Λαγκάρντ: Οι Έλληνες ήρθε η ώρα να πληρώσουν

09:22 26/5/2012 - Πηγή: AEK365

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα "Guardian" η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μίλησε με "σκληρή" γλώσσα για τους Έλληνες πολίτες σημειώνοντας πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν.

Σε ερώτηση αν κάθε φορά που απαιτεί μέτρα για την Ελλάδα ταυτόχρονα αγνοεί το γεγονός πως οι Ελληνίδες δεν θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε μαιευτική κλινική να γεννήσουν, ασθενείς δεν θα έχουν φάρμακα για να ζήσουν την ώρα που ηλικιωμένοι πεθαίνουν χωρίς φροντίδα,

η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. απάντησε: "Αυτό που σκέφτομαι περισσότερο είναι τα παιδιά σε κάποιο χωριό του Νίγηρα που πηγαίνουν σχολείο μόνο δυο ώρες την ημέρα, μοιράζονται μια καρέκλα ανά τρία, την ώρα που θέλουν πολύ να μορφωθούν. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται ακόμα περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα".
Παράλληλα, η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε πως όταν έρχεται στο μυαλό της η Ελλάδα, σκέφτεται όσους φοροδιαφεύγουν αλλά υπογράμμισε πως στο μυαλό της είναι και όσοι προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς δουλειά ή δημόσιες υπηρεσίες καταλήγοντας πω όλοι θα πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους.

Συμφωνεί με την παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι ακούγεται σαν να λέει στους Έλληνες και σε άλλους Ευρωπαίους ότι πέρασαν καλά αλλά τώρα είναι η ώρα να πληρώσουν. «Σωστά, ναι», απαντά η κα. Λαγκάρντ.
Σε ερώτηση για το πώς μπορούν να ευθύνονται τα παιδιά στην Ελλάδα που υποφέρουν από τις περικοπές, η επικεφαλής του ΔΝΤ απαντά ότι υπεύθυνοι είναι οι γονείς τους, που πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.
Σχολιάζοντας την ενίσχυση αντιμνημονιακών κομμάτων στις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, η κα. Λαγκάρντ λέει ότι οι ψηφοφόροι ποτέ δεν κάνουν λάθος καθώς ψηφίζουν με γνώμονα τη συνείδησή τους και τα πιστεύω τους, ασκώντας το δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα