Με το δεξί στο 2013...

17:48 1/1/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΟΥΙΓΚΑΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: 0-4
Γήπεδο: JJB

Χωρίς να αντιμετωπίσει καμία δυσκολία, η Γιουνάιτεντ επικράτησε με 4-0 της Γουίγκαν στο πρώτο της ματς για το 2013 και διατήρησε τη διαφορά της από τη Σίτι στους 7 βαθμούς.

Η Γιουνάιτεντ πίεσε από το πρώτο λεπτό και στο 12' είχε ακυρωθέν γκολ του Τσικαρίτο, ενώ στο 35' ο Μεξικανός άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ μετά από γύρισμα του Εβρά. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 43' ο Φαν Πέρσι με όμορφο τελείωμα διπλασίασε

τα γκολ της ομάδας του.

Στο 59ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Κονέ, ενώ στο 63' η Γιουνάιτεντ έκανε το 3-0. Το φάουλ του Φαν Πέρσι σταμάτησε στο τείχος, ο Γιανγκ έδωσε για τον Τσικαρίτο κι αυτός με σουτ νίκησε τον Αλ Χαμπσί. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Φαν Πέρσι με κοντινό πλασέ στο 88ο λεπτό του αγώνα.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Αλ Χάμπσι, Κάλντγουελ (70' Σταμ), Μπόις, Ραμίς, Φιγκερόα, Μποσαζούρ, ΜακΆρθουρ, ΜακΚάρθι, Μαλόνεϊ (86' ΜακΜάναμαν), Κονέ, Ντι Σάντο (70' Γκόμες)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Φέρντιναντ (69' Σμόλινγκ), Εβρά, Έβανς, Ράφαελ, Κάρικ (69' Καγκάβα), Γιανγκ (78' Γουέλμπεκ), Γκιγκς, Κλέβερλι, Φαν Πέρσι, Ερνάντες

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ- ΣΤΟΟΥΚ: 3-0
Γήπεδο: Etihad

Με το δεξί ξεκίνησε το 2013 για τη Σίτι, η οποία νίκησε με 3-0 τη Στόουκ και έμεινε 7 βαθμούς μακριά από τη Γιουνάιτεντ.

Στο 9ο λεπτό το σουτ του Αγκουέρο πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 33' η κεφαλιά του Αργεντινού σταμάτησε στο δοκάρι της Στόουκ. Τελικά το γκολ για τους «πολίτες» έφτασε 43'. Ο Μπέγκοβιτς πρόλαβε με τα πόδια τον Μίλνερ, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Σαμπαλέτα που με σουτ έκανε το 1-0.

Η Σίτι μπήκε δυνατά και στην επανάληψη κι έκανε το 2-0 στο 51'. Ο Αγκουέρο έκανε το σουτ, ο Μπέγκοβιτς απέκρουσε ασταθώς και ο Ντζέκο από κοντά έγραψε το 2-0. Στο 63' ο Κάμερον από κοντά κατάφερε να αστοχήσει, ενώ στο 74' ο Αγκουέρο με πέναλτι έγραψε το 3-0. Στο 86ο λεπτό το σουτ του Γουίλαν τράνταξε το δοκάρι του Χαρτ που βρήκε και λίγο την μπάλα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Ζαμπαλέτα, Μπάρι, Μίλνερ, Νταβίντ Σίλβα (82' Σινκλέρ), Γ.Τουρέ, Αγκουέρο (77' Τέβες), Τζέκο (90+2' Ραζάκ)

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Χουτ, Γουίλκινσον, Σόουκρος, Κάμερον, Άνταμ (68' Γουάιτχεντ), Γουίλαν, Ενζονζί, Τζόουνς (50' Εθέρινγκτον), Γουόλτερς, Ζερόμ

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 2-2
Γήπεδο: Στάδιο της Ελευθερίας

Στο 2-2 κόλλησαν Σουόνσι και Άστον Βίλα σε ένα καταπληκτικό ματς.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Σουόνσι που άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ του Ρούτλετζ στο 9ο μόλις λεπτό. η Βίλα ανέβασε στροφές στη συνέχεια και έφτασε στην ισοφάριση στο 44. Ο Μπεντεκέ τροφοδότησε τον Βάιμαν κι εκείνος με όμορφο σουτ έκανε το 1-1.

Στο 72ο λεπτό ο Βάιμαν αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 84' ο Μπεντεκέ με πέναλτι έκανε το 2-1 για την Άστον Βίλα. Την ισοπαλία στη Σουόνσι έδωσε ο Γκρέιμα με γκολ στο 90+4'.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Βορμ, Γουίλιαμς, Ράνχελ, Τσίκο, Ντέιβις, Ντε Γκούζμαν (62' Κι), Ρούτλετζ (66' Ντάιερ), Μπρίτον (79' Αγουστιέν), Πάμπλο Ερνάντες, Μίτσου, Γκρέιαμ

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Μπένετ, Στίβενς (68' Χόλμαν), Λόουτον, Κλαρκ, Ντελφ, Γουέστγουντ (82' Μπάναν), Ολμπράιτον (86' Μπόουερι), Χερντ, Μπεντέκε, Βέιμαν

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΡΕΝΤΙΝΓΚ: 3-1
Γήπεδο: Γουάιτ Χαρτ Λέιν

Την 3η σερί νίκη της πέτυχε η Τότεναμ που επικράτησε με 3-1 της Ρέντινγκ και βάζει γερές βάσεις για την τετράδα.

Η Ρέντινγκ πάγωσε το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στο 4ο μόλις λεπτό, καθώς ο Χαρτ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Γιορίς και στην επαναφορά ο Πογκρέμπνιακ την έστειλε στα δίχτυα. Ωστόσο η Τότεναμ αντέδρασε άμεσα και στο 9' έφερε στα ίσα το ματς με την κεφαλιά του Ντόουσον μετά από κόρνερ του Σίγκουρντσον.

Η Τότεναμ μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη και στο 51' πήρε κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Αντεμπαγιόρ, μετά από σέντρα του Λένον. Στο 77' ο Γουόκερ έσωσε την Τότεναμ κόβοντας τον Κέμπε πάνω στη γραμμή ενώ στο 79' ο Ντέμπσεϊ με όμορφο σουτ έκανε το 3-1 και στην ουσία τελείωσε το ματς εκεί.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Βερτόνχεν, Ντόουσον, Νιούτον, Γουόκερ, Νιούτον, Ντεμπελέ (70' Πάρκερ), Σίγκουρντσον (76' Ντέμπσεϊ), Σάντρο, Αντεμπαγιόρ (88' Λίβερμορ), Ντεφό

ΡΕΝΤΙΝΓΚ: Φεντερίτσι, Μαριάπα, Χαρτ, Γκάντερ, Πιρς, Λέιτζεργουντ, Γκάθρι, ΜακΆνουφ (73' Λε Φοντρ), Καράτσαν (57' Ρόμπσον- Κανού), Κεμπέ, Πογκρέμπνιακ (84' Χαντ)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΝΟΡΙΤΣ: 2-1
Γήπεδο: Άπτον Παρκ

Στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές επέστρεψε η Γουέστ Χαμ που επικράτησε της Νόριτς με 2-1.

Η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με το πέναλτι του Νόουμπλ, ενώ στη συνέχεια πίεσε κι άλλο και πέτυχε και 2ο γκολ στο 26' με σουτ του Ο'Ομπράιν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Μπαν. Τα «σφυριά» είχαν τεράστια ευκαιρία για το 3-0 στο 36', αλλά ο Κόουλ αστόχησε εξ επαφής.

Στο 50' η Νόριτς ζήτησε δικαιολογημένα πέναλτι σε ανατροπή του Κέιν από τον Τόμκινς, ενώ στο 90' ο Μάρτιν με σουτ στην κίνηση έκανε το τελικό 2-1 για τη Νόριτς.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιαασκελάινεν, Ντεμέλ, Ο'Μπράιαν (71' Ο'Νίλ), Ριντ, Τόμκινς, Τέιλορ, Νομπλ, Τζάρβις (87' Σπενς), Κόλισον, Βαζ Τε (83' Μαϊγκά), Κόουλ

ΝΟΡΙΤΣ: Μπαν, Τάρνερ, Μπασόνγκ, Μπένετ, Μάρτιν, Τετέι, Χούλαχαν (70' Μπένετ), Σνόντγκρας, Πίλκινγκτον, Χόουσον (85' Φοξ), Κέιν (70' Τζάκσον)

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ- ΦΟΥΛΑΜ: 1-2
Γήπεδο: Χόθορνς

Οι Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Αλεξάντερ Κατσάνικλιτς ήταν οι σκόρερ των «cottagers», που μπορούν να ισχυριστούν ότι πέτυχαν μια μεγάλη απόδραση από την έδρα των αντιπάλων τους για την 21η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Πολύ καλή η παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Γιόλ.

Η αποτελεσματικότητα του Ντίμιταρ Μπερμάτοφ και το ένστικτο του «Killer» μπροστά από την αντίπαλη εστία, θα μπορούσαν από μόνα τους να κρίνουν ένα παιχνίδι. Όσο κι αν η Φούλαμ δυσκολευόταν να κρατήσει τη μπάλα και έβλεπε τη Γουέστ Μπρομ να πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις στην περιοχή του Στόκντεϊλ, κάθε αντεπίθεση των «cottagers» μύριζε... γκολ. Ο Βούλγαρος επιθετικός, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα βρέθηκε ολομόναχος έξω από την περιοχή των «baggies», αλλά αντί να πάει σε κατά μέτωπο επίθεση και να βγει «φάτσα» με τον Φόστερ, σούταρε από μακριά και αστόχησε. Την επόμενη φορά, δεν θα έκανε το ίδιο λάθος. Στο 39ο λεπτό κι έπειτα από επίθεση που ξεκίνησε από τα πόδια του Γιώργου Καραγκούνη, πήρε την ασίστ του Ντεγιάγκα από δεξιά για να κάνει το μονοκόμματο σουτ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Γουέστ Μπρομ στάθηκε αρκετά τυχερή και ισοφάρισε με την έναρξη της επανάληψης. Στο 49ο λεπτό, από ατομική προσπάθεια και ασίστ του Τζόουνς που πέρασε σαν σταματημένο τον Μπριγκς από δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Ρομέλου Λουκάκου πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-1. Ο νεαρός επιθετικός, ωστόσο, ήταν σε θέση οφσάιντ, την ώρα που ο Τζόουνς έκανε την πάσα. Στο 52', ο σκόρερ των «baggies» θα μπορούσε να έχει γυρίσει ολοκληρωτικά το ματς, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι από το δεξί σουτ. Οι οπαδοί και οι παίκτες της Γουέστ Μπρομ δεν μπορούσαν να πιστέψουν τις τρεις αλλεπάλληλες χαμένες ευκαιρίες στο 55'! Αρχικά ο Στόκντεϊλ απομάκρυνε το σουτ του Λουκάκου, στην επαναφορά, ο Γκέρα πέτυχε το δοκάρι και στο δεύτερο «ριμπάουντ», οΜπραντ σούταρε δυνατά για να απομακρύνει με το κεφάλι ο Χιους προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Φούλαμ κατάφερε να «κλέψει» τελικά τη νίκη. Στο 58' από μπαλιά του Ρουίζ, ο Κατσάνικλιτς με ωραία προσπάθεια ανάμεσα σε δύο αμυντικούς σκόραρε για το 2-1.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Ρίτζουελ, ΜακΌλεϊ, Τζόουνς, Τάμας, Μόρισον, Μπραντ (84' Θορν), Μουλούμπου, Γκέρα (65' Λονγκ), Λουκάκου, Φορτουνέ (65' Οντεμβίγκι)

ΦΟΥΛΑΜ: Στόκντεϊλ, Χάνγκελαντ, Μπριγκς, Χιους, Ρίδερ, Σίντουελ, Καραγκούνης (76' Ρονταγέγκα), Κατσάνικλιτς, Μπερμπάτοφ (94' Σεντέρος), Ρουίζ, Ντεγιάγκα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα