Κορδέρο: «Η ΑΕΚ θα βελτιωθεί, θα δέσει και ο κόσμος θα δει αυτό που περιμένει»

13:42 9/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ηρθε λίγο πριν το ματς με την Ξάνθη και στα Πηγάδια ήταν βασικός. Ο Μιγκέλ Κορδέρο έκανε την διαφορά στο κέντρο της ΑΕΚ, καθότι άριστος χειριστής της μπάλας και εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ο 25χρονος Ισπανός χαφ μίλησε στην «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» και τον Κώστα Τσίλη και αναφέρθηκε στην μεταγραφή του στην Ένωση, σε τι κατάσταση είναι η ομάδα και τους στόχους της και ποιοι τον έπεισαν να

πει το «ναι».

Αναλυτικά η συνέντευξη Κορδέρο:

- Καταρχήν, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ομάδα;

«Είναι καλές οι πρώτες εντυπώσεις μου από την ΑΕΚ, αν και βρίσκομαι εδώ πολύ λίγο καιρό. Η δουλειά που γίνεται στην ομάδα είναι πολύ καλή. Υπάρχουν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές με όρεξη και ταλέντο και ίσως η έλλειψη εμπειρίας, μας στοίχισε στο πρώτο ματς. Σιγά- σιγά όμως η ομάδα θα βελτιωθεί, θα δέσει και ο κόσμος θα δει αυτό που περιμένει».

- Φαντάζομαι είχες πληροφορηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ και τα προβλήματα που υπάρχουν. Πως πήρες την απόφαση τελικά να έρθεις;

«Ήξερα πως είναι η κατάσταση. Είχα μιλήσει και με τον Καλα και με τον Ματέος και είχα μάθει πράγματα για την ΑΕΚ. Είχα ενημέρωση για την κατάσταση. Με την βοήθεια του Βασίλη Τσιάρτα με τον οποίο συζήτησα πολύ, μ’ έπεισε πως θα είναι καλό για μένα να έρθω εδώ και έτσι πήρα την απόφαση μου.

- Είχες στα χέρια σου και άλλες προτάσεις; Και αν ναι, γιατί τελικά επέλεξες την ΑΕΚ;

«Υπήρχαν και άλλες προτάσεις και μάλιστα καλές όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Όμως κατάλαβα πόσο μεγάλος σύλλογος είναι η ΑΕΚ. Και επίσης από την πρώτη στιγμή, ο Τσιάρτας μου έδειξε πόσο πολύ με θέλουν στην ομάδα. Και αυτά έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να πάρω την απόφαση μου».

- Τι σου είπαν ο Ματέος με τον Κάλα για την ΑΕΚ και μέτρησε στην απόφαση σου;

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν πως μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το αγωνιστικά κομμάτι. Για το πόσο μεγάλη είναι η ομάδα και για τον κόσμο της. Μου είπαν πως υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Όμως προβλήματα υπάρχουν και στην Ισπανία. Δεν ήταν αυτό κριτήριο για την απόφαση μου. Το πώς μου μίλησαν όμως και οι δυο για το αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ με έπεισα να έρθω».

- Τα βρήκες εδώ όπως τα περίμενες;

«Δεν υπήρχε κάποια έκπληξη για μένα. Ήταν όπως μου είχαν πει. Όλοι μου συμπεριφέρονται εξαιρετικά. Με βοηθούν να προσαρμοστώ και αισθάνομαι ήδη πολύ καλά στην ΑΕΚ».

- Από την μεταγραφή σου ο κόσμος περιμένει πολλά. Αισθάνεσαι πίεση και άγχος από τις πολλές απαιτήσεις που υπάρχουν από σένα;

«Δεν νιώθω καμία πίεση κανένα άγχος. Ήρθα για να τα δώσω όλα για να βοηθήσω την ομάδα, να προσπαθήσω και εγώ να βελτιωθώ και η ομάδα»

- Ο Γιάγκο είχε πει μόλις μερικές εβδομάδες μετά την άφιξη του στην ΑΕΚ, πως η ομάδα παραμένει μεγάλη παρά τα προβλήματα της. Έχεις διαπιστώσει και εσύ κάτι ανάλογο;

«Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Η ΑΕΚ παραμένει μεγάλη ομάδα σ’ όλα τα επίπεδα. Και γι αυτό
Keywords
Τυχαία Θέματα