«Λάθη και παραπάνω κόστισαν»

21:09 30/7/2013 - Πηγή: AEK365

Στην χαρακτηριστική αστοχία της Εθνικής μας στον παίκτη παραπάνω που μας δημιούργησε προβλήματα και αμυντικά, αλλά και την υπόσχεση ότι η προσπάθεια στη Βαρκελώνη, για μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη, θα συνεχιστεί, στάθηκαν στις δηλώσεις τους μετά τον αγώνα με τους Μαγυάρους, οι διεθνείς μας πολίστες και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Χρήστος Αφρουδάκης : " Τους δώσαμε την ευκαιρία να κάνουν το παιχνίδι τους. Δεν παίξαμε καλά και η Ουγγαρία, είναι Ουγγαρία,

εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη και τα κενά που δημιουργήθηκαν και πήρε την νίκη. Δεν παίξαμε τον παίκτη παραπάνω, όπως είχαμε κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να κερδίσουν πολλούς αιφνιδιασμούς και να μην έχουμε την μέχρι τώρα σωστή αλληλοκάλυψη στην άμυνα κι έτσι όταν χάνεις μπροστά, δυστυχώς χάνεις και πίσω. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε, βάλαμε υποθήκη για το μέλλον με την νεανική ομάδα που έχουμε και θέλω να πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει ευοίωνο μέλλον. Τώρα πάμε για την καλύτερη θέση στα επόμενα δυο παιχνίδια που θα δώσουμε".

Μανώλης Μυλωνάκης: " Δυστυχώς είχαμε πολύ κακές επιλογές στο παίκτη παραπάνω. Το γεγονός ότι δεν μας βγήκε το παιχνίδι επιθετικά, λειτούργησε κι ανορθόδοξα αμυντικά, αφού δεχτήκαμε αιφνιδιασμούς αρκετούς και έτσι ήρθε αυτή η διάφορα στο σκορ. Ελπίζω η συνέχεια να ‘ναι καλύτερη για μας και να ξεχάσουμε άμεσα τον σημερινό αγώνα, αφού η ομάδα έχει μέλλον κα χτίζεται τώρα για το αύριο".

Κώστας Τσαλκάνης: " Το ατού μας και το καλύτερο στοιχείο που είχαμε μέχρι τώρα, ο παίκτης παραπάνω το ξεχάσαμε σήμερα, οι αντίπαλοι μας το πέτυχαν στην εντέλεια και ήρθε αυτή η ήττα, από μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η Ουγγαρία.

Άλλο τα φιλικά, και άλλο παιχνίδι αυτό που δώσαμε σήμερα και φάνηκε η διαφορά. Εμείς χάσαμε την ψυχραιμία μας, από ένα σημείο και μετά, από τα μέσα του γ' οκταλέπτου, κάναμε βεβιασμένες επιλογές και ήρθε το κακό. Αδικούμε τους εαυτούς μας με τέτοιες εμφανίσεις και είναι κρίμα, όταν πάμε να χτίσουμε κάτι καλό. Ο στόχος για μας έχει επιτευχθεί, είμαστε μια νέα ομάδα κα βρισκόμαστε στην τελική οκτάδα, αλλά θα επιδιώξουμε το καλύτερο στην συνέχεια."

Σάκης Κεχαγιάς: "Δεν πήγαμε καθόλου καλά απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα με ιστορία και πολύ ταλέντο, όπως είναι η πολυολυμπιονίκης Ουγγαρία. Αντιμετωπίσαμε τον αγώνα, σαν μοναδικό, όπως κάναμε σε όλα τα άλλα, αλλά η επιθετική αστοχία και το γεγονός ότι δεν παίξαμε το 6 στα 6 και τον παίκτη παραπάνω σωστά, όπως κάναμε μέχρι τώρα, μας έβγαλε από την συνοχή που διαθέτουμε, έγιναν πολλά λάθη μετά και έτσι ήλθε η διάφορα στο σκορ.

Αμυντικά όσο ήμασταν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού, όλα πήγαιναν καλά, μετά επήλθε, αναίτια χαλάρωση πίσω. Δυστυχώς σε αυτά τα παιχνίδια, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος 100%, τότε χάνεις την ψυχραιμία σου και μοιραία έρχονται τα λάθη, οι κακές επιλογές και η εύκολη ήττα.

Όταν χάσαμε κα τους δυο βασικούς αμυντικούς μας με αποβολές, οι Ούγγροι έκαναν ότι ήθελαν. Προχωράμε όμως, θα δούμε τον επόμενο αντίπαλο, για να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση. Θέλω να τονίσω πως το μέλλον ανήκει σε αυτήν την ομάδα. Πιστεύω σε όλα τα παιδιά. Ένα κακό απόγευμα, ένα κακό αποτέλεσμα δεν μας πτοεί, συνεχίζουμε".

(Δηλώσεις στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ Μάκη Τσίλκο)

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει τώρα για τις θέσεις 5η-8η, την Πέμπτη (16.30) την Αυστραλία που ηττήθηκε στην παράταση 7-6 (5-5 η κανονική διάρκεια) από την Κροατία.

Αν νικήσουμε θα παίξουμε για την 5η θέση το Σάββατο .

Keywords
Τυχαία Θέματα