«Μας κόστισε η κούραση και τα λάθη των διαιτητών...»

23:55 12/7/2014 - Πηγή: AEK365

Όπως πριν τον πρώτο ημιτελικό κράτησε χαμηλούς τόνους, έτσι και σήμερα μετά την ήττα στο τάι μπρέικ ο Σωτήρης Δρίκος έδειξε ξεκάθαρα να πιστεύει ότι οι παίκτες του μπορούν να κάνουν την ανατροπή στο Μάριμπορ.

«Χάσαμε από τα λάθη μας στο 5ο σετ και κυρίως από τα χαμένα σερβίς αλλά κι από τα λάθη της διαιτησίας στο 2ο. Στην Ευρώπη συνήθως οι γηπεδούχοι έχουν τουλάχιστον το 50-50 της διαιτησίας. Εμείς σήμερα δεν το είχαμε και αναφέρομαι στις φάσεις όπου έγιναν ξεκάθαρα πιαστά αλλά κυρίως στη φάση προς το τέλος όταν

ο Ούρναουτ έκανε υπέρβαση και δεν δόθηκε», είπε ο κ. Δρίκος και συμπλήρωσε:

«Η Σλοβενία έδειξε ότι ήταν λίγο πιο φρέσκη ως ομάδα, πράγμα λογικό αφού είχε έναν πιο εύκολο όμιλο και μπορούσε να ξεκουράσει κάποιους αθλητές της. Εμείς λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που είχαμε και των ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού βόλεϊ που δεν της παρούσης να τις αναλύσουμε, παίξαμε το μεγαλύτερο μέρος του τουρνουά με τους ίδιους παίκτες και λογικό είναι να υπάρχει κόπωση. Αυτός είναι ο στόχος μας τώρα, να ξεκουράσουμε λίγο τα παιδιά, τα οποία το θέλουν πάρα πολύ, να είμαστε φρέσκοι και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Μάριμπορ».


Από την μεριά του ο Μενέλαος Κοκκινάκης δήλωσε: «Η Σλοβενία είναι μια δυνατή ομάδα και εμείς δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Παίξαμε πολύ καλά, αλλά στο τέλος φάνηκε ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο μαζί. Αν δεν είχαμε κάνει κάποια λάθη, λόγω και της κούρασης θα είχαμε κερδίσει. Σε κάποια σημεία κολλάμε γιατί δεν παίζουμε συχνά μαζί. Θα δουλέψουμε και ελπίζω να βελτιωθούμε και να κερδίσουμε στη Σλοβενία».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Σλοβενίας Λούκα Σλαμπέ τόνισε: «ήταν μια μεγάλη μάχη. Εμείς κάναμε κάποια πράγματα που τα συνηθίζουμε όπως τα πολλά λάθη στην επίθεση ενώ δεν πιέσαμε όσο κάνουμε συνήθως από το σερβίς. Αυτό ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα όλο το βράδυ κι αυτό πρέπει να διορθώσουμε στο δεύτερο ματς. Κάναμε το πρώτο βήμα αλλά η Ελλάδα είναι μια ομάδα γεμάτη μαχητές και μας μοιάζει πολύ. Θέλει προσοχή, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα