Ανέβηκε στη 2η θέση η Ρόμα

15:53 3/5/2015 - Πηγή: AEK365

SERIE A- 34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΑΠΟΛΙ-ΜΙΛΑΝ: 3-0
Γήπεδο: Σαν Πάολο

Τις λίγες ελπίδες που έχει για την πρόκρισή της στο Champions League διατήρησε η Νάπολι ύστερα από τον θρίαμβό της με 3-0 επί της Μίλαν.

Στα τελευταία λεπτά ξέσπασε η Νάπολι στην αναμέτρησή της με τη Μίλαν για να φτάσει στη σπουδαία νίκη με 3-0 και να πλησιάσει στους τέσσερις βαθμούς από την πρώτη τριάδα που οδηγεί στο Champions League.

Μόλις στο 2' ο Ντε Σίλιο αποβλήθηκε για τους «ροσονέρι» για να λυγίσουν στο τελευταίο 20λεπτο όταν δέχτηκαν και τα τρία γκολ. Στο 70' ο Χάμσικ έκανε το 1-0 για να πάρει τη... σκυτάλη ο Ιγκουαΐν στο 74' και να κάνει το 2-0. Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε ένα λεπτό αργότερα από το γκολ του Γκαμπιαντίνι.

ΝΑΠΟΛΙ: Αντούχαρ, Γκουλάμ, Μπρίτος, Αλμπιόλ, Μάτζιο, Ζοργκίνιο (55' Γκαμπιαντίνι), Νταβίντ Λόπεζ (83' Λουπέρτο), Ινσίνιε (69' Μέρτενς), Χάμσικ, Καγιεχόν, Ιγκουαΐν.

ΜΙΛΑΝ: Ντιέγκο Λόπεζ, Ντε Σίλιο, Παλέτα, Άλεξ, Μποκέτι (61' Μπονέρα), Πόλι, Ντε Γιονγκ, Φαν Γκίνκελ, Μποναβεντούρα (84' Φελιτσιόλι), Ντέστρο (57΄ Πατσίνι), Χόντα.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΤΣΕΖΕΝΑ: 3-1
Γήπεδο: Αρτέμιο Φράνκι

Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης έκανε η Φιορεντίνα που κέρδισε με 3-1 την Τσεζένα και την υποβίβασε.

Οι «βιόλα» ήταν καλύτερη από την αρχή του ματς και στο 31' ο Ίλισιτς με πέναλτι έκανε το 1-0. Πριν προλάβει να αντιδράσει η Τσεζένα, δέχτηκε και 2ο γκολ τρία λεπτά μετά και πάλι από τον Ίλισιτς, ενώ στο 56' ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο έκανε το 3-0.

Το μόνο που κατάφερε η Τσεζένα ήταν να μειώσει στο 59' με τον Ροντρίγκες.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Τόμοβιτς, Σάβιτς, Μπασάντα, ΧΜ Βάργκας, Μπάντελ, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο (72΄Ματίας Φερνάντες), Σαλάχ (63' Ντιαμάτι), Ίλιτσιτς (82' Λάτζαρι), Τζιλαρντίνο.

ΤΣΕΖΕΝΑ: Αλιάρντι, Περίκο, Καπέλι, Κράιντς, Ρεντζέτι, Μουντιγκαΐ (73' Νταλ Μόντε), Καρμπονέρο, Τζόρτζι (46' Κασιόνε), Μπριέντζα, Ντεφρέλ, Αλεχάντρο Ροντρίγκεθ (75' Τζούριτς).

ΒΕΡΟΝΑ-ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: 0-1
Γήπεδο: Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι

Μεγάλο διπλό πέτυχε η Ουντινέζε με 1-0 μέσα στην έδρα της Βερονα.

Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες από το 60ο λεπτό λόγω αποβολής του Σάλα και στο 62' ο Ντι Νατάλε με απίστευτο τακουνάκι έκανε το 1-0. Στο 90ο λεπτό η Βερόνα έχασε και τον Μάρκες με κόκκινη.

ΒΕΡΟΝΑ: Μπενούσι, Σάλα, Ράφα Μάρκες, Μόρας, Πιζάνο, Ταχτσίδης, Ομπαντί (77' Σαβιόλα), Γκρέκο, Νικολάς Λόπες (63' Αγκοστίνι), Γιάνκοβιτς (87' Φερναντίνιο), Τόνι.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Καρνέζης, Βίντμερ, Ντανίλο, Μπούμπνιτς, Πίρις, Πίντζι, Αλάν, Παναγιώτης Κονέ (71' Μπρούνο Φερνάντες), Γκιλιέρμε, Τερεό (88' Αγκίρε), Πέριτσα (59' Ντι Νατάλε).

ΙΝΤΕΡ-ΚΙΕΒΟ: 0-0
Γήπεδο: Σαν Σίρο

Στο 0-0 κόλλησε η Ίντερ μέσα στην έδρα της επί της Κιέβο και αποχαιρετά την Ευρώπη.

Το πρώτο μέρος ήταν πολύ κακό και χωρίς φάσεις, ενώ στην επανάληψη η Ίντερ απείλησε αλλά ο Μπιθάρι ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε και κράτησε το μηδέν.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ'Αμπρόζιο, Ρανόκια, Βίντιτς, Ζουάν Ζεζούς, Μεδέλ, Μπρόζοβιτς (53' Ποντόλσκι), Γκουαρίν, Ερνάνες (64' Σατσίρι), Παλάσιο (77' Κόβατσιτς), Ικάρντι.

ΚΙΕΒΟ: Μπιθάρι, Στσελότο, Νταϊνέλι (60' Σάρντο), Μπόστιαν Σέζαρ, Νικολά Φρε (8' Μπιράγκι), Ραντοβάνοβιτς, Κρίστιανσεν, Ίσκο, Χετεμάι (57' Γκαμπερίνι), Μετζορίνι, Παλόσκι.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΛΑΤΣΙΟ: 1-1
Γήπεδο: Ατζούρι Ντ' Ιτάλια

Στην 3η θέση έπεσε η Λάτσιο που κόλλησε στο1-1 με την Αταλάντα.

Το πρώτο μέρος ήταν κακό και χωρίς φάσεις, αλλά στην επανάληψη η εικόνα του ματς άλλαξε.

Αρχικά στο 49ο λεπτό ο Μπιάβα έβαλε μπροστά στο σκορ την Αταλάντα, αλλά στο 78' ο Παρόλο με τρομερό ψαλιδάκι έφερε στα ίσα το σκορ.


ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Μπελίνι, Μπιάβα, Μαζιέλο, Ντελ Γκρόσο, Τσιγκαρίνι (79' Μοράλες), Μιλιάτσο, Καρμόνα, Ντ'Αλεσάντρο (70' Τζαπακόστα), Αλεχάντρο Γκόμες, Πινίγια (70' Μπάνκι).

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι, Μπάστα, Μαουρίσιο, Σιανί, Ράντου (69' Μπρααφχάιντ), Παρόλο, Κατάλντι, Μάουρι (64' Τζόρτζεβιτς), Καντρέβα, Φελίπε Άντερσον, Μπαλντέ Κεϊτά (76' Περέα).

ΡΟΜΑ-ΤΖΕΝΟΑ 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: "ΟΛΙΜΠΙΚΟ"

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Ρόμα η οποία, έστω και δύσκολα, κέρδισε 2-0 τη Τζένοα και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από τη Λάτσιο. Πλέον, περιμένει γκέλα της συμπολίτισσας, παίζει εκτός έδρας με την Αταλάντα, για να παραμείνει στη δεύτερη θέση στο τέλος της 34ης αγωνιστικής. Η Τζένοα, παρά την ήττα, παραμένει ένα βαθμό μακριά από τη 5η θέση που οδηγεί στο Europa League.
Στο "Ολίμπικο", η Ρόμα είχε τη πρώτη καλή στιγμή στο 25' όταν ο Ζερβινιό μπήκε από τα αριστερά, γύρισε στον Ναϊνγκολάν και εκείνος σούταρε με τον τερματοφύλακα Περίν να απομακρύνει.
Δέκα λεπτά πριν την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Λιβεριανός Σεντού Ντουμπιά εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρονκάλια, πήρε τη μπάλα και αφού ξεπέρασε δυο αντιπάλους πλάσαρε για το 1-0.
Λίγο πριν το ημίχρονο ο τερματοφύλακας της Τζένοα, Περίν, έδιωξε σουτ του Ναϊνγκολάν με τη Τζένοα να έχει καλή στιγμή με τον Μπερτολάτσι, όταν έκανε το σουτ στο 65' και ο Ντε Σάνκτις απέκρουσε.
Στο 65ο λεπτό ο Τοριοσίδης πήρε κίτρινη κάρτα για βουτιά εντός περιοχής, με τη Τζένοα να πιέζει στο τελευταίο 20λεπτο, χωρίς πάντως τη μεγάλη ευκαιρία.
Τελικά, στις καθυστερήσεις, ο Φλορέντσι έκλεψε τη μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή, και με ατομική προσπάθεια από τα δεξιά εκτέλεσε για το τελικό 2-0.
ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Αστόρι, Τοροσίδης, Μανολάς, Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς (72' Γιάνγκα Μπίουα), Ντε Ρόσι, Φλορέντσι, Ιμπάρμπο (86' Χολέμπας), Ζερβινιό, Ντουμπιά (60' Ιτούρμπε)
ΤΖΕΝΟΑ: Περίν, Ταμπέ (46' Ιάγκο), Ντε Μάιο, Ίτζο, Ρονκάλια, Μπερντίχ, Κούτσκα, Ρινκόν, Μπερτολάτσι (73' Τίνο Κόστα), Λαξάλτ (58'Λεσιέν), Νιάνγκ

Keywords
Τυχαία Θέματα