MVP ο Γιούρισιτς

17:12 4/12/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Μίλαν Γιούρισιτς του Ολυμπιακού αναδείχθηκε MVP ΟΠΑΠ της 8ης αγωνιστικής της Volleyleague, μετά την επιβλητική εμφάνιση που πραγματοποίησε στο ντέρμπι κόντρα στον Φοίνικα Σύρου.

Ο Σέρβος κεντρικός (ο οποίος έχει διαβατήριο του Μαυροβουνίου, αφού αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα της

χώρας) είχε 16 πόντους με 11/13 επιθέσεις (85%) και 5 πόντους από μπλοκ (επίσης σε 17 προσπάθειες από τη γραμμή του σερβίς δεν είχε κανένα λάθος).

«Είναι ένα ωραίο δώρο για μένα, αλλά όσο το αξίζω εγώ το αξίζουν και οι συμπαίκτες μου γιατί γενικά παίξαμε καλά σαν ομάδα», είπε αρχικά ο άσο του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε με χιούμορ: «Δεν είναι εύκολο να βγεις MVP όταν είσαι παίκτης του Ολυμπιακού, ειδικά φέτος. Ο Μπόμπι (Γιορντάνοφ) ήδη έχει κερδίσει δύο φορές αυτή τη διάκριση, αλλά στο ματς με τη Σύρο νομίζω ότι δεν ήταν τόσο καλός για να πάρω εγώ το βραβείο (γέλια)».

Όσον αφορά τη δική του εξαιρετική παρουσία (και) στο ματς με τους Συριανούς ο Μίλαν τόνισε: «Στην επίθεση από τη στιγμή που είχαμε καλή υποδοχή τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για όλους μας. Όσον αφορά το μπλοκ είναι και θέμα ημέρας. Εγώ σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ για το καλύτερο, κάποιες φορές τα μπλοκ έρχονται το ένα μετά το άλλο, κάποιες άλλες όμως δεν μπορώ να είμαι τόσο αποτελεσματικός».
Πέρα όμως από την ‘καλή μέρα' η αλήθεια αποτυπώνεται και στα συνολικά στατιστικά, όπου ο Γιούρισιτς είναι πρώτος μπλοκέρ του πρωταθλήματος 25 συνολικά με 0.89 μπλοκ ανά σετ), αλλά και πρώτος στο ποσοστό επίθεσης.

«Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού τόσο ως παίκτης του Εθνικού παλαιότερα, όσο και πέρσι στην Πάτρα ήμουν πρώτο στην επίθεση και δεύτερος μπλοκέρ. Σίγουρα είναι κάτι εξαιρετικά τιμητικό, αισθάνομαι πραγματικά καλά και νιώθω ότι κάνω σωστά τη δουλειά μου», είπε αρχικά και συμπλήρωσε με νόημα: «Βέβαια μην ξεχνάτε ότι έχω και κάποια εμπειρία από πίσω μου. Μπορεί οι περισσότεροι να με βλέπουν και να υποθέτουν ότι είμαι 25 χρονών (γέλια), αλλά είμαι πλέον 34...».
Όταν τον ρωτήσαμε ποιο είναι το μυστικό και δείχνει τόσο νέος, αρνήθηκε να μας το αποκαλύψει κάνοντας λόγο «για καλά γονίδια», ωστόσο δεν είχε προβλημα να μιλήσει για το μυστικό της επιτυχημένης πορείας του Ολυμπιακού.

«Έχουμε πολύ καλή ομάδα, έχουμε καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες. Από την πρώτη μέρα δουλεύουμε σωστά, όλοι έχουν επαγγελματική νοοτροπία κι όλα τα παραπάνω είναι τα μυστικά της επιτυχίας μας. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχουμε τεράστια διαφορά από κάποιες ομάδες όπως για παράδειγμα ο Φοίνικας Σύρου ή ο Άρης, αλλά έχουμε εμπειρία και στις κρίσιμες στιγμές αυτό μετράει. Πάντως η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, ήδη κάποιες ομάδες κάνουν αλλαγές και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη»
Ο Ολυμπιακός αύριο έχει μπροστά του μια νέα πρόκληση καθώς υποδέχεται την Λέφσκι Σόφιας στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους ‘32' του Challenge Cup.

«Είναι κάτι νέο, κάτι διαφορετικό αυτά τα παιχνίδια γιατί η Λέφσκι είναι μια πολύ καλή ομάδα κι ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχουμε παίξ

Keywords
Τυχαία Θέματα