Λεφτά στις ελληνικές ομάδες από Παρί και Σίτι

13:57 10/9/2014 - Πηγή: AEK365

Την Τρίτη συνεδρίασε η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων και τα 214 μέλη της ενημερώθηκαν πως επήλθε συμφωνία με την UEFA προκειμένου τα παρακρατημένα κέρδη των ομάδων που παραβίασαν τους κανονισμούς του Financial Fair Play θα διατεθούν στις ομάδες των περσινών διοργανώσεων της UEFA.
Υπενθυμίζεται πως έχει επιβληθεί πρόστιμο, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ στη κάθε μία, σε Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν

Ζερμέν όμως το πρόστιμο μπορεί να μειωθεί στα 24 εκατομμύρια ευρώ αν οι δυο ομάδες συμμορφωθούν εγκαίρως με τους κανονισμούς του Financial Fair Play.
Εκτός από τους πρωταθλητές Αγγλίας και πρωταθλητές Γαλλίας, τους κανονισμούς παραβίασαν, την περασμένη σεζόν, και οι Ζενίτ, Ρούμπιν Καζάν, Ανζί, Γαλατάσαραϊ, Μπούρσασπορ, Τράμπζονσπορ και Λέφσκι Σόφιας.
Μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, οι 70 ομάδες που συμμετείχαν στη τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League θα μοιραστούν περίπου 265.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν ισόποσα στις ομάδες που αποκλείστηκαν στις προκριματικές φάσεις. Σημειώνεται πως από τις ομάδες που παραβίασαν τους κανονισμούς του Financial Fair Play παρακρατούνται πριμ από τις συμμετοχές τους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με το ποσό να υπολογίζεται στα 24 εκατομμύρια ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή ευνοεί και τις ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν την περασμένη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δηλαδή τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ενώ Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Ξάνθη είχαν παίξει στα προκριματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα