Λοντίγκιν: Συγκεντρωμένος σε Ξάνθη και Εθνική

20:49 24/3/2013 - Πηγή: AEK365

Τα μεταγραφικά σενάρια που εμπλέκουν το όνομα του δεν απασχολούν τον Γιούρι Λοντίγκιν όπως υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως αυτή την στιγμή είναι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελλάδας και την Skoda Ξάνθη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 24χρονος τερματοφύλακας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ
- Για την κλήση

του στην Εθνική: «Η κλήση στην Εθνική Ανδρών είναι ύψιστη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή. Το γεγονός ότι με κάλεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος με κάνει πολύ χαρούμενο και ταυτόχρονα με γεμίζει κι ευθύνες. Μπορεί να ανάμενα μια κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όμως σίγουρα δεν την περίμενα σ' αυτό το κρίσιμο χρονικό σημείο. Ξαφνιάστηκα. Φυσικά και δεν με πείραξε το γεγονός αυτό και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί με παίκτες αυτού του επιπέδου».
- Για το αν το περίμενε, μετά από 20 ματς με την Ξάνθη να κληθεί: «Δεν νομίζω πως ο αριθμός των συμμετοχών είναι το «κλειδί» για την «πόρτα» της Εθνικής όσο η συνέχεια και η διάρκεια στις εμφανίσεις. Προσπάθησα να έχω μία σταθερά καλή πορεία και μία συνέχεια θετικών εμφανίσεων κι από εκεί και πέρα ήρθε και η διάκριση. Φυσικά, ρόλο σ' αυτό έπαιξε και η καλή πορεία της SKODA ΞΑΝΘΗ στον δεύτερο γύρο».
- Για την ήττα της «γαλανόλευκης» με σκορ 3-1 από τη Βοσνία: «Ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα όμως έχουμε ακόμη μπροστά μας πολλά παιχνίδια που μπορούμε καταρχήν να διατηρήσουμε την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ και να εκμεταλλευτούμε κάθε στραβοπάτημα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης που έγινε το φαβορί για την πρωτιά».
- Για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα της Ξάνθης: «Πλέον μπορούμε να παίξουμε πολύ πιο ελεύθερα, με "καθαρό" μυαλό και να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο. Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε μέχρι το τέλος και να ξεφύγουμε από τις χαμηλές κατατάξεις στην τελική βαθμολογία των περασμένων ετών».
- Για την νίκη κόντρα στον Πανθρακικό και για τους φιλάθλους της Ξάνθης: «Ήταν κάτι πολύ ωραίο. Ο κόσμος βρέθηκε κοντά μας σε ένα δύσκολο παιχνίδι και συμπαραστάθηκε με όλη την ψυχή του. Μας έδωσε παραπάνω ώθηση κι εμείς πετύχαμε τη νίκη. Οι εικόνες μετά την λήξη με τους πανηγυρισμούς μας ήταν ότι καλύτερο. Τους περιμένουμε και στην συνέχεια δίπλα μας και μακάρι κάθε παιχνίδι να έχει αυτόν τον όμορφο επίλογο».
- Για το αν υπάρχουν πιθανότητες να προλάβουν οι ακρίτες τα πλέι οφ: «Όπως ανέφερα και πριν η Ξάνθη δεν θα έχει άγχος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το πρωτάθλημα τελείωσε. Θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο στα επόμενα ματς κι από εκεί και πέρα αν μας δοθεί η ευκαιρία να μπούμε στην 5άδα δεν θα την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη».
- Για το επερχόμενο ματς με τον Ατρόμητο: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και παράλληλα αυτό που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Δεν γίνεται μόνο με τις εκτός έδρας επιτυχίες να πετύχεις κάτι καλό. Πρέπει να πάρουμε βαθμούς και την έδρα μας και να βάλουμε τέλος στο σερί των τελευταίων αγωνιστικών στο "σπίτι" μας».
- Για το τι σκέφτεται πριν από κάθε ευκαιρία των επιθετικών: «Περισσότερο ρόλο παίζει η αντίληψη της φάσης, η σκέψη της στιγμής ώστε να προβλέψεις και να προσπαθήσεις να αντιδράσεις σωστά για να σώσεις την εστία σου».
- Για το γεγονός πως δεν είχε δεχτεί ούτε ένα τέρμα για 11 ματς: «Πρόκειται για συνολική δουλειά, δεν είναι μόνο προσωπική. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν σώσει την εστία οι αμυντικοί, γι' αυτό άλλωστε είμαστε ομάδα. Ο ένας προσπαθεί να διορθώσει το λάθος του άλλου».
- Για τα μεταγραφικά σενάρια στα οποία εμπλέκεται το όνομά του: «Αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Κοιτάζω τις υποχρεώσεις μου με την Εθνική και για την προκριματική φάση και από εκεί και πέρα όταν επιστρέψω θα συγκεντρωθώ στις υποχρεώσεις μου με την Ξάνθη».

Keywords
Τυχαία Θέματα