Με το μυαλό στο Τάμπερε

17:42 4/12/2012 - Πηγή: AEK365

Η συμμετοχή στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων της Βαρκελώνης, του άνοιξε την όρεξη. Του έδωσε επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσει να δουλεύει κυνηγώντας ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

Για τον άλτη του τριπλούν Νίκο Τσιώκο, η νέα χρονιά περιλαμβάνει μια ακόμη πρόκληση, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, το οποίο θα γίνει στο Τάμπερε της Φινλανδίας.

«Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσω πάρω μέρος στους αγώνες

του κλειστού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τις διοργανώσεις του ανοιχτού», είπε ο αθλητής του Δημήτρη Τσιφτσόγλου και συμπλήρωσε: «Είναι η πρώτη μου χρονιά στην κατηγορία των Νέων και ευελπιστώ πως θα καταφέρω να συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να διεκδικήσω εκεί μια καλή εμφάνιση. Η εμπειρία που απέσπασα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μεγάλη. Επιπλέον απέκτησα έξτρα κίνητρο για να δουλέψω σκληρότερα, προκειμένου να πετύχω τους στόχους μου».

Ο Τσιώκος την περασμένη σεζόν κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 16,00 μ., καθώς «προσγειώθηκε» στα 16,10 μέτρα. «Αν θέλω να διεκδικήσω μια καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό, θα πρέπει να σταθεροποιηθώ σε εμφανίσεις πάνω από τα 16,00 μέτρα», είπε. Ο 19χρονος αθλητής του ΓΣ Καρδίτσας έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο 15,62 μ., επίδοση που σημείωσε στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, στο ντεμπούτο του σε αγώνες κλειστού στίβου.

Keywords
Τυχαία Θέματα