Φιλικό στο Αίγιο για τα παιδιά οι Παλαίμαχοι της ΑΕΚ

21:05 11/9/2014 - Πηγή: AEK365

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League που έγινε πριν μερικές ημέρες έβγαλε τον Παναιγιάλειο ως αντίπαλο της ΑΕΚ την 1η αγωνιστική. Η Ένωση θα ταξιδέψει στις 28 Σεπτεμβρίου στο Αίγιο, όπου θα κάνει πρεμιέρα στη Β'Εθνική. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 22 του μηνός θα γίνει... κιτρινόμαυρη αυτοψία στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση.

Η τύχη τα έφερε έτσι και οι παλαίμαχοι

της ΑΕΚ θα δώσουν στο ίδιο γήπεδο φιλικό αγώνα κόντρα στην ομάδα βετεράνων του Παναιγιάλειου. Έτσι οι "κιτρινόμαυροι" θα τσεκάρουν την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της έδρας της ομάδας του Αιγίου και φυσικά θα ενημερώσουν τους υπεύθυνους της ομάδας.


Όλα για τα παιδιά!

Το φιλικό που θα δώσουν οι παλαίμαχοι της ομάδας μας θα ξεκινήσει στις 18:00 και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα απ'τα εισιτήρια που θα πωληθούν θα δοθούν στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΚΑΜΕ ΑΜΕΑ). Στο γήπεδο του Αιγίου αναμένεται να υπάρξει μεγάλη κοσμοσυρροή. Οι φίλαθλοι του Παναιγιάλειου στηρίζουν πιστά την ομάδα τους και γεμίζουν το γήπεδο δημιουργώντας πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.«Ο Παναιγιάλειος πάντα είχε πολύ λαό στο γήπεδό του, παλιά έρευνα είχε κατατάξει την ομάδα ανάμεσα στις 14 ομάδες με τον περισσότερο κόσμο», σχολίασε στο ΑΕΚ LIVE ο πρόεδρος των παλαιμάχων της ομάδας του Αιγίου, Χρήστος Ρόρος. «Υπολογίζουμε να πουλήσουμε τρεις με τέσσερις χιλιάδες εισιτήρια με 1 ευρώ το απόκομμα»,πρόσθεσε. Φυσικά, έντονη θα είναι η παρουσία και του ενωσίτικου στοιχείου, αφού στην περιοχή εγκαταστάθηκαν πρόσφυγές από την Κωνσταντινούπολη και τα παράλια της Μικράς Ασίας (μετά τον ξεριζωμό του 1922).

«Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι ιερός και θέλουμε πολύ ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτά τα παιδιά, τα οποία θα πάρουν θέση στην εξέδρα, θα χειροκροτηθούν για τη μάχη ζωής που δίνουν και θα χειροκροτήσουν τους αγωνιζόμενους. Το ΕΚΑΜΕ ΑΜΕΑ, είναι από τους συλλόγους που παράγουν έντονο κοινωνικό έργο, γι'αυτό εμείς οι παλαίμαχοι του Παναιγιάλειου προσπαθούμε 1-2 φορές να κάνουμε φιλικά και να τους στηρίζουμε. Η αναμέτρηση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας και του νέου τοπικού άρχοντα, Αθανάσιου Παναγόπουλου. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά την ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία παραχώρησε το πούλμαν της ομάδας για τη μεταφορά των παλαιμάχων», κατέληξε ο Χρήστος Ρόρος.

Τιμές σε Μπάγεβιτς και άλλους τρεις «κιτρινόμαυρους»!

Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης το πρόγραμμα περιλαμβάνει βραβεύσεις. Ο Παναιγιάλειος θα τιμήσει τέσσερις ανθρώπους της ΑΕΚ! Η ομάδα του Αιγίου θα τιμήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για τη συλλογική του προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως ποδοσφαιριστής και προπονητής. Θα βραβευτούν επίσης τρεις βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Ένωσης, οι οποίοι φόρεσαν στην καριέρα τους τη φανέλα της ομάδας του Αιγίου. Πρόκειται για τους Μιχάλη Σιμιγδαλά, Νίκο Σταθόπουλο και Χρήστο Αντωνόπουλο.


Λίγα λόγια για το ΕΚΑΜΕ

Το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες είναι μια προσπάθεια από ανθρώπους με αγάπη να στηρίξουν τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες παρέχοντάς τους εκπαίδευση, δημιουργική απασχόληση, φροντίδα και κυρίως μια ζεστή αγκαλιά.

Το Ε.Κ.Α.ΜΕ./Α.μ.Ε.Α. Αιγίου είναι ένα Σωματείο Φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό. Συστάθηκε το 1997 κυρίως από γονείς ατόμων με αναπηρίες με σκοπό να δημιουργηθεί ένα Κέντρο ημερήσιας φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης στο Αίγιο.Τίποτα παρόμοιο μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε στην περιοχή και τα «παιδιά» παρέμεναν στα σπίτια τους χωρίς να αξιοποιούν τις δυνατότητες τους.

Μετά από πολλούς αγώνες δημιουργήθηκε τελικά ένα Κέντρο και εξελίχθηκε ραγδαία χάρη στην εργατικότητα των μελών του, το πείσμα και την υπομονή τους. Σήμερα μπορούμε με περηφάνια να μιλήσουμε για ένα Κέντρο στελεχωμένο με 10 άτομα επιστημονικό προσωπικό (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Λογοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές, Γυμναστές, καθώς και ειδική Ψυχολόγο για τη συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων).Επίσης εργάζονται σχεδόν καθημερινά και πάρα πολλοί εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων (καθηγητές, γυμναστές, μουσικοί, οδοντίατροι, λογιστές, κληρικοί, κα)οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς. Το καθημερινό πρόγραμμα το οποίο ξεκινάει καθημερινά στις 7:30πμ και ολοκληρώνεται στις 3:30μμ περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση των εκπαιδευόμενων σε εργαστήρια ζωγραφικής, κεραμικής, κατασκευής κεριών, καρτών, προσκλητηρίων, υφαντών, παλαίωσης εικόνων και γύψινων καθώς και χορό, γυμναστική και θέατρο με εκπληκτικά αποτελέσματα. Παράλληλα γίνονται ιδιαίτερες συνεδρίες φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας και λογοθεραπείας σε όποια άτομα το έχουν ανάγκη.

Από τα 30 άτομα με ειδικές ανάγκες (διαφόρων παθήσεων κινητικών ή νοητικών) που δέχονται τις υπηρεσίες που προσφέρει το Ε.Κ.Α.ΜΕ./Α.μ.Ε.Α. αυτή τη στιγμή κανένας δεν πληρώνει το παραμικρό. Αντιθέτως το Κέντρο προσπαθεί να καλύπτει και επιπλέον ανάγκες των εκπαιδευόμενων και των οικογενειών τους.

Το έργο του Κέντρου μέχρι τώρα είναι κατά κοινή ομολογία εκπληκτικό αν σκεφτεί κανείς τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα φιλανθρωπικά σωματεία και τις περιορισμένες επιλογές της επαρχίας. Και τελικά περήφανα κάνει απολογισμό: Αμέτρητες εκδηλώσεις μουσικό-χορευτικές και θεατρικές έχει παρουσιάσει το Κέντρο στους πολίτες του Αιγίου και της Πάτρας. Πάρα πολλές εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους, αεροδρόμια, μοναστήρια, Προεδρικό Μέγαρο και νησιά έχει πραγματοποιήσει στην πορεία του. Όλα γίνονται για έναν διπλό λόγο: την κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρίες και την ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση των υπολοίπων ανθρώπων. Ώστε να ζούμε σε μια κοινωνία αποδοχής και αγάπης.

Επομένως ο στόχος της δημιουργίας ενός σχολείου επιτεύχθηκε και μάλιστα ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο δύσπιστων. Τώρα ο στόχος είναι η δημιουργία Ξενώνων Ημιαυτόνομης Διαβίωσης. Δηλαδή ενός χώρου αξιοπρεπούς όπου θα μπορούν να διαμένουν όλο το 24ωρο και να υποστηρίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Να είναι το σπίτι τους! Είναι πλέον στόχος ζωτικής σημασίας γιατί από αυτά τα άτομα υπάρχουν «παιδιά» που μένουν μόνα τους (με ό,τι συνεπάγεται αυτό) επειδή οι γονείς τους έφυγαν από τη ζωή ή φιλοξενούμενα στο σπίτι κάποιου συγγενή και δυστυχώς πολλοί ακόμα γονείς προχωρημένης ηλικίας αγωνιούν για την τύχη των «παιδιών» τους.

Το σχολείο άνοιξε πριν 13 χρόνια και μαζί του άνοιξαν εκατοντάδες μυαλά, καρδιές και αγκαλιές σ' αυτή τη μικρή πόλη του Αιγίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα