Κλείνει θέση για τους «8» η Μπάγερν

16:29 12/3/2013 - Πηγή: AEK365

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΑΡΣΕΝΑΛ (21:45 NOVASPORTS 1)
Γήπεδο: "Allianz Arena", Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Πριν 3 εβδομάδες στο Λονδίνο η Μπάγερν Μονάχου έβαλε γερά θεμέλια για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με το 3-1 κόντρα στην Άρσεναλ και στην ρεβάνς του Μονάχου θέλει να... σφραγίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Λονδίνου ελπίζει σε ένα θαύμα με τις πιθανότητες να είναι σαφώς εναντίον της.
Οι γηπεδούχοι

είναι ακόμα μέσα στο κυνήγι του τρεμπλ με τον Γιούπ Χάινκες να μην μπορεί να υπολογίζει, για την ρεβάνς, στους τραυματίες Ριμπερί, Μπαντστούμπερ και στους τιμωρημένους Μπόατενγκ και Σβαϊνστάιγκερ.
Η Άρσεναλ έχοντας χάσει κάθε ελπίδα διεκδίκησης τίτλου για μία ακόμη χρονιά, το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στο κυνήγι των Τότεναμ και Τσέλσι για την τέταρτη θέση της Premier League. Ο Αρσέν Βενγκέρ πέρα από τη γκρίνια του κόσμου έχει να αντιμετωπίσει και τις απουσίες των Σανιά, Γουίλσιρ και Ποντόλσκι.
Οι δυο ομάδες την περίοδο 2004/05 είχαν τεθεί αντιμέτωπες στην ίδια φάση, με τους Βαυαρούς να επικρατούν στο Μόναχο 3-1 και να περνούν παρά την ήττα με 1-0 στο Λονδίνο. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχαν συναντηθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με τους Γερμανούς να κερδίζουν 1-0 στο Μόναχο και να αποσπούν 2-2 στην Αγγλία. Η Μπάγερν ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες της Αγγλίας έχει 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα, ενώ η Άρσεναλ μετρά 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες σε γερμανικό έδαφος.


ΜΑΛΑΓΑ-ΠΟΡΤΟ (21:45, NET)
Γήπεδο: "Rosaleda", Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Στην Πορτογαλία, η Πόρτο έγινε η μοναδική ομάδα που κέρδισε την Μάλαγα στο Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας με 1-0 και πήρε προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά. Τώρα στην έδρα της, η πρωτάρα, στην διοργάνωση, Μάλαγα θα επιδιώξει να συνεχίσει το ταξίδι της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Η Μάλαγα μετά το 1-1 με τη Βαγιαδολίδ ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση της Primera Division με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, εκτός του Πέδρο Μοράλες που δεν έχει δηλωθεί στην UEFA, καθώς οι Πορτίγιο, Ελισέου και Μπαπτίστα ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Η Πόρτο αν και νίκησε 2-0 την Εστορίλ υπολείπεται δύο βαθμών της Μπενφίκα στην Πορτογαλία. Ο Βίτορ Περέιρα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει ξανά στους Ζοάο Μουτίνιο, σκόρερ του πρώτου ματς και Μανγκαλά.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν προϊστορία στα Κύπελλα Ευρώπης. Η Μάλαγα μετρά μία νίκη, 1-0 επί της Μπράγκα στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 2003, στη μοναδική της αναμέτρηση με ομάδα από την Πορτογαλία ως γηπεδούχος. Η Πόρτο επί ισπανικού εδάφους έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Keywords
Τυχαία Θέματα