Μάρεϊ: Χρειαζόμουν έναν τίτλο Γκραντ Σλαμ

18:39 5/12/2012 - Πηγή: AEK365

O Σκωτσέζος τενίστας, μίλησε για την συνεργασία του με τον Ιβάν Λεντλ, για το πόσο απελευθερωμένο είναι πλέον το παιχνίδι του, ενώ έβαλε σαν επόμενο στόχο την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν.

Ερωτηθείς για το αν οι δύο χαμένοι τελικοί στο Αυστραλιανό Όπεν και το Γουίμπλεντον τον βοήθησαν στο να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ο Μάρεϊ απάντησε: «Έχοντας την εμπειρία ενός τελικού Γουίμπλεντον έναν μήνα νωρίτερα, αλλά και την εμπειρία από το Όπεν της Αυστραλίας, ήταν σημαντικές, γιατί δεν τις είχα ξαναβιώσει οπότε ήμουν πιο έτοιμος, όταν βγήκα στο

κορτ την επόμενη φορά».

Ο Μάρεϊ πρόσθεσε πως η μεγάλη του επιθυμία να πάρει ένα Γκραν Σλαμ του έγινε εμμονή κάποια στιγμή και πως αυτό ίσως επηρέασε αρνητικά την απόδοση του σε άλλες αναμετρήσεις: «Με την προσδοκία των media συνήθισα σε σύντομο διάστημα. Αλλά το θέμα του Γκραν Σλαμ και πως περίμενε η Μεγάλη Βρετανία τόσα πολλά χρόνια γι' αυτό ήταν κάτι που με έκανε να το θέλω πάρα πολύ, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μου γίνει εμμονή και δεν συγκεντρωνόμουν σε άλλα ματς. Ενδιαφερόμουν μόνο για τα Γκραν Σλαμ. Αυτό δεν ήταν υγιές και ήταν περισσότερο δικό μου σφάλμα. Αλλά με το χρυσό στο Λονδίνο και το US Open ένιωσα να φεύγει μεγάλο βάρος από τους ώμους μου».

Σε ερώτηση για το αν οι συνθήκες πλέον στο τένις, μπορεί να ελαχιστοποιήσουν τον χρόνο που μπορεί να είναι κάποιος στην πρώτη γραμμή γύρω στα έξι χρόνια, φέρνοντας σαν παράδειγμα τους πολλούς τραυματισμούς του Ναδάλ, ο Μάρεϊ απάντησε: «Όχι δεν το πιστεύω. Θα πρέπει να θυμάστε πως ο Ράφα (σ.σ Ναδάλ) βρέθηκε στο Νο2 του κόσμου, σε ηλικία μόλις 19 ετών και τώρα είναι 26. Το στιλ του είναι πολύ δυνατό, ίσως περισσότερο από κάθε άλλον σε αυτό το σπορ. Κι εξακολουθεί να βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο. Ο Νόβακ επίσης βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο εδώ και 5-6 χρόνια και η εξέλιξη του, δεν φαίνεται να επιβραδύνεται».

Για το στιλ παιχνιδιού του τόνισε πως «τώρα είμαι πιο ελεύθερος να πάρω περισσότερα ρίσκα. Διδάχτηκα πως είναι προτιμότερο να παίζω το ματς με τους δικούς μου όρους και να διεκδικώ τις ευκαιρίες μου, από το ν' αφήνω τον αντίπαλο να κατευθύνει το ματς. Κι αυτό μπορώ να το κάνω τώρα, διότι πιστεύω πως πλέον δεν έχω κάτι ν' αποδείξω».

Ασφαλώς στη μεταμόρφωση του έπαιξε τεράστιο ρόλο η παρουσία του Λεντλ στο πλευρό του, ως προπονητή: «Το να έχεις κάποιον στο δικό σου «μποξ» και να ξέρεις πως έχει περάσει από τέτοιες καταστάσεις, ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά, είναι κάτι που επιδρά θετικά σε επίπεδο ηρεμίας. Έχει περάσει παρόμοιες καταστάσεις με μένα, σε ματς που έχανε με τον Μακ Ένρο και με τον Τζίμι Κόνορς, αλλά κατόρθωνε να γυρίζει τα παιχνίδια. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες στο πως ξεκίνησαν οι καριέρες μας» είπε ο Μάρεϊ που καταλήγοντας τόνισε πως το μόνο που σκέφτεται τώρα είναι το Αυστραλιανό Όπεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα