Με την πλάτη στον τοίχο η Εθνική

00:43 5/4/2014 - Πηγή: AEK365

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε για την εθνική μας ομάδα Davis Cup, αφού μετά τα δύο πρώτα μονά της Παρασκευής, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πετύχει κάποια νίκη που θα την κρατούσε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης.Ντιμιτρόφ και Κουτρόφσκι κέρδισαν τους Μάρκο Καλοβελώνη και Θοδωρή Αγγελίνο, για να δώσουν σαφές προβάδισμα στη Βουλγαρία η οποία χρειάζεται άλλη μια νίκη για να εξασφαλίσει και τυπικά την παραμονή της στη 2η κατηγορία του Davis Cup.Σε

πανηγυρικό κλίμα και σε κατάμεστες κερκίδες στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ηλιούπολης, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ έκανε την εμφάνισή του και συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα.

Ο 22χρονος Βούλγαρος, Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε ελεγχόμενα με 6-3, 6-3, 6-0 τον Μάρκο Καλοβελώνη στο πρώτο παιχνίδι της Παρασκευής, με τον 19χρονο Έλληνα άσο να στέκεται καλά απέναντι στον διάσημο αντίπαλό του, έχοντας αρκετές καλές στιγμές μέσα στο ματς.

Ο Ντιμιτρόφ πέτυχε με το "καλημέρα" break στο σερβίς του Μάρκου και έκλεισε το σετ με άσο φτάνοντας στο 6-3. Με το ξεκίνημα του 2ου σετ ο Καλοβελώνης έσωσε δυο break points και κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί 3-2, όμως ο Βούλγαρος έτρεξε ένα σερί τεσσάρων games για να κάνει το 6-3 σε 35 λεπτά. Στο 3ο σετ ο Βούλγαρος κυριάρχησε πλήρως και κέρδισε το ματς, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα απ'τν αντίπαλό του.

"Μπορούσα να παίξω καλύτερα. Όσο και να φαίνεται περίεργο δεν είχα άγχος. Αν είχα και λίγη βοήθεια από το σερβίς μου. Προσπάθησαν πάντως για το καλύτερο. Για μένα ήταν μεγάλη εμπειρία αυτός ο αγώνας. Θα μου δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της καριέρας μου" είπε ο Καλοβελώνης αμέσως μετά.

Ο Ντιμιτρόφ ο οποίος φάνηκε να ευχαριστιέται τον αγώνα, δήλωσε: "Είχε κόσμο και από τις δυο πλευρές στο γήπεδο και η κάθε μια υποστήριζε τον παίκτη της με ωραίο τρόπο. Για μένα ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στο χώμα φέτος. Είμαι ακόμη στο στάδιο της προσαρμογής. Ο αντίπαλός μου έπαιξε καλά. Είναι νέος και του εύχομαι να είναι υγιής ώστε να πετύχει τους στόχους του... Δεν ξέρω που θα κριθεί η συνάντηση. Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα σήμερα. Μπορεί να κριθεί στο Διπλό αλλά μπορεί και στα Απλά της τρίτης ημέρας".

Λίγο αργότερα, ο Θοδωρής Αγγελίνος προδόθηκε απ'το σώμα του και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή.

Παρά το πολύ δυνατό του ξεκίνημα στο ματς με προβάδισμα 4-1 games, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ και παρά την σπουδαία προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς, δεν τα κατάφερε αφού ταλαιπωρήθηκε από κράμπες.

Έτσι, ο Ντίμιταρ Κουτρόφσκι κατάφερε να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη με 6-4, 6-3, 1-6, 6-3 επί του Αγγελίνου και να κάνει το 2-0 για τους Βούλγαρους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (14:00) θα διεξαχθεί ο αγώνας του διπλού με αντιπάλους τους Γιακούποβιτς/Καπόγιαννη - Ντιμιτρόφ/Κουτρόφσκι.

Σε περίπτωση που οι Βούλγαροι κερδίσουν, τότε τα μονά της Κυριακής αποκτούν χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας.

Την Κυριακή αναμένεται να αγωνιστούν Καλοβελώνης-Κουτρόφσκι, Αγγελίνος-Ντιμιτρόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα