγει η κατάσταση κάποια στιγμή. Και τότε έθεσα θέμα αποχώρησης μου εν βρασμώ ψυχής. Όμως πιστέψαμε στην ομάδα και μας ξεπλήρωσε την κατάλληλη στιγμή. Ο Ατρόμητος έχει ανεβάσει τον πήχη. Όμως πρέπει να υπάρχει αυτογνωσία και να μην ξεπερνάμε τα όρια. Εγω δεν θα επιτρέψω να γίνει ποτέ ξανά αυτό, να ξεφεύγουμε από τα όρια και να φοβούνται οι παίκτες για την σωματική τους ακεραιότητα».

Για την ανανέωση του Γιώργου Παράσχου:

«Προχωράμε με τον Γιώργο Παράσχο. Σήμερα ανανεώσαμε την συνεργασία μας και σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Δυόμισι μήνες τώρα η αγωνιστική μεταμόρφωση του Ατρόμητου ήταν εντυπωσιακή. Απελευθερωθήκαν ψυχολογικά οι παίκτες. Δείξανε τις πραγματικές ικανότητες τους. Ο Παράσχος δεν πέρασε από εξετάσεις. Δεν ήταν κριτήριο οι αγώνες των πλέι οφ. Εφόσον συνεχίζω εγώ, θα είναι κι αυτός στον πάγκο».

Για τους στόχους εντός συνόρων και τα πλάνα για τη νέα σεζόν:

«Εχουμε ανεβάσει τον πήχη τα τελευταία χρόνια. Σαν αρχικό στόχο θέλουμε να είμαστε στα πλέι οφ και την έξοδο στην Ευρώπη. Επίσης θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και στο Κύπελλο. Ο Παράσχος μας έχει παραδώσει την έκθεση του για τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους. Θα κάνουμε επαφές με τους παίκτες και θα αποφασίσουμε ποιους θα κρατήσουμε. Εχουμε ένα πολύ καλό κορμό, οπότε οι μεταγραφικές μας επιλογές θα είναι λίγες και στοχευμένες για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Θα είναι ποιοτικές προσθήκες».

Για τον Σούλη Παπαδόπουλο που «έφαγε» δύο προπονητές του Ατρόμητου:

«Είναι επαγγελματίας και έκανε την δουλειά του. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο αυτά. Μας στεναχώρησε λίγο με τον Αρη αλλά περασμένα - ξεχασμένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα