Κοντονής: Θα παραδώσουμε ένα πεντακάθαρο ποδόσφαιρο

23:02 5/2/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε την Πέμπτη με Ιάκωβο Αγγελίδη και Γιάννη Αλαφούζο με βασικό θέμα συζήτησης την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ενέργειες για τη βελτίωσή του.Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναγνώρισε το πρόβλημα και υποστήριξε ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι "Να προχωρήσουμε μαζί αποφασιστικά και με σοβαρότητα για να επιλύσουμε τα προβλήματα. Η πρόταση βρίσκει και χώρο και κοινό τόπο. Επομένως θα προχωρήσουμε και εμείς με γρήγορα βήματα".

Ο Σταύρος Κοντονής δεσμεύτηκε επίσης ότι "θα πράξουμε αυτό που αισθανόμαστε ότι είναι ευθύνη

μας έναντι του ελληνικού λαού. Δηλαδή να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και να παραδοθεί στην κοινωνία πεντακάθαρο, διότι σκιές υπάρχουν και θα τις αντιμετωπίσουμε. Ευτυχώς αυτά τα αρνητικά φαινόμενα τα εντοπίζουν και οι ΠΑΕ επομένως πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία".

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να καθίσουν όλοι οι παράγοντες στο ίδιο τραπέζι, αποκρίθηκε ότι "αν υπάρχει τέτοιο περιθώριο θα το κάνουμε. Εκείνο που προέχει είναι αυτά που δηλώνουν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ στην κυβέρνηση, αυτά όταν έρθει η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει, να υπάρχουν και σε αυτό το σημείο συμφωνίες, διότι να συμφωνούμε τώρα και να διαφωνούμε όταν έρθει η ώρα της κρίσεως καταλαβαίνετε ότι υπάρχει πρόβλημα".

Χαρακτήρισε επίσης θετικό το γεγονός ότι "όλοι αναγνωρίζουν τα προβλήματα της βίας", συμπληρώνοντας πως "το ότι νέοι άνθρωποι εμπλέκονται σε αυτόν τον φαύλο κύκλο του μίσους και της αλληλοεξόντωσης πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ελληνικές ομάδες οι οποίες ταλαιπωρούνται από αυτά τα φαινόμενα βίας όταν βρίσκονται σε ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το νομοθετικό πλαίσιο, πρέπει να δούμε μορφές οργάνωσης για το καλύτερο του ελληνικού ποδοσφαίρου, σεβόμενοι το αυτοδιοίκητο και πάντοτε σε συνεννόηση με τους διεθνείς οργανισμούς".

Επί του αθλητικού νόμου και το προσχέδιο Ανδριανού ανέφερε πως "θα λάβουμε υπόψη όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί, δε θέλουμε να πετάξουμε τίποτα θετικό αν διαπιστώσουμε κάτι, αλλά το σχέδιο νόμου το οποίο θα καταθέσουμε θα είναι δικό μας. Αλλά θα λάβουμε υπόψη όλα τα θετικά".

Ξεκαθάρισε δε κλείνοντας ότι "πυλώνας της δημοκρατίας και του συντάγματός μας είναι η διάκριση των εξουσιών. Η εκτελεστική εξουσία την οποία ασκεί η κυβέρνηση δυνάμει εντολής του ελληνικού λαού, δεν πρόκειται ποτέ να επέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της όπως ξέρει".

Keywords
Τυχαία Θέματα