Λαγκάρντ: Ελλάδα κάντο όπως η Λετονία

13:12 5/6/2012 - Πηγή: AEK365

Λίγες μέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις της σύμφωνα με τις οποίες ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά της Αφρικής παρά για τα παιδιά της Ελλάδας, η Κριστίν Λαγκάρντ επανέρχεται καλώντας τους Έλληνες αλλά και τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης που δοκιμάζονται από την οικονομική Κρίση να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Λετονίας.
Σημειώνεται πως η Λετονία ζήτησε χρηματοδότηση από το ΔΝΤ τον Δεκέμβριο του 2008

και το τριετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους παρά το γεγονός ότι η χώρα αποπληρώνει ακόμη τα δάνεια στο Ταμείο.
Σε δηλώσεις της στην σουηδική εφημερίδα "Svenska Dagbladet" η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε: " Ένα σημαντικό σημείο είναι ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ανήκει στους Λετονούς πολιτικούς. Συνειδητοποίησαν ότι οι δομικές αλλαγές ήταν αναγκαίες και πήραν κάποιες πολύ γενναίες αποφάσεις".
Παράλληλα εμφανίζεται θετική στην ιδέα μιας τραπεζικής ένωσης, στην οποία η ΕΕ θα έχει συλλογική ευθύνη στη διασφάλιση της σταθερότητας των τραπεζών της περιοχής, χωρίς όμως να εξειδικεύσει περαιτέρω τις σκέψεις της για το θέμα αυτό.
Πριν από λίγο καιρό, το παράδειγμα της Λετονίας είχε καταστεί και πάλι αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση, όταν ο Εύάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός των Οικονομικών τότε, είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει Λετονία... Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν στους μισθούς των Λετονών οι οποίοι ανέρχονται στα περίπου 200 ευρώ μηνιαίως κατά μέσο όρο...

Keywords
Τυχαία Θέματα