Μεγάλο διπλό για Σίτι

17:35 30/11/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΕΒΕΡΤΟΝ: 2-1
Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Σημαντική νίκη με 2-1 πέτυχε η Τότεναμ κόντρα στην Έβερτον.

Στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία του αγώνα ήρθε και το γκολ για την Έβερτον. Ο Κέβιν Μιραλάς έκανε αρκετούς ελιγμούς έξω από την περιοχή για να βρει λίγο χώρο και με δεξί πλασέ να στείλει

την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Ουγκό Γιορίς για το 0-1 (15').

Το τέρμα συνέφερε την Τότεναμ, που στην αμέσως επόμενη ευκαιρία της (21') έφτασε στην ισοφάριση. Ο Χάρι Κέιν βρέθηκε στην δεξιά πτέρυγα και προσπάθησε από εκεί να νικήσει τον Χάουαρντ, αλλά ο Αμερικανός έδιωξε αριστερά. Για καλή τύχη των γηπεδούχων σε εκείνο το σημείο βρισκόταν ο Έρικσεν, που με σουτ νίκησε τον ακινητοποιημένο τερματοφύλακα της Έβερτον, αλλά και τον Μπάρι που έτρεξε να καλύψει την γραμμή.
Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι είχε έναν πρωταγωνιστή και αυτός ήταν η Τότεναμ. Μάλιστα ο Έρικσεν άγγιξε το δεύτερό του γκολ στο παιχνίδι (35') αλλά το σουτ του κόντραρε και πέρασε ελάχιστα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του Χάουαρντ. Τρία λεπτά αργότερα ο Σολδάδο έφτασε επίσης κοντά στο γκολ, όμως δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με την μπάλα μπροστά στην αντίπαλη εστία έπειτα από κάκιστο γύρισμα του Μπέσιτς με το κεφάλι.
Παρ' όλα αυτά ο Ισπανός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, καθώς στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων μπήκε στην περιοχή μετά από πάσα του Λένον και με δεξί σουτ έστειλε την ομάδα του προηγούμενη στα αποδυτήρια με σκορ 2-1.

Το δεύτερο μισό δεν ήταν τόσο παραγωγικό όσο το πρώτο, με την Τότεναμ να είναι αυτή που απειλούσε περισσότερο και την Έβερτον να μην μπορεί να βρει σωστή τελική πάσα. Στο 58' ο Φάσιο είχε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα ασφαλείας στους γηπεδούχους, όμως το τελείωμά του στην κίνηση πέρασε άουτ.
Τα επόμενα λεπτά είχαν ένταση, πάθος και δυνατά τρεξίματα, αλλά καμία κλασσική ευκαιρία για καμία από τις δύο πλευρές, για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις, όπου ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν παρατήρησε το χέρι του Φάσιο σε κεφαλιά του Λουκάκου και δεν έδωσε την ευκαιρία στην Έβερτον να ισοφαρίσει από το σημείο του πέναλτι.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Βερτόνχεν, Κίρικες (70' Ντάιερ), Φάσιο, Ντέιβις, Μπενταλέ, Μέισον, Λένον (61' Λαμέλα), Έρικσεν, Κέιν, Σολδάδο (81' Παουλίνιο)

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Ντεστάν, Κόουλμαν, Μπάρι, Μπέσιτς, Ετό (61' Όσμαν), Μπάρκλεϊ, Μιραλάς (61' ΜακΓκίντι), Λουκάκου

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: 0-3
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Τεράστιο διπλό με 3-0 πέτυχε η Σίτι μέσα στην έδρα της Σαουθάμπτον και πέρασε δεύτερη.

Με διάθεση να πιέσει ξεκίνησε το παιχνίδι η Σαουθάμπτον, ωστόσο, μετά το πρώτο πεντάλεπτο η Σίτι ήταν αυτή που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Στο 9' μάλιστα οι φιλοξενούμενοι κάλλιστα θα μπορούσαν να κερδίσουν πέναλτι στην ανατροπή του Αγουέρο από τον Φοντέ, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μάικ Τζόουνς, είχε διαφορετική γνώμη και έδειξε στον Αργεντίνο επιθετικό την κίτρινη κάρτα για «θέατρο».

Οι «πολίτες» συνέχισαν να ελέγχουν το ματς, αλλά η πρώτη μεγάλη στιγμή σημειώθηκε για λογαριασμό των γηπεδούχων. Στα μισά του πρώτου μέρους και μετά από μια φάση που η άμυνα των πρωταθλητών δεν κατάφερε να διώξει σωστά, η μπάλα έφτασε στον Ντέιβις, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Χαρτ!

Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Σίτι, η οποία είχε την υπεροχή, να.. αγγίξει το γκολ. Ο Γιόβετιτς, μετά από συνεργασία με τον Νασρί, έκανε το σουτ με το αριστερό πόδι, με τον Φόρστερ να αποκρούει αρχικά και τον Αλντερβέιρελντ πάνω στη γραμμή να κρατά το μηδέν για την άμυνά του!

Με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά την ομάδα του Πελεγκρίνι να βρίσκει τον τρόπο να πάρει το προβάδισμα, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 51ο λεπτό ο Αγουέρο γύρισε τη μπάλα στον Τουρέ και αυτός με σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Φόρστερ για το 0-1!

Οι «Άγιοι» προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν, ο Κούμαν πέρασε στο ματς και τον Λονγκ δίπλα στον Πελέ, αλλά η Σίτι και πάλι ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ. Οι Αγουέρο και Νάβας στο 69' και το 73' αντίστοιχα δεν κατάφεραν όμως να νικήσουν για δεύτερη φορά των γκολκίπερ της Σαουθάμπτον.

Στο 75' τα δεδομένα στο ματς άλλαξαν! Ο Μανγκαλά είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Λονγκ και άφησε με δέκα παίκτες της Σίτι, η οποία πάντως δεν... μάσησε ούτε από το αριθμητικό μειονέκτημα και κατάφερε να «σφραγίσει» τη νίκη της με το γκολ του Λάμπαρντ στο 80ο λεπτό!

Μάλιστα η ομάδα του Πελεγκρίνι θα μπορούσε να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα της, αλλά λίγες στιγμές αργότερα ο Φόρτσερ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Αγουέρο! Ότι δεν κατάφερε ο Αργεντίνος το έκανε στο 87' ο Κλισί, «υπογράφωντας» τον θρίαμβο της Σίτι!

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ, Αλντερβέιρελντ, Μπερτράντ, Γουανιάμα, Σεϊντερλίν (46' Γιοσίντα), Σ.Ντέιβις (, Τάντιτς, Μανέ (67'Λονγκ), Πελέ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Μανγκαλά, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας, Νασρί (65' Λάμπερντ), Γιόβετιτς (55' Μίλνερ), Αγουέρο

Keywords
Τυχαία Θέματα