Κλείνουν σχολεία γιατί δεν έχουν θέρμανση

14:04 11/12/2012 - Πηγή: AEK365

Την Δευτέρα τα σχολεία στην Φλώρινα έμειναν κλειστά καθώς η θερμοκρασία είχε φτάσει τους -5 βαθμούς Κελσίου ενώ ακόμα περισσότερα σχολεία στην Δυτική Μακεδονία θα παραμείνουν κλειστά καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση.

«Για καλή μας τύχη ο φετινός χειμώνας ως τώρα δεν ήταν ιδιαιτέρως βαρύς. Επομένως, η θέρμανση στα σχολεία

δεν χρειαζόταν να λειτουργεί το ίδιο εντατικά με τις προηγούμενες χρονιές» δηλώνει ο δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος.

Και προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή τα χρήματα αρκούν για πετρέλαιο έως τα Χριστούγεννα. Αν δεν πάρουμε την τέταρτη δόση και κυρίως αν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση τα σχολεία θα αναγκαστούν να μείνουν κλειστά».

Ο δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, από την πλευρά του, περιγράφει με ακόμα πιο δραματικούς τόνους την κατάσταση.

«Ήδη χρωστάμε περίπου 50.000 ευρώ στους προμηθευτές πετρελαίου. Βασιζόμαστε στην καλή τους θέληση. Και όλα αυτά ενώ υπάρχει εντολή προς τους διευθυντές των σχολείων να γίνεται συντηρητικότερη χρήση της θέρμανσης. Την ώρα του μαθήματος τα καλοριφέρ λειτουργούν αν και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις προηγούμενες χρονιές. Όταν το σχολείο παραμείνει κλειστό γίνεται χρήση της θέρμανσης σε ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες, ίσα ίσα για να μην παγώνουν οι σωλήνες του δικτύου. Φοβάμαι πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τα σχολεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές» λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα