«Μαμά, μπορώ να δω»! (VIDEO)

21:10 11/9/2014 - Πηγή: AEK365

Οι αδερφές Σόνια και Ανίτα γεννήθηκαν χωρίς να μπορούν να δουν. Το πρόβλημα όμως στα μάτια τους μπορούσε να διορθωθεί πολύ εύκολα με μια απλή επέμβαση στα μάτια.

Τα δύο κορίτσια όμως, 12 και 6 ετών, γεννήθηκαν σε μια φτωχική επαρχία της Κίνας και οι γονείς τους εργάζονταν στους ορυζώνες της περιοχής για 17 σεντς την ώρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μαζέψουν τα 300 δολάρια που χρειάζονταν για την εγχείριση.

Όμως χάρη στην μη κερδοσκοπική οργάνωση 20/20/20 που σκοπό έχει την αποκατάσταση προβλημάτων όρασης σε παιδιά και ενήλικες από φτωχές περιοχές, τα δυο κορίτσια μπόρεσαν να

δουν για πρώτη φορά τον κόσμο!

Η στιγμή που η Σόνια και η Ανίτα βλέπουν για πρώτη φορά καταγράφηκε σε ένα βίντεο, όπου η 6χρονη Ανίτα ακούγεται να επαναλαμβάνει συνεχώς «Μπορώ να δω μαμά»!

Η εγχείριση διήρκησε μόλις 15 λεπτά και ο «χαλασμένος» φακός των κοριτσιών αντικαταστάθηκε με έναν τεχνητό. Η εγχείρηση αυτή θα μπορούσε να αντικαταστήσει την όραση στους μισούς από τους ανθρώπους που είναι τυφλοί.

Η ζωή της Σόνιας και της Ανίτας άλλαξε άρδην μετά από αυτή την επέμβαση, ενώ η μεγαλύτερη πηγαίνει μάλιστα πλέον στο σχολείο και έχει κάνει νέους φίλους.

«Το μόνο πρόβλημα για τους πιο φτωχότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ζουν με ένα μόλις δολάριο την ημέρα είναι ότι δεν μπορούν να πληρώσουν 300 δολάρια για την εγχείριση και έτσι απλώς παραμένουν τυφλοί σε όλη τους τη ζωή», αναφέρει η οργάνωση 20/20/20.

Keywords
Τυχαία Θέματα