Κυνηγούν τη δεύτερη θέση οι Γυναίκες

16:18 3/5/2015 - Πηγή: AEK365

Η Γερμανία υπερίσχυσε επί της Εθνικής γυναικών με 2-0 νίκες στον τελικό του 3ου γύρου του προ-Ολυμπιακού τουρνουά Continental Cup, στο Avant Garde Sports Club, κατακτώντας την πρωτιά στον όμιλο της Θεσσαλονίκης.

Οι Γερμανίδες εξασφάλισαν έτσι την παρουσία τους στην τελική φάση, που θα γίνει τον Ιούνιο του 2016 και όπου θα κριθούν τα εισιτήρια

για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ οι Ελληνίδες αθλήτριες θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσω της ημιτελικής φάσης του Continental Cup, που θα γίνει φέτος τον Σεπτέμβριο.

Παρά την καλή εμφάνισή τους και την ένθερμη υποστήριξη των φιλάθλων που πλημμύρισαν τις εξέδρες, οι Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη ηττήθηκαν από τις Λούντβιχ / Μπίνεκ με 2-1 σετ (21-19, 16-21, 15-6), πληρώνοντας την έλλειψη συγκέντρωσης και τύχης σε κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έχασαν το 1ο σετ με τυχερό άσο της Μπίνεκ, ανέκαμψαν στο 2ο σετ μ' ένα εντυπωσιακό σερί που μετέτρεψε το αρχικό 1-5 σε 8-5, αλλά έκαναν κακό ξεκίνημα και στο τάι μπρέικ, με συνέπεια να γνωρίσουν την ήττα.

Από την πλευρά τους, οι Καραγκούνη / Μεθενίτη έδωσαν ό,τι είχαν απέναντι στις πολύ ισχυρότερες Μπέργκερ / Μπέτε, αλλά τελικά έχασαν με 2-0 (21-14, 23-21), παρότι στο 2ο σετ προηγήθηκαν 13-9 και είχαν το πρώτο σετ-μπολ.

Η Εθνική γυναικών θα παίξει στις 17:20 το απόγευμα με την Αγγλία για τη 2η-3η θέση, με στόχο την επικράτηση, που θα τη φέρει σε ευνοϊκότερη θέση ενόψει της κατάρτισης των ομίλων της ημιτελικής φάσης του Continental Cup.

Δηλώσεις των αθλητριών:

Βίκυ Αρβανίτη (Ελλάδα): «Γνωρίζαμε ότι θα μας περίμενε ένα δύσκολο ματς. Κάναμε καλή εμφάνιση, αλλά μας στοίχισε το κακό ξεκίνημα στο 3ο σετ. Ο κόσμος μας έδωσε πολύ σημαντική ώθηση και μας βοήθησε πολύ στο να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα στο 2ο σετ. Μακάρι να διοργανώσουμε στην Ελλάδα και την επόμενη φάση του Continental Cup, ώστε να έχουμε ξανά αυτή τη βοήθεια. Τώρα σειρά παίρνει η απογευματινή αναμέτρηση με τις Αγγλίδες, ώστε να επιβεβαιώσουμε τη 2η θέση μας στον όμιλο».

Λάουρα Λούντβιχ (Γερμανία): «Χαιρόμαστε που κερδίσαμε την 1η θέση, που μας επιτρέπει να αποφύγουμε την ημιτελική φάση του Continental Cup και να επικεντρωθούμε στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της χρονιάς. Είναι όμορφο το να ξεκινάς τη σεζόν με νίκες. Είμαστε καινούργιο δίδυμο με τη Βικτόρια Μπίνεκ και πάντα υπάρχουν δυσκολίες σ' ένα τέτοιο ξεκίνημα, αλλά τα πήγαμε πολύ καλά. Προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε σε ατομικό επίπεδο και μετά να συνδυάσουμε αυτά τα στοιχεία, πράγμα που λειτούργησε.
Η ατμόσφαιρα εδώ ήταν υπέροχη και είναι ξεκάθαρο ότι οι Έλληνες αγαπούν πολύ το μπιτς βόλεϊ. Είναι μεγάλη η χαρά μας όταν βλέπουμε τόσο πολλά παιδιά να βρίσκονται στους αγώνες, να μας χειροκροτούν και να ζητούν αυτόγραφα».

Πέννυ Καραγκούνη (Ελλάδα): «Κάναμε κάποια αβίαστα λάθη στο 2ο σετ, που τα αποδίδω στην έλλειψη εμπειρίας. Δεν έχουμε ξαναπαίξει με ομάδες τέτοιου υψηλού επιπέδου και η ήττα ήταν το πιθανότερο αποτέλεσμα, αν και με την απόδοσή μας προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα